Skocz do zawartości

Konkurs na przynętę z okazji 10- lecia Jerkbait.pl

milupa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak napisałem wcześniej w innym wątku rozpoczynamy konkurs mający na celu wyłonienie najlepszej przynęty ( jerk, wobler, blacha, mucha ) zrobionej z okazji 10-lecia Jerkbait.pl opatrzonej napisem okolicznościowym i elementami kojarzącymi się z naszym forum.

-Technika wykonania dowolna byle własnymi rękoma ;) 

- Uczestnictwo w konkursie zgłaszane będzie w tym wątku, poprzez wklejenie zdjęcia przygotowanej przynęty w terminie do 20.05.2015.

- Termin nadsyłania prac do 30.05.2015 na mój adres ( każdy uczestnik zgłaszający udział otrzyma na priv).

-Wyboru zwycięskiej przynęty dokona komisja składająca się z uczestników zlotu Jerkbait w Gamleby.

- Oceniane byłyby nie tylko walory estetyczne ale i użytkowe, a foto relacja z wyborów zamieszczona zostanie w tym wątku po powrocie ze zlotu.

- Nagrodę w konkursie przygotuje redakcja.

- Wszystkie prace konkursowe przejdą na własność redakcji, następnie urządzona zostanie licytacja z której zebrane środki przekazane zostaną na szczytny cel.

• Like 10

• 1 miesiąc temu...

Jeszcze trochę czasu jest ale ja już jestem gotowy  :ph34r:

No to idę na pierwszy ogień...

Balsa, stelaż przez całość, folia aluminiowa + ręczne malowanie (mimo, że amelinium nie pomalujesz!). Zbrojony w bardzo mocne kółka i kotwice wysokiej jakości z zagiętymi zadziorami (żeby łatwiej Wam było wypinać te szwedzkie metrowe mamuśki  :P). Sygnowany okolicznościowym napisem oraz logiem forum.

Tonący - 15cm/55g

DSC02041.jpg

DSC02044.jpg

DSC02043.jpg

DSC02042.jpg

Mam nadzieję, że dacie mu szansę poszusować w skandynawskiej wodzie...

Pozdrawiam,

Mariusz Pasta Pastuszka

• Like 23

• 2 tygodnie później...

Cieszę się, że się spodobał :) No pracy przy tym modelu trochę jest... ale jak się podoba to znaczy że warto było się starać :) 

Jano - pokrowiec będzie ale z przeźroczystego polietylenu i zapięciem strunowym ;)

Jak będzie więcej chętnych to nie wykluczam że jakaś mała partyjka będzie udostępniona :ph34r:

• Like 1

Witam, wystawię coś i ja. Przynęty te nie były robione pod konkurs dlatego z żadnymi detalami się nie bawiłem, za to praca jak na mój gust jest bardzo fajna ale niech to sprawdzą eksperci a Szwedzkie wody to chyba najlepszy dla tych wabi poligon doświadczalny.

Woblery wykonane ręcznie z drewna lipowego,wielokrotnie lakierowane (10x) powinny wytrzymać zęby szczupaków.

Jeżeli znajdzie się jakiś kolega ze zlotu który je uzbroi byłoby super oraz miałby pierwszeństwo do testów :) Ja takich kotw nie posiadam, chyba, że regulamin tego wymaga to dokupię :)

Śledź z czerwonymi płetwami jest tonący, z czarnymi zaś pływający.

Długość 20cm waga 110-115g

img_20150404103916_DSC00834_zmniejszamy_

img_20150404104211_DSC00837_zmniejszamy_

img_20150404104840_DSC00841_zmniejszamy_

img_20150404103141_DSC00772_zmniejszamy_

img_20150404104424_DSC00839_zmniejszamy_

img_20150404104626_DSC00840_zmniejszamy_

img_20150404103609_DSC00777_zmniejszamy_

• Like 5