Krzysztof Jeżyna Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Daiwa exceler 1000/2000 ha bardzo dobry sprzęt za nie całe 300zl moim zdaniem lepszy od zauberów, spro i innych dragonów...Mam i tez jestem bardzo zadowolony. Dodatkowo dwie szpulki w zestawie. Drugi sezon bez problemow smiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam! Czy ktoś z Was koledzy i koleżanki miał styczność z Mikado S.O.S? Szukam czegoś budżetowego do wklejki. Dużo osób poleca Spro Passion, ale jest on niedostępny w mojej okolicy. Kręciołek jednak trzeba przypasować do kijka. Poniżej link, w którym opisana jest ta maszynka. Będę wdzięczny za opinie. Pozdrawiam!zwiraz http://www.mikado.pl/kolowrotek-s-o-s/ Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez zwiraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Idź do sklepu z wędką. Podepnij kołowrotek i sprawdź jaka waga wyważa kijek. Potem zamów Pasiona w odpowiedniej wadze. Według mnie, o ile wędki Mikado ma całkiem całkiem, o tyle kołowrotki to jakieś nieporozumienie. Szkoda by mi było nawet 50zł na to wydać. Nie wiem ile chcesz wydać na kręciołek, ale polecam Daiwa Ninja do UL. Kupiłem z ciekawości na zapas, a tak mi się spodobała, że targa garbuski aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Spro Passion będzie bezpieczniejszym wyborem. Całkiem dobry, przetestowany przez wiele osób kołowrotek.W podobnej cenie jest Ryobi Ecusima, ale nie wiem jak wypada w porównaniu do Spro, Zaubery spadły na jakości, Ecusimy? nie wiem. Mam oba, Spro passion jest dużo bardziej trafnym wyborem. Używam go do UL, ładnie nawija cienką plecionkę.Ryobi "buja się" z każdej strony mimo ze nigdy nie był przeciążany i plecionkę nawija tak sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Do plecionki/żyłki polecam Shimano Exage 2500 FD(model 2014r) z przednim hamulcem,lub do żyłki budżetowo Shimano Catana 2500 z przednim hamulcem. Exage miał wcześniejsze wersje z nawojem Variaspeed a modele od 2014r mają nawój Variaspeed2 i są lżejsze od starszych roczników. Ważne dla mnie jest,aby przy rzutach nie było żadnych supłów a te kołowrotki mają szpulę AR-C. Koniec rantu szpuli jest wyprofilowany pod kątem tak,że nie tworzą się przy zarzucaniu brody,czy supły a przynęty lecą przyzwoicie. Moim zdaniem są dzięki temu na przedniej pozycji w stosunku do innych kołowrotków w podobnym przedziale cenowym. Edytowane 10 Maja 2016 przez Extraspiner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi