Kochanke Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam wszystkich, Mam pytanie związane z modernizacją kołowrotka o ruchomej szpuli, w moim przypadku rosyjskiej katuszki. Będzie wykorzystywana do wypuszczanki gdzie bardzo istotnym czynnikiem jest zminimalizowanie oporów powstających przy obrocie szpuli. Czy ktoś z szanownych forumowiczów przerabiał kiedyś katuszkę i montował w niej łożysko? Będę wdzięczny za wszelkie rady i wskazówki dzięki którym poprawi się lekkość obrotu szpuli. Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Cześć kolego , raczej nie to forum , któryś z forumowiczów sprzedawał jakiś czas temu centerpiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochanke Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Nie interesuje mnie zakup centre pin-a z uwagi na jego duży koszt. Najpierw chcę popróbować tej metody i jak mi przypadnie do gustu to wtedy będę inwestował w sprzęt wyższej klasy. Czytałem dużo w internecie, że ludzie mocno przerabiają te rosyjskie kołowrotki i działają znacznie lepiej. Jeżeli to niewłaściwe forum to przepraszam ale pomyślałem, że skoro jest tu dużo osób znających się na kołowrotkach ich naprawi i ulepszaniu to może i z taką katuszką mieli okazję się spotkać i coś mi doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Kolego na youtube jest film gościa zdaje się że z Krakowa który pokazuje jak przerobić katuszke niestety sam teraz z przyczyn technicznych linku nie odnajdę ale polecam trochę poszperać a napewno znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi