Robert.Bart Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Witam .Mam pytanie posiadam Shimano Calcutte 201 B ,a mam zamiar kupić Daiwa Lune 253L do kija Mu 638 zastosowanie średnie i ciężkie jerki.Problem w tym ,że niewiem czy Luna znacząco bądzie odbiegała wielkością (wysokość i szerokość szpuli).Za informacje z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 deczko szersza i nieco wyższa. wiecej szczegółów raczej na pewno zdradzi Stanerus lub Peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 @Mifek napisał chyba wszystko. luna wydaję się lepszą propozycją. to na pewno lepiej wykonany młynek niż calcutta b. luna 253 i 203 różnią się jedynie pojemnością szpulki ( 253 jest głębsza) , jeżeli łowisz plecionką pojemność 203 w zupełności Ci wystarczy.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 253L jest delikatnie większa od 200, a mniej więcej rozmiarów roundów 200 shimano, ma głębszą szpulę, ja jej używałem zamiennie z 203SW do mu 638 i była w sam raz, będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi