Skocz do zawartości

Gdzie byście chcieli mieszkać?

adrionn911

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nasunął mi się taki temat, i myślę że będzie ciekawy :) A dokładniej chodzi o to w jakim rejonie/regionie polski byście chcieli mieszkać. Oczywiście pod katem wędkarskim, dużo zależy od tego kto jakie ryby lubi łowić, czy woli rzekę czy jezioro, a może jedno i drugie ;) Zapraszam do dyskusji.

Witam, nasunął mi się taki temat, i myślę że będzie ciekawy :) A dokładniej chodzi o to w jakim rejonie/regionie polski byście chcieli mieszkać. Oczywiście pod katem wędkarskim, dużo zależy od tego kto jakie ryby lubi łowić, czy woli rzekę czy jezioro, a może jedno i drugie ;) Zapraszam do dyskusji.

Nie ma takiego kraju jak polska jest tylko Polska  :D

• Like 7

Jeśli chodzi o Polskę to Dolny Śląsk, nie mam sprecyzowanego miasta ale gdzieś bliżej Wrocławia niż np. Wałbrzycha :-) Nie jest to koniecznie tylko zawiązane z wędkarstwem, te okolice zawsze mnie przyciągały i często je odwiedzam. 

A gdybym miał cały glob do wyboru to poszedłbym śladami dziecięcych marzeń i wyleciał do Sydney...

Widziałem parę takich ładnych działeczek z Zwierzyniu nad Sanem. Wstawałbym rano....., tak około 10.00 ;)  ;) , zjadłbym śniadanko, pokręcił się po okolicy z psem, zapalił fajeczkę z ulubionym tytoniem Alsbo Black, ucałował żonę......, a potem wziąłbym wędkę ze stojaka (już rozłożoną i uzbrojoną, bo po co miałbym ja składać)  i  do wody.......

Ech...... marzenia...., musiałbym robotę rzucić, a jestem z nią mocno związany,........ szczególnie z działem finansowym :D .

A jak nie Zwierzyń ...... to już zostanę tu gdzie teraz ......, bo za stary i zbyt wygodny jestem na dalekie wędrówki.

• Like 5

Na stronie głównej czytam temat "Gdzie byście chcieli...." i zaraz po tym mój wzrok przykuwa temat jednego z blogów... :huh:

post-51985-0-14276400-1422302574_thumb.png

Ps.Może mi się tak skojarzyło gdyż teraz "mieszkam" w takiej właśnie czarnej d........ziurze...? :angry:

• Like 6

No to ja powiem że jestem w takim wieku że mogę osiedlić się gdzie znajdę pracę/gdzie chcę i ostatnio nasunęła mi się taka błoga myślę gdzie w Polsce byłoby najlepiej, najciekawiej, najładniej. Na pewno musi być rzeka, duża/mała/średnia może ich być kila w okolicach. Ryby jazie, bolenie, sandacze, jak woda wędzie rybna to będą wszystkie. Kostrzyn nad Odrą, Gorzów Wielkopolski, Poznań? Wisła poniżej Krakowa? Odra?