adrionn911 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Największą tragedią okolicy w której mieszkam była budowa autostrady A2 już kilka lat temu. Jest około 800m w linii prostej za oknem. Nie dość że niemal ciągły szum jak na lotnisku to jeszcze wyregulowali rzekę nad którą mieszkam, oczywiście pretekst był inny, ale oczywiste że chodziło o "podlewanie" autostrady. Przed czyszczeniem była to fajna rzeka i żyły w niej nawet ładne ryby mimo że w przeszłości była tak zanieczyszczona że nie istniało w niej życie biologiczne i była bardzo zamulona. Ale jak ja już zacząłem wędkować to były tam naprawdę ładne ryby. Teraz koryto jest opuszczone o dobry metr, i mimo że to było już parę lat temu to i tak już nie będzie tak jak przed... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Tak się składa że wczoraj minęło 14lat i już bardzo kiepsko to znoszę.Czasami mam tak że pojechał bym do PlPojechać, klapnąć sobie na dupie i popatrzeć na wszystkich tych ludzi którzy gdzieś zmierzają w swoich zawiłych ścieżkach życia.Polska to wspaniały kraj. Choć ludzie mają mnóstwo problemów i nie są zbyt życzliwi dla innych to wystarczy kilka miłych słów i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki stają sie przyjaźni. Wiem , wiem, wiem Marudzę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ja właśnie się przeprowadzam na Śląsk i nie wiem czy się cieszyć czy nie ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 jakie miasto , okolice ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 GDZIE CHCIALBYM MIESZKAC HMMMM w Polsce tu gdzie Moj dom rzeka pelna pstragow pod nosem 50 m nikt tu nie lowi jest nas 2 wedkarzy na wsi 8 km nad Poprad , 12 km nad Rope , po drodze zaporowka Klimkowka, 30 km nad Dunajec,50km Roznow ,75km Czorsztyn.Za granica Polnocna Norwegia ok. Namsos Lososie ,Dalej na Polnoc ok. Bodo w Czerwcu czas na Rdzawce, Kirenes to koniec swiata Morze Barensa skrawek ladu i granica z Rosja super miejsce na morskie polowy , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 jakie miasto , okolice ...Praca w Rudzie Śląskiej, na wybór miejsca zamieszkania mam jeszcze dwa miesiące, najlepiej do 20 km od Rudy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Dla mnie oczywiste jest, ze jesli w wyborze stalego zamieszkania mamy uwzglednic dobre lowiska to nie ma sie nad Polska co zastanawiac, trzeba sp....ac najlepiej na zachod czy polnoc ( Skandynawia).Miałem napisać posta, ale już ktoś wyraził takie same zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Guzu, ja mam przy samej granicy, spojrzę z tarasu w lewo to widzę las ......... na Białorusi .Ale na wprost mam widok na rzekę , wolałbym bliżej Mańka bo u niego rzeka ładniejsza ale tu mam bliżej z W-wy. No właśnie, trza na weekendy jeździć bo o podobnej pracy w tej okolicy to nawet nie ma co marzyć. No ale mam swoje miejsce na ziemi , nie muszę szukać. Zagranica? Popętałem się turystycznie po USA, pomieszkałem w Kanadzie kilka lat, turystycznie włóczyłem się po płd.Europie, gdzieś w Azji też bywałem ale gdyby nie praca i gdybym miał 20-25 lat mniej natychmiast bym się wyniósł do Norwegii .A'propos broni w USA, nie do końca jestem pewien czy to automaty, coś mi się zdaje że są zabronione. Fakt, tak wyglądają ale mają blokady fabryczne i są semi-automat. Mam kanadyjskie pozwolenie na broni i zdawałem tam egzaminy i tam są zabronione, dozwolona jest broni myśliwska a na broń krótką trzeba mieć inne zezwolenie.Tak jakoś 20 lat temu:http://www.pogawedki.wedkarskie.pl/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showpic&pid=1318&orderby=dateD magazynek był pusty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Na pewno z jakiegoś stanu, gdzie posiadanie automatów jest legalne. Tak dla jasności, to nie są automaty. Mają tylko ogień pojedynczy, automaty nie są legalne. A te z ogniem pojedynczym kupujesz na dowód osobisty - wiem z autopsji bo byłem w takim sklepie i oferowano mi taką broń w zamian za okazanie dowodu i odpowiedniej ilości $$$.I ciekawostka replika ASG którą posiadam była droższa niż najdroższy model M4 w tym sklepie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Tak dla jasności, to nie są automaty. Mają tylko ogień pojedynczy, automaty nie są legalne. A te z ogniem pojedynczym kupujesz na dowód osobisty - wiem z autopsji bo byłem w takim sklepie i oferowano mi taką broń w zamian za okazanie dowodu i odpowiedniej ilości $$$.I ciekawostka replika ASG którą posiadam była droższa niż najdroższy model M4 w tym sklepie :-) Byles w AfganiSTANIE w sklepie z bronia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Tak dla jasności, to nie są automaty. Mają tylko ogień pojedynczy, automaty nie są legalne. nie prawda, wystarczy spojrzec w us gun law Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Fully automatic- nielegalne, semi automatic- legalne. Na fully automatic potrzebne jest specjalne pozwolenie od ATF. Wydanie licencji/pozwolenia na fully automatic dla prywatnej osoby jest prawie niemozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 nielegalne czy oblozone restrykcjami? bo to jest spora roznica i skoro mozna, pod warunkiem zezwolenia, to nie sa nielegalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Oblozone restrykcjami. Pelny automat jest w zasadzie prawie niedostepny dla zwylkej osoby. Kolekcjonerskie automaty wyprodukowane przed 1986 rokiem sa dostepne bez specjalnego zezwolenia. W innym przypadku zezwolenie moze tylko uzyskac dealer. I to tez nie w kazdym stanie. Zezwolenie to jest "class 3 ATF licence" wydawane przede wszystkim dla osob prowadzacych dzialalnosc zwiazana z dysrybucja broni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Rud Sląskich jak mrówków jest , wybierz coś z tych mniejszych np Kochłowice a i połowić jest gdzie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Fully automatic- nielegalne, semi automatic- legalne. Na fully automatic potrzebne jest specjalne pozwolenie od ATF. Wydanie licencji/pozwolenia na fully automatic dla prywatnej osoby jest prawie niemozliwe. Zgadza sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Oblozone restrykcjami. Pelny automat jest w zasadzie prawie niedostepny dla zwylkej osoby. Kolekcjonerskie automaty wyprodukowane przed 1986 rokiem sa dostepne bez specjalnego zezwolenia. W innym przypadku zezwolenie moze tylko uzyskac dealer. I to tez nie w kazdym stanie. Zezwolenie to jest "class 3 ATF licence" wydawane przede wszystkim dla osob prowadzacych dzialalnosc zwiazana z dysrybucja broni.Do 1986 Full automatic było legalne dopiero działalność spółki Hugesa z Charlesem B. Rangelem spowodowało że uchwalono prawo zabraniające F-A Obejrzyjcie sobie jak TO sie odbywało - to video ujawniono dopiero w 2011 ŻAŁOCHA Edytowane 29 Stycznia 2015 przez Ugly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zalocha??? Nie, walka slowna o wplywy i $$$ czyli polityka.Zalocha to byla jak brzydka baba wchrzaniala salate. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 a ja mieszkam w Kostrzynie nad Odrą i brakuje mi morza, jakiegoś zbiornika z sandaczami no i prawdziwej rzeki pstrągowej tak mniej więcej to wygląda w Kostrzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 a ja mieszkam w Kostrzynie nad Odrą i brakuje mi morza, jakiegoś zbiornika z sandaczami no i prawdziwej rzeki pstrągowej tak mniej więcej to wygląda w Kostrzynie W zasieu 15 km masz jedną całkiem niezłą a 50 km to juz ho, ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 a ja mieszkam w Kostrzynie nad Odrą i brakuje mi morza, jakiegoś zbiornika z sandaczami no i prawdziwej rzeki pstrągowej tak mniej więcej to wygląda w Kostrzynie Chcesz się zamienić? co prawda do morza mam jeszcze dalej, ale na pozostałe bolączki coś by zaradził...o ile masz zawsze pełno w baku ,) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 a ja mieszkam w Kostrzynie nad Odrą i brakuje mi morza, jakiegoś zbiornika z sandaczami no i prawdziwej rzeki pstrągowej tak mniej więcej to wygląda w Kostrzynie Chcesz się zamienić? co prawda do morza mam jeszcze dalej, ale na pozostałe bolączki coś by zaradził...o ile masz zawsze pełno w baku ,)Ja tez mogę się zamieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Suwalszczyzna zawsze mi się podobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi