samwieszkto Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Kilka razy do roku zdarza mi się zdradzić casting i przesiąść się na wędkę spinningową. Właśnie wczesna wiosna i wogóle wiosna to ten czas w którym dopuszczam się tych zdrad. W tym okresie łowi się delikatnie i małymi przynętami .... casting do takiego łowienia ( bądźmy szczerzy ) zupełnie się nie nadaje - za drogo wychodzi .Zwykle tych kilka wyjść na ryby opędzałem jakimś naprawdę bylejakim sprzętem podpiętym do wędki , jednak w zeszłym roku ten " noname " się rozleciał. Wobec tego chciałbym dokupić coś co warte jest tych ( powiedzmy ...) trzech stówek. Wędka jaką dysponuję to :Quantum Crypton shotgun - 240cm . cw: 2-20 gr. Wędka jest cieńka , lekka , u szczytu czuła i delikatna , niżej sztywna i sprężysta... Idealna na pstrągi , okonie , klenie , jazie ...i wszystko co się nawinie a jest lżejsze niż 3-4 kg. No to co kupić i za ile ? Panowie i Panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Daiwa emblem 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Spro Passion 720! Dokup szpulkę i jeszcze Ci na groszki zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Spro Passion 720! Dokup szpulkę i jeszcze Ci na groszki zostanie Jeżeli rzeczywiście tylko od czasu do czasu "zdradzasz" casting, to ja też proponuję, żebyś poszedł w tę stronę. Kołowrotek raczej dość pewny, jeśli nie ma ciężko, to też niezawodny i niedrogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Za ile to zalezy na ile Cię stać... ale faktycznie na te kilka- kilkanascie razy to spokojnie Blue Arc 720/920 ew Passion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Polecam Ryobi Ecusima....Fajny młynek w rozsądnej cenie no i 5 lat gwarancji.....;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Mój Passion 720 ma za sobą 2 sezony kleniowo-jaziowych wiślanych łowów, póki co nic mu nie doskwiera. Generalnie kołowrotek popularny sporo ludzi go używa i raczej nikt się nie skarży więc chyba można go uznać za pewniaka w swojej "kategorii" cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dragon Maxima 1020.5 lat gw.2 szpule.Kręci prawie masło.Cena że zostanie coś na przynety lub akcesoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Maxima raczej odpada bo kolega chce lowic małymi przynętami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 No to jak widać narazie , Passion 720 dystansuje całą resztę. Dodatkowo jego cena jest taka że nie opłaca się go naprawiać. Przed założeniem tego wątku zakładałem że kupię najmniejszego RedArca który (coprawda) ma 9 czy 10 łożysk , ale kosztuje ok. 360 zł. RedArc bardziej by mi pasował do koloru wędki ( ale nie jest to aż tak istotne ) .Czy różnica jakości pomiędzy kołowrotkami Passion a RedArc jest tak duża jak różnica w cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Teoretycznie nie ,Red ma Więcej lożysk ale bynajmniej nie sa to łozyska lipnej jakości chociaz wyjątki sie zdazaja ,niema to jak Redy z przed 10 lat...napewno mniejsze luzy na korbie,uchwyt korbki jest specyficzny bo odlany z aluminium alternatywą na to jest dodwana w zestawie gumowa nasadka ...ot taki śmieszny wymysl marketningowy... spasowanie elementów ciut lepiej dla Reda...itd...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zależy jaka waga przyszłego nabytku Cię interesuje, ale jeśli wyważa go lekka korba a patrząc na zdjęcie śmiałbym to przypuszaczać to ja brałbym albo małego quantuma do kompletu żeby było kolorowo, a jeszcze prędzej mitchell'a mag pro extreme, który podobnież jest kopią solidnego pflueger'a. Był kiedyś nawet na giełdzie maluch 160gr, jednak raczej bym celował w wersję "500" 179gr.To inna półka cenowa niż red arc czy passion, ale w pierszym poście półka nie była nakreślona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Maxima ma 10 łożysk a wielkość 20 mieści 150m zyski 0.20.Standardowo Odp.wielkości 2000.Używam 3 sezon i jest ok.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) TOMIS ale Maxima ma troche spore przełożenie 1;6 ponad...do lekkich przynet lepiej mniejsze Maxima jest zarąbista na Bolki i do Feedera ,kumpel ma i testowałem... Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Greg1407 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ryobi Excia 2000- bardzo dobry kołowrotek, full metal, ładnie nawija linkę, płynny hamulec, pracuje całkiem przyzwoicie i cena też atrakcyjna i masz też szpulkę zapasową :-)http://allegro.pl/kolowrotek-ryobi-excia-2000-szpula-zapasowa-i4956845367.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Houdini Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ryobi Zauber 2000 - mogę polecić w 100% (tylko, że z nieskładaną rączką). Pełno zresztą o nim informacji i opinii w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 TOMIS ale Maxima ma troche spore przełożenie 1;6 ponad...do lekkich przynet lepiej mniejsze Maxima jest zarąbista na Bolki i do Feedera ,kumpel ma i testowałem... Mogłbyś rozwinać swoja myśl? Dlaczego uwazasz ze lepiej miec mniejsze przelozenie do malych przynęt?Wracajac do temetu mozna wziac zaubera na 5 letniej gwarancji,spokojnie da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ryobi Zauber 2000 - mogę polecić w 100% (tylko, że z nieskładaną rączką). Pełno zresztą o nim informacji i opinii w internecie.Myślę, że 3000 niewiele większy i cięższy a mocniejszy hamulec i do wędki do 20g. będzie w porzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Houdini Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Myślę, że 3000 niewiele większy i cięższy a mocniejszy hamulec i do wędki do 20g. będzie w porzo W sumie racja, wielkość 3000 będzie bardziej uniwersalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Mogłbyś rozwinać swoja myśl? Dlaczego uwazasz ze lepiej miec mniejsze przelozenie do malych przynęt?Wracajac do temetu mozna wziac zaubera na 5 letniej gwarancji,spokojnie da radeMoze nie tyle wysokie przelozenie w stosunku do wszystkich modeli,bardziej chodzilo mi o wczesniej wspomniana Maxime ma szeroki obrot korbkki I jest poprostu niewygodniie do malych przynet niezbyt szybko prowadzonych co innego jak trzeba szybciej zakrecic ale to bardziej przy bolkowaniu EW agresywniejszy jig.... Loeilem Nia kilka razy malymi gumkami I niewielkimi woblerkami I denerwowala mnie ale niektorym moze to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grand Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ja używam kołowrotków shimano aernos i jestem bardzo z nich zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jak ci się trafi to Technium 2500MgS. Bardzo miła maszynka do podkręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pined Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam, Odnośnie Spro Passion 720FD oraz RYOBI Arctica FD 3000 to który lepiej nawija plecionkę? Osobiście skłaniam się bardziej do Arcticy.Do 250zł chyba tylko te są sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć, jest jeszcze taka daiwa Laguna . Świetnie układa i żyłkę i plecionkę, ma dwie szpulki ale jak z trwałością jescze nie wiem, kultura pracy naprawdę niezła Edytowane 28 Stycznia 2015 przez kostom63 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Laguna to chyba pierwszy naprawde niezły produkt Daiwy za nie wielkie pieniądze...jednak w niektórych moze sie trafic nie mały luz na korbie nie przekładniowy...warto obejżec młynek przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi