dreadknight Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Wagowo podobnie wypada soare W stosunku do rarki 1000?kumpel zaglądał w mechanizm soare stwierdzając mechanizmy podobne do TPTak, ważą po 160g około. Soare oczywiscie to z ci4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkarn Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Cześć jaki kolowrotek polecaciemax 300zl do Konger Streeto 2-9g. W tym momencie posiadam Spro Passion 710. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Daiwa Ninja w rozmiarze 1500 lub 2000 rozkmiń - cena 180-200 zł. Żeby coś półkę wyżej wyhaczyć to moim zdaniem min 500 zł trzeba dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkarn Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 a co oprócz Ninja jaki jeszcze polecacie kolowrot do UL w tej granicy cenowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Tak jak kolega pisal wyzej albo daiwa ninja albo doplata I mozna wyhaczyc stradica fa club rarenium fb. Ja poszedlem w strone doplaty I udalo mi sie zakupic zarowno rarenium i stradica w cenie okolo 500zl za szt. Ale to byla okazja I nie w Polsce... Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ninje sobie odpuść... Nawet do ul się nie nadaje... Kumpel tym łowi i nie jest zadowolony... Kręciłem zaraz po zakupie... Szału nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 A może DAM QUICK WINAIR 940 FD,miał może ktoś z Was z tym mlynkiem do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 A może DAM QUICK WINAIR 940 FD,miał może ktoś z Was z tym mlynkiem do czynienia?Kołowrotek 4000 z wagą ponad 300g raczej nie będzie pasować do zestawu UL. Ale to byla okazja I nie w Polsce...Można wiedzieć, gdzie takie fajne okazje są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Kołowrotek 4000 z wagą ponad 300g raczej nie będzie pasować do zestawu UL. Można wiedzieć, gdzie takie fajne okazje są?Stradica 1000FA ci4+ wychaczylem dokladnie za 475zl a rarenium 1000fb za 525zl. Wszystko kupione na ebay'u w UK. Troche polowania i sie da... Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Już myślałem, że to nówki na promocji w sklepie wyhaczone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Stradica 1000FA ci4+ wychaczylem dokladnie za 475zl a rarenium 1000fb za 525zl. Wszystko kupione na ebay'u w UK. Troche polowania i sie da... Sent from my K6000 Pro using TapatalkJaką mają rzeczywiście średnice szpuli te 1000 stradic czy rarenium 40mm czy 42 mmJeśli mógłbyś zmierzyć i potwierdzić.Ps może też wysokość miejsca dla żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Już myślałem, że to nówki na promocji w sklepie wyhaczone:)To byly nowki, nie smigane... Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Jaką mają rzeczywiście średnice szpuli te 1000 stradic czy rarenium 40mm czy 42 mmJeśli mógłbyś zmierzyć i potwierdzić.Ps może też wysokość miejsca dla żyłkiNie moge sprawdzic bo sprzet w pl a ja niestety w uk[emoji24] Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 To byly nowki, nie smigane... Sent from my K6000 Pro using TapatalkBardziej chodziło mi o promocje sklepowe. Ale nie ważne... Może i dla siebie któregoś dnia coś upoluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkarn Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 a co mi powiecie o Okuma Inspira C-40X do UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 dla mnie kolowrotek do ul.to max 190g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkarn Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Cześć. Możecie napisać kołowrotki do UL z tańszej półki. Jestem początkującym w UL. Budżet nie duży a fajnie mieć już jakiś kolowrot do kija. Dużo jest kołowrotków ktore mi sie podobaja ale chciał bym zebyście napisali te kolowrotki z tanszej poleczki ale w miare ok. Dzięki za informacje Zanim założysz kolejny temat to zapoznaj się proszę z zasadami tworzenia wpisów na forum. Edytowane 23 Grudnia 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) ile to tańsza półka, dla jednych to 100 zł dla innych 500 złprzejrzyj wątkihttp://jerkbait.pl/topic/15076-ko%C5%82owrotek-do-ul/http://jerkbait.pl/topic/45510-m%C3%B3j-ul-sprz%C4%99t-w%C4%99dka-ko%C5%82owrotek-plecionki-%C5%BCy%C5%82ki/ Edytowane 23 Grudnia 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Przeczytaj temat o Daiwa Ninja, w dziale spining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 ja jestem zadowolony z daiwy legalis2500. mam ja gdzies od roku gladko pracuje nie ma problemu z przylowami (wyciagnela kilka szczupakow kolo metra na najcienszej plecionce strena z wedka do 7 lub 10g bez problemu). placilem za nia okolo 75 euro. Porownywalny cenowo shimano exage (nie pamietam ile ja zaplacilem, ale wygooglowalem, ze w pl kolo 290pln kosztuje) rozpadl sie w oczach (znaczy terkotka od hamulca lamala sie praktycznie po 1 szczupaku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoT Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Witam Ryobi Spiritual DX 80 . Jestem po kilkunastu godzinach zabawy nowym kołowrotkiem Ryobi Spiritual DX 80 . Znalazłem wypowiedzi ze jest za mały że to typowy <podlodowiec> ze nie nadaje się do UL itd twierdzę że piszący te słowa nie trzymali nawet w dłoni tego młynka .Zgadzam się że jest mały -bo jest! ,zgadzam sie ze jest lekki -zdecydowanie jest !Wcześniej używałem Shimano Sienna 1000FD waga 210gr który sprawdzał się przez 2 sezony z jedną wizytą u gwaranta (dostał wody i prawie sie zatrzymał )mimo wszystko uważam że to również doskonały kołowrotek do UL .Ryobi tak jak się spodziewałem pod wieloma względami spodobał mnie się bardzo i docelowo zostaje na moim UL .Bardzo starannie wykonany , świetna wręcz ,,aksamitna" praca , cisza ,idealnie układa linkę (jak na razie zero splontań )precyzyjna praca przełożenia jak i hamulca ,zero luzów ,waga minimalna tylko 165gr kolejny wielki plus . Używam główek jig-owych od 1-2 gr do paproszków i 3-6gr przy małych gumkach 1,5-8cm ,spinmady4- 10gr ,woblerki 1-8cm itd .Udał się bez problemu choć hamulec długo pracował hol Szczupaka 68cm .Moim zdaniem ten maluch zdecydowanie nadaje się do UL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) ... Wysłane z mojego K10000 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Z Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Napiszę kilka słów o kołowrotkach do UL Które eksploatuję. Na pierwszy ogień Rarek 2500 FA, bardzo lubiany przeze mnie kołowrotek z w miarę precyzyjnym hamulcem, idealnym nawojem cienkich plecionek ( nanofil 0,04, Varivas Ajing Master PE 0,2 ). Posiada wyczuwalne Luzy fabryczne, trochę większy na rotorze i mniejszy na korbie, które pomimo wieloletniej intensywnej eksploatacji ( ok. 50-70 dni w sezonie nad wodą ) nie powiększyły się. Używam go nie tylko do łowienia okoni, kręci również przy kleniówce na rzekach i raz do roku przez 21 dni łowi brzany w Sanie. Kręci nadal idealnie, pomimo olbrzymich zaniedbań serwisowych z mojej strony a właściwie braku serwisu, nigdy go nie rozkręcałem, nie smarowałem, nie używałem portu.Drugim kołowrotkiem jest Stella 2500 FE użytkuję ją od 2012 roku. Zwija pletkę z gumami do 3" i główkami max 10 g. Charakteryzuje się bardzo płynną pracą, bajecznym hamulcem i po mojej interwencji, polegającej na uzupełnieniu brakującej podkładki na głównym kole, całkowitym brakiem luzu. Ciekawostką jest że rzuty przy użyciu nanofila 0,04 przy identycznym nawoju, czyli pod sam czepek, są dłuższe z rarka niż stelli. Stellę w przeciwieństwie do rarka smaruję . Jedyną wadą Stelli jest trochę przyduża waga do UL.Trzecim kołowrotkiem jest niedawno nabyty Cardiff Ci4+ C2000ss. Podpięty jest pod Matagi Super Big Pond, nawija Varivasa Ajing Master PE 0,2 mam odczucia jakby został z myślą o tym kiju stworzony, wywarza go perfekcyjnie. Pracuje płynnie-maślanie, trochę ciężej od Stelli i Rarenium ale przyjemnie. Ma bardzo płynnie pracujący hamulec i idealny nawój, doskonała zabawka pod cienkie plecionki. Czwartym kołowrotkiem wartym wzmianki jest Daiwa Ninja 1003A, którą kupiłem dla synka. Ja na kołowrotek za takie pieniądze pracuje bardzo przyjemnie, luzy na poziomie rarka. Bardzo fajny nawój nanofila 0,06, którym syn łowi. Hamulec wystarczająco precyzyjny. Jedynym minusem jest waga ( 245g ). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Również macalem ninje. Niestety wypadają za ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam, będę prawdopodobnie budował wędkę na blanku MHX S871-2. Będę potrzebował do niego Kołowrotek w cenie około 500 PLN wraz z szpula zapasowa. Co możecie polecić z nowych kolowrotkow? (używanych nie chce). Dodam, że od niego zależą pierwsze przelotki (będą w systemie KR) z góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi