maniak Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Witam serdecznie, Noszę się z zamiarem kupna tej kamizelki, wiem, że firma i jakość jest super, tylko mam pytanko do użytkowników tej kamizelki.Nie wiem jaki rozmiar wybrać, niestety muszę kupić w ciemno przez internet, może podam dane : wzrost 175cm , obwód w pasie 86cm. Rozmiarowo wypada chyba M, ale wolę zapytać czy wypadają rozmiarowo większe czy mniejsze? http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=65_82&pr oducts_id=5275 Z góry dziękuję za odpowiedź. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Popytaj Wilka w sklepie dziewczyny też CI mniej więcej doradzą.Nie masz złotego środka bo jak zimno musisz się grubiej ubrać i wtedy jest problem bo za ciasna a w lecie na cienką koszulkę jest za luźna. Nie da rady o każdej porze roku wyglądać jak modelka.Mam takową simsówkę ale w lepszej wersji bo ma kryte patki z grubą żyłą do wieszania nożczek i obcinacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Ja przy wzroscie 179cm i obwód w klatce 91cm zakupilem rozmair M tylko ze mam Simms G3 Vest wiec nie wiem czy to bedzie wielka róznica. Kamizelka jest rozmarowo ok. Zarówno w podkoszulku jak i na gruby Windstoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 A jak z wielkością kieszeni? Czy są dostosowane do rozmiarów pudełek spinningowych? Sam noszę się z zamiarem zakupu porządnej kamizelki. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 A jak z wielkością kieszeni? Czy są dostosowane do rozmiarów pudełek spinningowych? Sam noszę się z zamiarem zakupu porządnej kamizelki. Pozdrawiam Paweł Nie ma z tym najmniejszego problemu. Wszystko się mieści. Nawet na chwile nie żałuje wydanych co by nie było nie małych pieniędzy na ta kamizelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 30 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 OK, dzięki za odpowiedź. Zakupię rozmiar M, wydaję się być odpowiedni. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Odkopuję, bo też mam dylemat. Przy 1,85 wzrostu i 88 wagi L czy jednak XL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Andrzej ja ostatnio kupowałem kamizelke i przy wzroście 178cm , klatka 118cm , waga 92kg brałem rozmiar XL , z tym że kamizelka to: http://www.salar.pl/product_info.php/cPath/63_44/products_id/536 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Przy takich dylematach nie mam dylematu, zawsze ciut większa bezpieczniejsza... Niepostrzeżenie i tak z człowieka nie spadnie nawet ciut luźniejsza, a nie występuje problem "picia pod pachami, ciągnięcia na plecach i niemożności głębokiego oddychania"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Andrzeju,mam 180-182cm ( jakoś tak) do tego 95kg i mam Eleczkę Edytowane 21 Grudnia 2013 przez michcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 To Lkę zafunduję sobie. Dziękuje za rady. Obiecałem sobie, ze do 50-tki będę formę trzymał. A później niech się dzieje co chce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) To Lkę zafunduję sobie. Dziękuje za rady. Obiecałem sobie, ze do 50-tki będę formę trzymał. A później niech się dzieje co chce.Andrzej L Ci wystarczy, ja już po 50-ce, formy nie trzymam, więc XL używam . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgrabnie to Józek ująłeś jak dostałem swoją XL a mam 182 wzrostu ok 120cm w klatce i ok 90 w pasie (bo się zapuściłem sportowo )to "na dole" było duuuuużo miejsca co oznacza, że nawet jak zapuszczę brzuch do 100-ki co przy mojej babie jest bardzo możliwe to nawet najbardziej opasłe pudełka nie wypełnią tej luki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) No niestety ja pomimo swojej tali OSY znaczy się 98 musiałem brać XL Ps. Przepraszam starszych kolegów ze naciskam ale....To czego tam jeszcze chłop po 50-dziesiątce nie trzyma ........... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 To Karolu nie dotyczy już kamizelki tylko .... no bardziej dolnego odcinka... ale wątku o spodniach z wymiennymi pampersami jak na razie nie widać ale zima długa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Zapowiada się ciekawy temat na długie wieczorki zimą Ja przyszły geriatryk chętnie posłucham rad starszych kolegów. Edytowane 22 Grudnia 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Oj tam nad porządnym sprzętem dach musi być :lol: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Ja mam L wzrost 177, waga 80 kg. Na lato mogła być ciut mniejsza a na zimę ciut większa. Jeśli będziesz używał w zimie to może być ciut za mała na Ciebie, no nie wiem, wszystko zależy gdzie kto ma owe kilogramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) No ja też mam talie osy, tylko odwróconej i daszek też oczywiście jest Przy 180cm wzrostu , 105cm w pasie i 115cm XL jest ok. A i nawet na kurteczke zimową da się założyć edit nic tak życia nie upiększa, jak samara co raz większa Edytowane 22 Grudnia 2013 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Godski Jeśli chodzi o tę kamizelkę z linka, który podał Maciek, zdecydowanie - rozmiar L będzie dla Ciebie za mały. Mam ją i przy moim 179 cm rozm. XL jest akurat. Przy Twoim wzroście MINIMUM XL. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Godski Jeśli chodzi o tę kamizelkę z linka, który podał Maciek, zdecydowanie - rozmiar L będzie dla Ciebie za mały. Mam ją i przy moim 179 cm rozm. XL jest akurat. Przy Twoim wzroście MINIMUM XL. PozdrawiamZ jednej strony masz racje, ale weź też pod uwage że XL jest też dużo obszerniejsza. A z tego co Godski pisze to raczej szczupły chłop z niego.Ja mam XL i nie zły bęben , a moge założyć ją na kurtke zimową.Uważam że XL będzie za bardzo na nim wisieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Wiem, że nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Z jednej strony masz racje, ale weź też pod uwage że XL jest też dużo obszerniejsza. A z tego co Godski pisze to raczej szczupły chłop z niego.Ja mam XL i nie zły bęben , a moge założyć ją na kurtke zimową.Uważam że XL będzie za bardzo na nim wisieć.Też tam uważam, chyba że Simms zaczął oszczędzać na materiale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Andrzej może to choć troche Tobie pomoże. Na plecach mam XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Wiem, że nic nie wiem.To jeśli chcesz to możemy zrobić tak że wyśle Ci moją XL na przymiarke, wtedy będziesz wiedział No chyba że masz możliwość gdzieś przymierzyć.Ale z postu wnioskuje że nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi