cinn Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Mam tt power ale 5000, od kawałka zeszłego sezonu.Kilka większych rybek wyjął.Kilometry plecionki nawinął.Ciągał większe woblery w Odrze i większe gumy na cięższych główkach.Hamulec niby 5kg, ale wystarczający żeby większe rybki przytrzymać.Przy większej rybie i forsownym holu luzuje się korbka, a dokładniej trzeba dokręcać śrubkę od ramienia korbki, nie wiem czemu, może to ten mój typ tak ma.Tak poza tym to chula, na ten sezon go przesmaruje bo słychać jak by smaru nie było w kołowrotku.Za te pieniądze całkiem udany kręcioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Dzięki Mnie interesuje wielkość 6000. Rozważam jeszcze Fin - Nor Tidal T 565 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Daiwa bg 4000. Spójrz na wagę kołowrotka oraz pojemność szpuli, ideał na suma w tym budżecie. Nie zamordujesz ręki, a wykorzystasz go również przy szczupakach na ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Daiwa bg 4000. Spójrz na wagę kołowrotka oraz pojemność szpuli, ideał na suma w tym budżecie. Nie zamordujesz ręki, a wykorzystasz go również przy szczupakach na ciężko.Jesli ma byc specjalistycznie (sumowo) lepiej jest jednak moim zdaniem siegnac po 4500 z JP bo od tego rozmiaru jest zapadka czyli tzw podwojna oporowka znana z Saltigi, Forca i jeszcze starszych kanciakow, no i nizsze przelozenie co oznacza grubsze zeby przekladni .Trzeba dla pelnego obrazu jeszcze dodac, ze waga w porownaniu z 4000 jest co prawda o 50% wyzsza, ale 4500 ma mocniejszy hamulec, dluzsza korbe itd.Nie moge nazywac sie sumiarzem, dlatego zastrzegam sie, ze to tylko moj poglad, czyli osoby lowiacej sumy sporadycznie i tylko w sprzyjajacych warunkach lubiacej miec komfort ze cos nie popierdzi w najmniej oczekiwanym momencie...Mozna tez powiedziec ze waga proponowanej przeze mnie BG 4500 nie odbiega zbytnio od topowych konstrukcji Daiwy i Shimano o podobnej znanej z praktyki wytrzymalosc.https://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/manufacturers_id/10/products_id/31906/daiwa/daiwa-bg-4500-free-shipping.html Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Kołowrotek (dodatkowy) potrzebny jest mi na Norwegię (przepraszam, że to w wątku sumowym) do kijka Fladen Maxximus Nano Jigging 150cm 30-50 lbs. Teraz nie ma pośpiechu z wiadomych względów Był zamiar wyjazdu w czerwcu na miesiąc.Myślałem o Fin - Nor Tidal, Lethal, Ryobi TT Power. Teraz w moim rankingu prowadzi Daiwa BG 4000. Od 5 lat mam Okumę Raw II 40. Wytrzymała Norwegię i Bałtyk oraz wody "normalne", czyli jeziora. Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Jaki młynek polecicie do wędki sumowej z wyrzutem 40-150g. Zastanawiam się nad Shimano socorro 6000, dam quick 3 a może jeszcze coś innego? Zależny mi na hamulcu o mocy ok. 10 kg. Waga max. 450g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Team Daiwa X 4000 H/RiA. Prawdziwy czołg, który przeżyje wszystkie współczesne wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Cholerka niestety nie ten budżet ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 mam coś takiego w rozmiarze 50 waga 475 gram nówkę https://archiwum.allegro.pl/oferta/kolowrotek-dam-quick-master-jig-60-promo-i6900525829.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Polecam Okuma Raw II 55 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi