Shark Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 A co byście polecili do kwoty 300PLN ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Dwie Ecusimy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 dołóż trochę i weź mojego techniuma 1000 z giełdy który mi zalega, a nowki po 500 smigaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biodar Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Do SG parabellum zarówno od 0-7 jak i jego krótszego brata 0-5gr mam Ryobi Zauber 2000 i ładnie imo działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Kumpel ma okoniowke ok 2m i wadze 47g a do tego Stradica CI4 i zestaw jest pieknie spasowany do tego nanofilek 00,8 i naprawde zestaw przepieknySorry niedoczytałem ze do 150 zl :/ Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez jedrek115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Tylko cos mi ten nanofilek 00,8 nie pasuje do tego zestawu Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez rolen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Ostatnio poszukiwałem młynek do UL i trafiłem na Mitchell'a Mag Pro Extreme 2-setka waży 160gr, muszę gdzieś go dorwać i pokręcić ew. zajrzeć do środka. Cudów wytrzymałości się nie spodziewam, ale parę sezonów za te pieniążki pasowałoby żeby w UL wytrzymał, wielkich przeciążeń się przy takim łowieniu nie serwuje, ale różnie z tym bywa, przyłowy się trafiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Pflueger Patriarch w odpowiednim rozmiarze ok 180g, super hamulec do cienkich żyłek i plecionek, solidna konstrukcja w lekkim łowieniu nie do zajechania.Wygląd to sprawa indywidualna,- mnie sie podoba ,- cena bardzo przystępna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Pflueger Patriarch w odpowiednim rozmiarze ok 180g, super hamulec do cienkich żyłek i plecionek, solidna konstrukcja w lekkim łowieniu nie do zajechania.Wygląd to sprawa indywidualna,- mnie sie podoba ,- cena bardzo przystępna Ciekawy, ciekawy... jednak z wagą wychodzi na to, że jest jeszcze lepiej http://www.pfluegerfishing.com/Pflueger%C2%AE-Patriarch-Spinning-Reel/1280290,default,pd.html5,6 uncji jakoś niespełna 160gr wychodzi Przy takim samym przełożeniu 5,2 ma o 4cm większy nawój, co sugeruje większą szpulę więc też na plus, żyłka mniej skręcona Ciekawe czy padną jakieś konkurencyjne propozycje w takiej wadze. Edytowane 14 Września 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas202 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Za około 300zł -330zł można już kupić Okumę Helios Gold 25 - waży 197gr lub Okumę RTX 25 - waży 188g Edytowane 14 Września 2014 przez lukas202 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksa Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Zdecydowanie polecam Okuma Helios Gold, bardzo dobrze zrobiony kołowrotek i ładnie pracuje pod przynętą i rybą - posiadam go i używam nad wodą. Obudowa i rotor są bardzo sztywne, zrobione z nowoczesnego kompozytu C40X. najmniejszy model idealnie nadaje się do spinningu ultra light. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K...k Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 A Penn Battle 1000? Tylko nie wiem, czy nie za ciężki będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Nie tak panowie nie tak w Ul każdy gram się liczy a niespełna 160 a 188 nawet, to spora różnica jak zapina się do kijka 70gr i mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Pflueger Patriarch w odpowiednim rozmiarze ok 180g, super hamulec do cienkich żyłek i plecionek, solidna konstrukcja w lekkim łowieniu nie do zajechania.Wygląd to sprawa indywidualna,- mnie sie podoba ,- cena bardzo przystępna Którego kopią jest Mitchell Mag Pro Extreme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Mitchell Mag Pro Extreme 200 od wiosny chodzi u mnie sparowany z UUL 196cm 44g wyważa dobrze, z pracy jak na razie jestem bardziej niż zadowolony, tzn. układanie cienkich plecionek (Techron 0,03) b. dobrze, hamulec b. dobrze, praca OK, było kilka większych przyłowów, też nie kaprysił.Dla mnie OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Mitchell Mag Pro Extreme 200 od wiosny chodzi u mnie sparowany z UUL 196cm 44g wyważa dobrze, z pracy jak na razie jestem bardziej niż zadowolony, tzn. układanie cienkich plecionek (Techron 0,03) b. dobrze, hamulec b. dobrze, praca OK, było kilka większych przyłowów, też nie kaprysił.Dla mnie OKO takie opinie mi chodziło Coś więcej, jakieś niuanse, które powinien poznać potencjalny użytkownik przed zakupem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 O takie opinie mi chodziło Coś więcej, jakieś niuanse, które powinien poznać potencjalny użytkownik przed zakupem? Hmm, trochę krótko, bo od wiosny. Ale gdyby były minusy to na pewno bym pisał. Z dystrybucją nic mnie nie łączy. Sprzedawca pewny (tam gdzie ABU ma dobrą cenę). korpus i spasowanie sztywne, praca przyjemna (nie ząbkuje). Opinii rzeczowych b. mało, więc kupiłem na własne ryzyko. Na razie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Hmm, trochę krótko, bo od wiosny. Ale gdyby były minusy to na pewno bym pisał. Z dystrybucją nic mnie nie łączy. Sprzedawca pewny (tam gdzie ABU ma dobrą cenę). korpus i spasowanie sztywne, praca przyjemna (nie ząbkuje). Opinii rzeczowych b. mało, więc kupiłem na własne ryzyko. Na razie bardzo Sprzedawca z Ursynowa taki starszy gościu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Sprzedawca z Ursynowa taki starszy gościu? Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 No to podbijamy. Podobnie pytanie jak wcześniej, czyli kręciołek do ul'a, tak do 150 zł. Wędeczka waży około 110 gram, 2,2m długa. Szukam czegoś o wadze maksymalnie 220 gram, chętniej 200. Zarówno polecane tutaj Spro Passion 710 jak i Ecusima 1000, to wagowo 260 gram. Nie tędy droga. Znalazłem jak dotąd takie coś:- Shimano Catana 1000- Shimano Sienna 1000- Shimano Nexave 1000- Quantum Vibe 15 Z powyższych najlepiej mi leżała Sienna... Co jeszcze ciekawego jest w tym budżecie ? Byłoby super, gdyby kręciołek miał możliwie szeroką szpulę - tutaj te Shimano mnie trochę przeraża swoją miniaturyzacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Siena i Catana wyglądają na bliźniacze konstrukcje. Catany używałem w wersji 1000 i 2500. Za tą cenę nie można narzekać.Sam jestem ciekaw nowego Spro Addiction Micro Cast 10100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Hmm, fajny kręciołek ten Spro. Nieco droższy niż zakładane 150 zł, ale dopłata drobna. Patrząc jednak na parametry, to 9 łożysk i oporówka ? W tej cenie ? Red Arc kosztuje prawie 2x tyle. Obawiam się, że nawsadzali tam szrotu. No i ta płytka szpula - w opisie modelu 1000 na bank jest błąd (400m/0.10mm). Model większy ma 150m 12tki. Kurcze, jak dla mnie to za mało. W praktyce na szpulę nigdy nie weszło mi tyle linki, co deklarował producent, więc tutaj zakładam 120m 12tki, co przy żyłce 0,14mm da pewnie z 90 m. Biorąc pod uwagę w miarę daleki rzut i strzał czegoś silniejszego, rezerwa będzie niewielka. Podobnie zerwanie żyłki powyżej 30-40m w zasadzie zakończy łowienie do czasu nawinięcia nowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Żeby nie zakładać podobnego tematu napiszę tutaj. Szukam kołowrotka do Daiwy Exceler 2.4m 2-10g w cenie do 200zł. Z tych które mi wpadły w oko to Spro Passion FD 740 Match. Nie znalazłem podobnego w tej cenie z płytką i szeroką szpulą. Może macie coś innego do polecenia? Edytowane 16 Stycznia 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 740 do UL'a ? Ta Daiwa jest dość dobrze wyważona sama z siebie, ponieważ ma dość długi jak na UL'a dolnik. Spokojnie tutaj wystarczy 220-240 gram kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Ale nie znalazłem nic innego z podobna szpula w takiej cenie, 290 gram to chyba nie tak dużo.Założyłem na próbę swojego Vipera 835i i nie jest źle, a według info z sieci jest odrobinę cięższy od wspomnianego wcześniej Spro.Znalazłem jeszcze taki: http://allegro.pl/2015-spro-addiction-micro-cast-lozysk-10x-fd-3000-i4962342841.htmlTylko przełożenie 6,0:1 chyba za duże ? Edytowane 16 Stycznia 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi