zetika16 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Stradic plus szpula od complexa... Trochę więcej wyjdzie ale to dobra opcja Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Mam takie pytanie jak sobie radzi Spro Passion FD 720 z cienkimi pletkami 0.03-0.06 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Miałem Passion'a 720 FD. Plećkę Team Dragon 0.06 nawijał w stożek ale wtedy nie znałem się na regulacji nawoju więc nosiłem stożek na szpulce Kiedyś na zaczepie, zakleszczyła mi się na szpulce i przy odstrzeliwaniu pękła na wyjściu, przed rolką.Pewnie na wyrównanym nawoju problem by nie wystąpił. Innych grzechów tej współpracy nie odnotowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Ja użytkowałem Ryobi Ecusime (to samo co passion) miałem na szpuli nanofil 0,8 i jak za taką kasę, układał linkę całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Odkopię troszkę temacik Szukam młynka pod matagi twj - 562xul, ogólnie zabawa w "mormyszing" jak to "przyjaciele" ze wschodu na to mówią Z tego co popatrzyłem to kilka młynków można wybrać aczkolwiek chciałbym już mieć na prawdę coś sprawdzonego. Na to co zwracam uwagę to małe przełożenie i jak najmniejszy nawój oraz oczywiście masa..Co do zasobów w kase to mniejsza o to, to ma działać Jakoś się ogarnie, aczkolwiek też bez przesady.. - shimano stradic ci4+ 1000 fb - 160 gram - nawój ~ 66cm- shimano vanquish C2000 sfa - 155 gram - nawój ~67cm- shimano soare ci4+ 500s - 140 gram - nawój ~69cm- daiwa exist lt - 150 gram - nawój ~61cm- daiwa ballistic 2000D (tak, wiem pojawiła się wersja 1000D-XH tyle że ma większe przełożenie i nawój rzędu 77cm przy tej samej masie) - 165 gram - nawój ~68cm- daiwa prorex lt 2000D - 165 gram - nawój ~65cm Z tego zestawienia najlepiej "na sucho" wypada nowa Daiwa Exist LT, niski nawój niska masa, aczkolwiek jeszcze lżejszy wypada soare ci4+ 500s - 140gram przy najwyższym w sumie nawoju ze wszystkich które wymieniłem. Może macie jakieś swoje których ja nie ująłem w moim zestawieniu ?Może jednak nie iść w koszta tylko w stradica za około 600zł i trochę cięższą masę ?Zestaw chce mieć na lata i nie wiem czy w tym wypadku oszczędzać na czymkolwiek Najbardziej zainteresował mnie ten soare 500s ci4+ tyle że z tego co szukałem to nikt nic nie wie o nim w Polsce . A może jednak ktoś go ma i coś może powiedzieć na jego temat? Przewiduję pod zestaw używanie nanofila 0.03/0.04mm albo jakiejś innej pajęczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Wez stradica i nie cuduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Shimano Soare ci4+ c2000pgss lub jego wersje z PG Shimano Vanquish 1000PGS Lekkie i 57cm.na jeden obrót. Osobiście do takiej dłubaniny szedłem w skrajności albo coś za 300 zł jak Daiwa LT albo wypasiony np Vanquish 1000FW Czemu? Jednego ani drugiego nie zajedziesz przez długie lata przy takim łowieniu. Jak ma być łowione okazyjnie wydaj mało,jak będę łowił często i masz na to zajawke to bierz coś fajnego żeby cieszyło za każdym wyjściem nad wodę nawet jak ukleje na mormyszke brać nie zechcą :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Proponuję zacząć od uzbrojenia w uchwyt delfin. Kijek wagowo wyjdzie ok 30g (waga gotowego kija). Młynek shimano w rozmiarze 500 będzie miał bardzo małą szpulę. Osobiście poszedłbym jak kolega wyżej pisze w vanquisha 1000 fw tune. Jest odpowiednio lekki a nie kosztuje tyle co nowy exist. Edytowane 21 Października 2018 przez dreadknight 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 A jak będziesz chciał urwać jeszcze 5-8g. To można poszukać korby avail do vańka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Temat wagi kijów to temat rzeka ... z uzbrojeniem czy bez ... itp. ... itd. ... Trafiły w moje ręce jakieś tam kije ... i zwykle były sporo cięższe od wagi deklarowanej przez Twórców w ich wątkach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Może dlatego, że "jakieś tam", a może waga CI nie domagała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 (edytowane) Dzięki Panowie za porady jednakże z racji tego że się napatrzyłem na mormyszing i chce kija z młynkiem jak najszybciej jak to się da żeby jeszcze trochę połowić zanim zima przyjdzie, dlatego biorę stradica ci4+ fb, w ściąganie soare ci4+ 500s mi się nie chce bawić bo nie wiem czy to nie wyjdzie drożej jak w mefisto a w mefisto najwczesniej koniec listopada się pojawi ten młynek (na ewentualne zamówienie). Co do tego vanquisha to są prześliczne aczkolwiek do pellet wagglera mam stradica ci4+ w rozmiarze 4000 (XG) i na prawdę ten kołowrotek też jest bardzo ładny. Co do samego kija to w delfina go w życiu nie uzbroje, no wybitnie mi się nie podoba mimo że jest wybitnie lekki.. Plan jest żeby zestaw 200gram max ważył i tego się trzymam Kijka będzie wykonywał Tomek Wielgus i już wszystko wstępnie zaplanowane jak ta trzcina będzie wyglądała Edytowane 22 Października 2018 przez Miszka1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Tylko weź pod uwagę, że na tego stradica wejdzie dużo cienkiej linki. Na giełdzie był chyba taki ale z płytką szpulą. Moim zdaniem lepsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Może dlatego, że "jakieś tam", a może waga CI nie domagała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 (edytowane) Tylko weź pod uwagę, że na tego stradica wejdzie dużo cienkiej linki. Na giełdzie był chyba taki ale z płytką szpulą. Moim zdaniem lepsza opcja. Wiem wiem ale to najwyżej ze 300 metrów nawinę albo i więcej jak będzie taka potrzeba Masz gdzieś link? Szukałem ale nigdzie nie mogłem znaleźć tej aukcji a i o szpulki płytkie nie jest łatwo - też nie znalazłem jak na razie Jedyne jakie widzę z płytkich to do 2500 rozmiarówki.. Edytowane 22 Października 2018 przez Miszka1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 C2000S szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 C2000S szukaj Do rozmiaru 1000 będzie ta szpulka pasowała ? Z tego co szukam to jak na razie to tylko z Japonii ściąganie Nie ma ktoś zbędnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbnedi Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) a może Daiwa Exceller 2000?waży 185 gram ewentualnie odstąpię Stelle 04 2500S nowąale to już całe 230 gram Edytowane 31 Października 2018 przez bbnedi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 W przypadku Shimano 1000=c2000s. Różnice polegają jedynie w głębokości szpuli. Moc hamulca identyczna 3 kg. Średnica rantu szpuli ta sama. Dużo ludzi zaopatruje się w 1000 i dodatkowo nabywa szpulkę c2000s jako zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Ja ostatnio sprawiłem sobie Cardiffa C2000SS, bardzo przyjemna maszynka. U mnie łowić będzie pstrągi. No, dobra, pstrążki, bo o wymiarka na tych odcinkach nie tak łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 (edytowane) Ja ostatnio sprawiłem sobie Cardiffa C2000SS, bardzo przyjemna maszynka. U mnie łowić będzie pstrągi. No, dobra, pstrążki, bo o wymiarka na tych odcinkach nie tak łatwo to po co je łowić?? Edytowane 2 Listopada 2018 przez Gadget Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Gadget Może w ogóle niech w domu siedzi skoro w jego wodzie są tylko pstrazki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 A może by tak nad wodę, bo warunki pogodowe sprzyjają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Ja ostatnio sprawiłem sobie Cardiffa C2000SS, bardzo przyjemna maszynka. U mnie łowić będzie pstrągi. No, dobra, pstrążki, bo o wymiarka na tych odcinkach nie tak łatwo Żbiku, może pochwal się ile i jakiej linki weszło Ci na szpulkę typu C2000SS...? Jestem ciekaw czy PeeWee WX4 PE # 0.4 wejdzie całe 150m...to cienkie jak włos ale może i się nie zmieści...? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi