pawelekk Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam. Jak myślicie, czy podwójna korba od Ultegry C3000SDH będzie pasowała do Vanquisha 4000 ? Jeżeli ktoś ma jakieś info na ten temat, proszę o wypowiedź. Nie chcę kupować w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Mowa o najnowszej Ultegrze? Powinna pasować. Do TP2011 pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Gwintem będzie raczej pasować, gorzej z rozstawem knobów, czyli długością ramienia korby, bo 3000 i 4000 mają inne (4000 ma dłuższe ramię), co się przełożyć potem może na większe opory podczas kręcenia pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Gwintem będzie raczej pasować, gorzej z rozstawem knobów, czyli długością ramienia korby, bo 3000 i 4000 mają inne (4000 ma dłuższe ramię), co się przełożyć potem może na większe opory podczas kręcenia pod obciążeniem.Bardzo trafna uwaga.W modelu 4000 masz juz spore bebechy, żeby je wprawić w ruch musisz użyć siły tym większej im krótsze jest ramie (korba) do której siła będzie przyłożona. Jak już to dużo lepiej dać większą korbę do mniejszego kołowrotka niż na odwrót. Tym bardziej że przy podwójnej korbce długość każdego ramienia z osobna jest mniejsza niż w pojedynczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Bedzie pasowala. Standard Shimano H2.Korbka ma rozstaw ramion 90 mm .Nie istnieje podwojna korbka marki Shimano w standardzie H2 o wiekszym rozstawie ramion.Jesli ktos chce siegnac po "wieksza" to trzeba poszperac na rynku JDM za korbka Composite Studio lub Livre.Livre WING ma 100 mm i to najwieksza jaka kojarze. Livre wyglada mniej wiecej tak : Composite studio ma model 98 mm i kiedys go pokazywalem, przy okazji mojej stelli 2010 JDM ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Bedzie pasowala. Standard Shimano H2.Korbka ma rozstaw ramion 90 mm .Nie istnieje podwojna korbka marki Shimano w standardzie H2 o wiekszym rozstawie ramion.Jesli ktos chce siegnac po "wieksza" to trzeba poszperac na rynku JDM za korbka Composite Studio lub Livre.Livre WING ma 100 mm i to najwieksza jaka kojarze. Livre wyglada mniej wiecej tak : wing100.jpg Composite studio ma model 98 mm i kiedys go pokazywalem, przy okazji mojej stelli 2010 JDM ...Czyli że podwójna korba w shimańcach 3000 ma taki sam rozstaw jak w 4000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Czyli że podwójna korba w shimańcach 3000 ma taki sam rozstaw jak w 4000 ? Znaczy to tyle, ze korbke z C3000 SDH da sie zastosowac do rozmiaru 4000.Nie istnieje dedykowana korbka do 4000 (podwojna).Sa obecnie dwa rozmiary korbek shimano :omawiana tu 2x 45 mm i istnieje podwojna o rozstawie 2x 38 mm dedykowana do mniejszych kolowrotkow (standard H1) Yumeya 38 mm DH : http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/243 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Teraz do mnie dotarło że nie wychodziły 4000 z podwójnymi korbami... nigdy nie byłem wielbicielem podwójnych korbli, pewnie dlatego nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi