Skocz do zawartości

Kamizelka Simms Freestone Vest Gunmetal

maniak

Rekomendowane odpowiedzi

To jednak raczej XL bedzie.

Ilu tu życzliwych ... . Chyba święta idą. 

Może nie święta, ale większość z nas nacięła się na rozmiarówkę i była w czarnej dupie z tego powodu. Sam mam kilka ciuchów nawet tej samej firmy, wielkość taka sama ale na metkach inne rozmiary.

• 2 miesiące temu...

Witam, mam zamiar zakupić tytułową kamizelkę, poprosiłbym o radę co do rozmiaru, niestety niestandardowy ze mnie gość raczej taki z metra cięty jak to mówią :P Jaki rozmiar będzie odpowiedni przy wzroście 172cm, 105cm w pasie, w klatce 122cm z tym, że mięsień piwny dość spory, myślę wstępnie o rozmiarze 2xl  abym mógł zasunąć kamizelke po włożeniu pudełek. Mam pytanie również odnośnie pakowności,jak duże pudełka wejdą w te 2 największe kieszenie?

Edytowane przez Tomek1988

To i ja z zapytaniem :) też chcę kupić simms freestone, tyle że używaną bo szkoda mi trochę wydać 400 na kawałek materiału a i do końca mnie niestać. Może uda się wyrwać o połowę taniej :D 175 wzrost, 80 w pasie, waga 82. Wcześniej miałęm dragonowską M i było git więc i tutaj stawiam na M. Czy L, niębędę jej zakładał na kurtkę tylko maxx jakiś grubszy polarek, będę szukał roziaru bardziej na lato

. Mam pytanie również odnośnie pakowności,jak duże pudełka wejdą w te 2 największe kieszenie?

Podejrzewam, że kieszenie we wszystkich są z grubsza standardowo-jednakie i do gajdki i G3, do mniejszych włażą pudełka 10x16 (na ciasno z wysokością bo zawiasy trochę odstają), a do większych 15x20 (i z dużym luzem z każdej strony)...

• 3 tygodnie później...

Witam

Nigdzie w necie nie mogę dorwać tytułowej kamizelki (jedynie e-bay). Może widział ją ktoś u siebie w sklepie, może gdzieś w necie przeoczyłem? Interesuje mnie rozmiar XXL. A może ktoś życzliwy kto kupuje na e-bay'u mógłby mi ją zamówić oczywiście bym się jakoś odwdzięczył :)

• 2 lata później...

Odgrzeje temat. Jakie sa Wasze opinie prawie 3 latach użytkowania tej kamizelki? Chce ja nabyć wlasnie i szukam opinii.

Jak sie spisuje w zimne dni, a jak w gorące? Jak z trwałością?

Do tego rozmiar... Mam 180cm, pas 92cm, klatka 108cm. Chciałbym, aby pasowała na Dozera3 w zimie. Zatem zapewne w lecie na t-shirt bedzie juz wisieć na mnie... Nie mniej bardziej jednak celuje w rozmiar na cieplejsze okresy roku, z mniejsza ilością warstw pod spodem. Wychodzi mi, ze rozmiar L bedzie odpowiedni.

Gdzie teraz można ja nabyć najtaniej w Polsce?

Edytowane przez Żbiku
  • Like 2