Skocz do zawartości

Klej do folii alu

lesiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja oklejam folią z margaryn, znajdziesz ją jak otworzysz pudełko z margaryną do smarowania :D

Czyli takich samych używa J.Wideł do oklejania wobków (bynajmniej podobne jak dwie krople wody).

Klej używam firmy DRAGON

http://www.dragon.biz.pl/index.php link do strony z produktami firmy DRAGON

ale nazwy dokładnej nie pamietam. Jutro zrobię zdjęcie i opisze klej, dzis już nie zdąrzę.

Folia z papierosów jest podbita papierem i przyklejenie jej nie przynosi większych problemów.

Ja potrzebuję większą ilość woblerow obkleić i nie mogę składać folijek od papierosów,tym bardziej, że chcę rzucić palenie.

A po zatym,chodzi mi o gładką folię.

kiedyś dostałem gładką folie samoprzylepną od mifka możliwe jest, że jest to folia do uszczelniania klimatyzacji.... ale to tylko przypuszczenia zarówno moje jak i jego :D ale jest naprawdę super

to wygooglowałem może być ciekawe

http://www.askom-tasmy.pl/produkty/alu/alu.html

kiedyś dostałem gładką folie samoprzylepną od mifka możliwe jest, że jest to folia do uszczelniania klimatyzacji.... ale to tylko przypuszczenia zarówno moje jak i jego :D ale jest naprawdę super

to o czym wspomina szpiegu to faktycznie folia, którą otrzymałem w prezencie od pracowników f. klimatyzacyjnej. jest to dokladnie folia któa sluzy do uszczelniania izolacji na rurach klimatyzacyjnych. wystepuje w dwoch rodzajach. Jako zbrojona - wtedy widać na powierzchni odciśnietą strukture siateczki zbrojącej oraz jako gladka - niezbrojona...

niestety ja już u siebie nie mam nic bo szpiegu zabral mi wszystko czym sie pochwalilem ;)

Nie chcesz spróbować po prostu prysnąć wobka sprayem metalicznym?

Jeśli pryśniesz lekko jakimkolwiek sprayem i na świeży psikniesz chromem, to przy odrobinie wprawy masz lustro. (oczywiście aerograf będzie 100 razy lepszy) Nie wiem po co Ci lustro, ale wyjdzie. Lepsze niż pofałdowana folia alu.

Kleju nie znam, nie próbowałem.

Zastanawiałem się nad taka folią i będę musiał sprawdzić ją organoleptycznie.

Dzięki @szpiegu.

Nie chcesz spróbować po prostu prysnąć wobka sprayem metalicznym?

Jeśli pryśniesz lekko jakimkolwiek sprayem i na świeży psikniesz chromem, to przy odrobinie wprawy masz lustro. (oczywiście aerograf będzie 100 razy lepszy) Nie wiem po co Ci lustro, ale wyjdzie. Lepsze niż pofałdowana folia alu.

Kleju nie znam, nie próbowałem.

Jeśli chodzi o lakiery metaliczne to odpada, za dużo smrodu.

A folia którą chce oklejać woblery nie daje efektu lusterka bo jest matowa.

Wychodzi raczej efekt satyny co mi się bardzo podoba.

Ok,dzięki panowie za pomoc w poszukiwaniu lepiszcza.

Dotychczas wypróbowałem kilka klejów i najbardziej podchodzi mi Epoxy universal extra strong ale niestety jest to dwu skład a ja wolę jednoskładnikowy.

Wypróbuję ten dragona o którym pisze @KRYSTEK1 no i sprawdzę tą taśmę przylepną do klimatyzacji.

Jak juz coś spłodzę to opiszę w tym wątku.

Jeszcze raz dzięki.

Witam ponownie.

Jestem już po testach klejów i folii samoprzylepnej.

Dzięki waszej pomocy mogę stwierdzić, że folia samoprzylepna jest rewelacyjna i obklejanie nią woblerów nie stwarza żadnych trudności.

Wręcz ma się wrażenie że jest elastyczna i wszystkie obłości woblera obkleja się bez większych załamań, a nawet jak takie wystąpią to spokojnie można je zniwelować kawałkiem gładkiego metalu.

Oto kilka woblerów boleniowych po testach oklejania:

post-505-1348914483,5237_thumb.jpg

post-505-1348914483,6226_thumb.jpg

post-505-1348914483,713_thumb.jpg

@lesiewicz

czym odciskiwałeś, fakturke na wobku ??

Na pierwszym zdjeciu odciskiwałem kluczem imbusowym, troche z tym zabawy ale efekt zadowalajacy.

A na trzecim zdjeciu odciskiwałem namonetkowany kawałek walca.