adrionn911 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 I za darmo czołgiem na ryby. Lepsza amfibia xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Jedna z rzeczy których nie jestem w stanie ogarnąć.Rozumiem tzw gnata. Jak ktoś musi - do samobrony.Broń myśliwska.Ale karabin szturmowy? WTF? Czemu nei od razu wyrzutni GRAD z ruskiej biedronki Nieco przewrotnie. Gdybyś tak widział z okna, ze terrorysta morduje policjanta na ulicy(vide akcja w Paryżu) z karabinu szturmowego łatwo odstrzlił bys s...syna. Z pistoletu juz bardzo trudno. Zresztą biorąc pod uwagę tempo islamizacji Europy już nie długo takie karabiny beda potrzebne w wielu miejscach..... Trzeba mieć sporo zacięcia by, chcieć mieszkać w miejscu gdzie trzeba automat w szafie trzymać .Nie wspominając, iż służyłby obronie praw... No ale, fakt parę takich miejsc na świecie jest.Kobiety tam w bagażniku podróżują...między innymi .....a we Francji, Robercie, zwłaszcza. W domu trzymaja broń rezerwiści w wielu panstwach( np Izraelu, chyba Szwajcarii - Pitt?)Zdaje się tu zrzeszają sie zwolenicy powszchnego dostepu do broni http://www.romb.org.pl/?id=1 Edytowane 27 Stycznia 2015 przez Ugly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Trzeba mieć sporo zacięcia by, chcieć mieszkać w miejscu gdzie trzeba automat w szafie trzymać .Nie wspominając, iż służyłby obronie praw... No ale, fakt parę takich miejsc na świecie jest.Kobiety tam w bagażniku podróżują...między innymi . Rozumiem , ale to jest właśnie podejście Polskie. Naród uzbrojony w grabie, widły i podpałkę do grilla w razie dywersji na tyłach nieprzyjaciela. O napadach rabunkowych nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A wszystkim hoplofofobom polecam poczytać http://www.hoplofobia.info/hoplofobia/U. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 ....a we Francji, Robercie, zwłaszcza. W domu trzymaja broń rezerwiści w wielu panstwach( np Izraelu, chyba Szwajcarii - Pitt?)Zdaje się tu zrzeszają sie zwolenicy powszchnego dostepu do broni http://www.romb.org.pl/?id=1 Ależ, Ugly . Im starszy tym bardziej pacyfistą jestem .Na posiadanie broni we Francji również pozwolenie trzeba mieć i nie otrzymuje się go na zasadzie wykupienia karty wędkarskiej .Co mnie trochę dziwi to, znajomość zagadnień i problematyki islamu we Francji czy innych zagranicznych krajach... Można by powiedzieć, że w Polsce żyją najwięksi specjaliści w tej materii . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Myślę, że ci terroryści mordujący na ulicy niewinnych ludzi nie mieli pozwolenia na broń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Nieco przewrotnie. Gdybyś tak widział z okna, ze terrorysta morduje policjanta na ulicy(vide akcja w Paryżu) z karabinu szturmowego łatwo odstrzlił bys s...syna. Z pistoletu juz bardzo trudno. Zresztą biorąc pod uwagę tempo islamizacji Europy już nie długo takie karabiny beda potrzebne w wielu miejscach.....pewnie, powiedziałbym mu zeby poczekał z tym mordowaniem. Pobiegł do piwnicy, otworzył gun locker. Otworzył box z nabojami, załadował, przykuśtykał z powrotem (bo ja to taka pantera skrzyżowana z ninją jestem) . Wybiegł przed dom i tratatata, bo przeciez to samo strzela, krzywdy nie robiac sąsiadom z naprzeciwka i rzeczonemu policmajstrowi i wyprawił allaszka na oddział chirurgi urazowej...Nie, jednak lepiej czuję się wiedząc że moje dziecko nie zostanie kropniete z automatu w szkole, bo dwóch kolegów potraktowało GTA zbyt dosłownie Jak wczesniej, rozumiem broń krótką do samoobrony, rozumiem broń mysliwską do polowania. M 16 czy AKileśtam - nie rozumiem.Co jeszcze ciekawe (dla mnie). Jakiś czas temu odwiedziła mnie para z Montany. I ku mojemu zdziwieniu połowę drogi nad ocean przegadaliśmy o posiadaniu broni.Oboje o ile pamiętam są uzbrojeni, broń krótka plus myśliwska. Gdy zapytałem o automatyczną - Ech, wiesz... po cholerę to komuś normalnemu. Zorganizowani ludzie o przeszkoleniu wojskowym dojście zawsze znajdą. Masakry cywili jednak zdarzają się regularnie właśnie w krajach gdzie ten dostęp jest bardzo łatwy.Policjanci we Francji o ile wiem są uzbrojeni w więcej niż latarkę i gaz? Żyję w kraju, w którym dostęp do zaawansowanej broni ma spory niedobrych człowieków (post IRA). Jest to niepokojące, ze zdarzają się im pomyłki i posłanie kilku magazynków pod numer 113 zamiast 131, bo pomyłka nastapiła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ależ, Ugly . Im starszy tym bardziej pacyfistą jestem .Na posiadanie broni we Francji również pozwolenie trzeba mieć i nie otrzymuje się go na zasadzie wykupienia karty wędkarskiej .Co mnie trochę dziwi to, znajomość zagadnień i problematyki islamu we Francji czy innych zagranicznych krajach... Można by powiedzieć, że w Polsce żyją najwięksi specjaliści w tej materii .Pacyfizm jest niestety przykładem dobrych chęci, którymi piekło jest wybrukowane. By przypomnieć niesławnej pamieci N. Chambelain'a, który wysiadając z samolotu potrząsał Traktatem Monachijskim i krzyczał "Przywiozlem wam pokój". Tym co nie wiedzą - byl rok 1938. Nie uważam sie za specjalistę od problematyki Islamu we Francji. Niemniej średnio rozgarniety człowiek czytając kilka tygodnikow opinii z prawa i lewa, przgladając internet (te poważniejsze serwisy) i posługując się własnym rozumem potrafi co nieco wydedukować. Taka dedukcja pozwala mi sformułowac wzmiankowane przypuszczenie.U. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Kuba ! Nie będe przytaczał tu wszystkich argumentow za. Wszystkie przeciw są, przykro mi, takie jak każda Stella Możesz poczytac na linkowanym wyżej blogu a także na stronie NRA http://home.nra.org/ Co do strzelanin w szkolach, zajrzyj tu http://www.hoplofobia.info/strzelaniny-w-szkolach-czyli-kto-rozsiewa-panike/ i co zawsze: przystepca czy psychopata zawsze znajdzie dostęp do broni - a obywatel bezbronny... U.P.S.: Jak byś się nie szkolił to faktycznie tak by mogło byc z tą piwnica i gun lockerem Zresztą jak locker to czemu w piwnicy Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Ugly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ok.w latach 30tych ub.wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Jedna z rzeczy których nie jestem w stanie ogarnąć.Rozumiem tzw gnata. Jak ktoś musi - do samobrony.Broń myśliwska.Ale karabin szturmowy? WTF? Czemu nei od razu wyrzutni GRAD z ruskiej biedronki Kuba, z prostej przyczyny. Automat możesz trzymac pod łózkiem, a ta wyrzutnia to się nawet w garażu nie zmieści hmmm... powszechny dostęp do broni... a może by tak całkowite rozbrojenie? Wszyscy by sie rozbroili (włącznie z wojskiem i policją) wtedy na pewno nie byłoby żadnej masakry, na pewno nikt nikogo by nie zabił no bo jak? Kijem? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Prawicowi ideowcy.Krzewiciele idei - wszelakich. Nic mi do Waszych opinii , ocen naszej smutnej rzeczywistości czy Waszych marzeń. Natomiast to co wywoluje rzyg to ledwie skrywane poczucie wyższości wszechobecne u Was w kazdej rozmowie. Na jakikolwiek temat. Bo wystarczy poczytac. Bo można wydedukowac. Bo nie media main stream itd itpZ mojej sympatii do Was napisze to po raz setny : szkoda Waszej wiedzy, dedukcji, zapalu i "pary" na tak slabe medium do naprawy świata jak to forum wędkarskie. Pozdrawiam i milego strzelania ( badz strzyzenia) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Pacyfizm jest niestety przykładem dobrych chęci, którymi piekło jest wybrukowane. By przypomnieć niesławnej pamieci N. Chambelain'a, który wysiadając z samolotu potrząsał Traktatem Monachijskim i krzyczał "Przywiozlem wam pokój". Tym co nie wiedzą - byl rok 1938. Nie uważam sie za specjalistę od problematyki Islamu we Francji. Niemniej średnio rozgarniety człowiek czytając kilka tygodnikow opinii z prawa i lewa, przgladając internet (te poważniejsze serwisy) i posługując się własnym rozumem potrafi co nieco wydedukować. Taka dedukcja pozwala mi sformułowac wzmiankowane przypuszczenie.U.Problem islamu jest za naszą granicą w Niemczech , nie trzeba Francji a w Belgii to co? Nawet Wielkanoc znoszą ,a nazwy ferii Wielkiej nocy teraz -wiosennymi. Aby nie drażnić muzułmanów.W germanii zakazują wręcz obnoszenia się z chrześcijaństwem, w miejscach gdzie mieszkają muzułmanie.Składy obiadów w szkolach również pod nich ,bo nie jedza wszystkiego niech któryś z nas u nich by tak obnosił się z wiarą.Zachód jest winien sam sobie ,naściągali ich do pracy i to efekt. Niemiec ma 1 dziecko a oni 5-6 i fala zalewa europe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Problem islamu jest za naszą granicą w Niemczech , nie trzeba Francji a w Belgii to co? Nawet Wielkanoc znoszą ,a nazwy ferii Wielkiej nocy teraz -wiosennymi. Aby nie drażnić muzułmanów.W germanii zakazują wręcz obnoszenia się z chrześcijaństwem, w miejscach gdzie mieszkają muzułmanie. jako ze po pierwsze, mieszkalem w niemczech calymi latami i po drugie, sledze codziennie serwisy informacyjne, zarowno niemieckie, szwajcarskie jak i niktore angielskojezyczne, to poprosze o zrodla tych informacji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Nie uważam sie za specjalistę od problematyki Islamu we Francji. Niemniej średnio rozgarniety człowiek czytając kilka tygodnikow opinii z prawa i lewa, przgladając internet (te poważniejsze serwisy) i posługując się własnym rozumem potrafi co nieco wydedukować. Taka dedukcja pozwala mi sformułowac wzmiankowane przypuszczenie.U. Wyobrażam sobie, iż jesteś bardziej niż średnio rozgarniętym człowiekiem i właśnie dlatego zrozumiesz...Na temat problematyki wędkarskiej w Polsce, wg. Ciebie średnio rozgarnięty francuz ma coś do powiedzenia ? .Nie ośmielę się nawet dodać jaką świadomość (niekiedy) sami prezentujemy w tak swojskiej kwestii . Edytowane 28 Stycznia 2015 przez robert67 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Broń palna powinna być zakazana , jako potencjalne narzędzie zbrodni.Tym samym powinno się obcinać fiutki wszystkim narodzonym dzieciom płci męskiej , by w przyszłości nie chodzili po mieście z potencjalnym narzędziem gwałtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Problem islamu jest za naszą granicą w Niemczech , nie trzeba Francji a w Belgii to co? Nawet Wielkanoc znoszą ,a nazwy ferii Wielkiej nocy teraz -wiosennymi. Aby nie drażnić muzułmanów.W germanii zakazują wręcz obnoszenia się z chrześcijaństwem, w miejscach gdzie mieszkają muzułmanie. Chyba aż tak źle jeszcze nie jest. Muzułmanie często protestują przeciwko krzyżowi, ale zakazów raczej nie ma- nie słyszałem. Za to do dochodzi do prowokacji przez muzułmanów (Niemcy) typu ścięcie krzyża, zniszczenie szopki (też Niemcy). O wiele więcej zagrożeń dla chrześcijan, a szczególnie katolików płynie ze strony środowisk pogańskich. Wszelakich lewaków, feministek oraz środowisk eugenicznych. Np. sytuacja z GB gdzie zwolniono stewardessę i pielęgniarkę za noszenie krzyżyka. Szwedzka pielęgniarka, która została zwolniona za odmowę w udziale ludobójstwa na niemowlętach. Profanacja mszy świętych przez feministki w kilku miejscach europy etc. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Problem islamu jest za naszą granicą w Niemczech , nie trzeba Francji a w Belgii to co? Nawet Wielkanoc znoszą ,a nazwy ferii Wielkiej nocy teraz -wiosennymi. Aby nie drażnić muzułmanów.W germanii zakazują wręcz obnoszenia się z chrześcijaństwem, w miejscach gdzie mieszkają muzułmanie.Składy obiadów w szkolach również pod nich ,bo nie jedza wszystkiego niech któryś z nas u nich by tak obnosił się z wiarą.Zachód jest winien sam sobie ,naściągali ich do pracy i to efekt. Niemiec ma 1 dziecko a oni 5-6 i fala zalewa europe. I widzisz... gdzieś dzwonili ale, gdzie ? Będzie już ponad 20 lat odkąd zamieszkałem w tym "islamskim grajdole"...Uwierz mi... na tej samej zasadzie jeszcze nie tak dawno oddzielano typy aryjskie od reszty "hołoty". Za dużo pisania....poza tym z wdziecznego tematu znowu chlew się robi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Z tematu o marzeniach i o tym gdzie to CHCIALBY kazdy z nas mieszkac...plynnie rozmowa przerodzila sie w to gdzie NIE mieszkac.Moze w tym duchu wypowiedza sie Polacy, ktorzy opuscili Francje / Niemcy / GB / Szwecje / Holandie czy Belgie ze wzgledu na postepujaca islamizacje / laicyzacje / feminizacje / poganizacje (niepotrzebne skreslic).Mysle, ze takie swiadectwo z pierwszej reki byloby bardzo wartosciowym wkladem w rozwoj jerkbait.pl Ja ze swojej strony napisze : mieszkalem w Polsce, Niemczech, Polsce, Hiszpanii, Polsce (w takiej kolejnosci). W zadnym z tych trzech krajow nie spotkalo mnie przesladowanie na tle religijnym, nie zmuszano mnie do zmiany moich pogladow. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 A w Holandii jest taka poprawność polityczna (oficjalnie) i taki strach przed rasizmem , że niedługo uznany za rasistowski i zakazany będzie zwrot WHITE Christmas. Na razie do szuflady poszła jedna z holenderskich tradycji , również uznana za rasistowską.CZarny Piotruś.http://pl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_PietCiekawe czy zabronią też używania zwrotu "black work". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) jako ze po pierwsze, mieszkalem w niemczech calymi latami i po drugie, sledze codziennie serwisy informacyjne, zarowno niemieckie, szwajcarskie jak i niktore angielskojezyczne, to poprosze o zrodla tych informacji?W Belgii to mam rodzinę mają dzieci które chodzą do, szkoły ale skoro tak śledzisz serwisy to dziwne ze tego nie czytałeś.W Niemczech nie mieszkam ale bardzo często jestem, kilka dni temu znajomy Helmut mówił jak mają z nimi fajnie.Protesty w Dreźnie to co niby było ? Twierdzisz że Niemcy nie mają problemu z islamem ? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez osiemnastak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Każdy islamista to terrorysta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Każdy islamista to terrorysta. A kazdy onanista (w tym sprzetowy) skazany jest na wieczne katusze w kazamatach , gdyz : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Prawicowi ideowcy.Krzewiciele idei - wszelakich.Nic mi do Waszych opinii , ocen naszej smutnej rzeczywistości czy Waszych marzeń.Natomiast to co wywoluje rzyg to ledwie skrywane poczucie wyższości wszechobecne u Was w kazdej rozmowie. Na jakikolwiek temat. Bo wystarczy poczytac. Bo można wydedukowac. Bo nie media main stream itd itpZ mojej sympatii do Was napisze to po raz setny : szkoda Waszej wiedzy, dedukcji, zapalu i "pary" na tak slabe medium do naprawy świata jak to forum wędkarskie.Pozdrawiam i milego strzelania ( badz strzyzenia) Poczucie wyższości ? Nie, poprostu jesteśmy przekonani do swoich tradycyjnych pogladow i wartości. A ktoś kto pogardliwe, lekceważaco wyraża sie o kimś, a nie dyskutuje merytorycznie z pogladami, reprezentuje, posługując się Twoją retoryką jest "lewackim ideowcem".U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Oh Guzu, piękny strzał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi