sol321 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Mam 2szt 4000XGFI http://allegro.pl/koowrotek-shimano-stella-stl-4000-xgfi-i5030515720.html Jak ktoś będzie chętny mogę dać za darmo jedną. Tylko trzeba sobie pokryć koszty wysyłki. Ta SW mi nie leży bo nie lubię łowić tak ciężko, no chyba że to model 4000, ale sprzedający chyba sam nie wie http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-stella-sw-b-xg-i5030521379.html Tą Fe zostawiam dla siebie, choć też rozmiar zagadka, ale i tak się opłacało http://allegro.pl/show_item.php?item=5031663595 Hahaahah Edytowane 27 Stycznia 2015 przez sol321 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 W sumie przy takich allegrowych przekrętach można odzyskać całą ukradzioną sumę z POK, ale procedura trochę trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Qrde tez sobie kupie Edit: tak mi tu kobieta podpowiada ze najlepsi fachowcy w tej branzy , mają zazwyczaj nie dostepny podany na aukcji telefon, i oddzwaniają tylko na neutralnym gruncie, co by milicjanty nie namierzyły ostatniego miejsca logowania sie telefonu do sieci... Edytowane 26 Stycznia 2015 przez Miro 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ortografia też mocno kuleje.... Obstawiamy: - gimbus ??? - student zza równika lub bałkanów ??? - inny pasożyt, którego trzeba zgnieść 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Kolego, o ile nie jest to pozbawiony instynktu samozachowawczego seba, chcący się dorobić bez względu na konsekwencje, to konto jest na słupa, któremu niewiele można zrobić. To jego numer konta Podany numer konta bankowego (93 13201537 2118779330000001) wydaje się być prawidłowy.Informacje o banku z numerem rozliczeniowym równym 13201537:Nazwa banku: Bank Pocztowy SA Centrum GiroUlica: ul.Jagiellońska 17Miasto: BydgoszczKod pocztowy: 85-959 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nie ma możliwości żadnego odbioru osobistego, tylko wpłata na konto wysłane przez sprzedającego smsem z telefonu na kartę. Oczywiście Dane są podane posiadacza konta na allegro, tylko numer konta bankowego inny, zapewne taki co by się po tym nie dało dojść kto to taki...Brak mozliwości wysyłki tylko odbiór osobisty to jest taki chwyt żeby zadzwonić i zapytać dlaczego nie może być wysłany. Oczywiście dostajemy odpowiedź że wolałby odbiór osobisty, ale ewentualnie może wysłać i za chwilke poda dane do wpłaty Podaję jeszcze raz dla zainteresowanychhttp://jerkbait.pl/topic/33051-allegro-hit/page-27Też tak myślę Pawle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jak dla mnie toi jakiś wędkarz , śledzący fora wędkarskie i dobrze wiedzący - co - gdzie i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jak dla mnie toi jakiś wędkarz , śledzący fora wędkarskie i dobrze wiedzący - co - gdzie i jak. Nie wydaje mi sie, kilka lat temu uczestniczyłem mocno w pewnym forum motoryzacyjnym, tez znalazł sie taki dorobkowicz i oczywiscie wystawiał czesci w takich cenach ze nawet chińczykom nie starczyło by na materiał na ich zrobienie, jak sie pózniej okazało oszukani ludzie, dotarli równiez do oszuknych z for: rowerowego, modelarskiego, motoryzacyjnego i jeszcze jakiegos niepamietam jakiego. Schemat był ten sam gosć nabijał posty przez tydzień-dwa, a potem cudowne okazje samych perełek w danej branzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Cwaniaki zapewne dochodzą do wniosku, że napalony pasjonat to łatwy łup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Mam 2szt 4000XGFI http://allegro.pl/koowrotek-shimano-stella-stl-4000-xgfi-i5030515720.html Jak ktoś będzie chętny mogę dać za darmo jedną. Tylko trzeba sobie pokryć koszty wysyłki. Ta SW mi nie leży bo nie lubię łowić tak ciężko, no chyba że to model 4000, ale sprzedający chyba sam nie wie http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-stella-sw-b-xg-i5030521379.html Tą Fe zostawiam dla siebie, choć też rozmiar zagadka, ale i tak się opłacało http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-stella-fe-stationar-i5031663595.html Hahaahah Czapki z głów przed Tobą.... Pewnie chętni na takie cukiereczki by się znaleźli..... Edytowane 27 Stycznia 2015 przez Jozi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 nie tak dawno wygrzmocili mnie na 2500 klocka na allegro . okazalo sie ze oszust podkradl konto sprawdzonego uzytkownika , i bylo chodzenie na policje ale allegro poczulo sie do odpowiedzialnosci i dostalem kase z Pok , takie cholerne czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYMAL2 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Miałeś kolego szczęście że kasę odzyskałeś a tak na marginesie to STELLkA nowa za tą kasę to już podpadająca oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Dane konta mogą byc prawidłowe, niestety powiązaniu konta ze sprzedającym już niekoniecznie... Mnie niestety na naszym forum w identyczny sposób oszukano na 500zł. Kupiłem od użytkownika z 250 postami nowe Shimano Rarenium, wpłaciłem pieniądze na podane konto i słuch po nim zaginął... Było to 2 lata temu i do dziś nie odzyskałem pieniędzy... Więc nie tylko na allegro w taki sposób oszukują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Dane konta mogą byc prawidłowe, niestety powiązaniu konta ze sprzedającym już niekoniecznie... Mnie niestety na naszym forum w identyczny sposób oszukano na 500zł. Kupiłem od użytkownika z 250 postami nowe Shimano Rarenium, wpłaciłem pieniądze na podane konto i słuch po nim zaginął... Było to 2 lata temu i do dziś nie odzyskałem pieniędzy... Więc nie tylko na allegro w taki sposób oszukują...Dlatego ja podchodzę nieufnie do użytkowników którzy mają dużo postów, ale ich posty nie są merytoryczne, nie dotyczą dyskusji w danym wątku, tylko są wstawiane po to aby nabić licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYMAL2 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Dane konta mogą byc prawidłowe, niestety powiązaniu konta ze sprzedającym już niekoniecznie... Mnie niestety na naszym forum w identyczny sposób oszukano na 500zł. Kupiłem od użytkownika z 250 postami nowe Shimano Rarenium, wpłaciłem pieniądze na podane konto i słuch po nim zaginął... Było to 2 lata temu i do dziś nie odzyskałem pieniędzy... Więc nie tylko na allegro w taki sposób oszukują...Szkoda tych 5 stówek ale oszuści nie śpią trzeba być czujnym na te różne okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Też dlatego jak ktoś wydaje dużą kasę to już lepiej z odbiorem osobistym...niestety w dzisiejszych czasach trzeba być ostrożnym. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Też dlatego jak ktoś wydaje dużą kasę to już lepiej z odbiorem osobistym...niestety w dzisiejszych czasach trzeba być ostrożnym. .. Wystarczy poprosić o wysyłkę za pobraniem z możliwością sprawdzenia zawartości. To załatwia sprawę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz.B Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam.Myślę,że nie jest to wędkarz,choćby dlatego,że wędkarze interesujący się dobitnie wędkarstwem ( a co za tym idzie sprzętem),znają doskonale cenę takowych zabawek.Patrząc na te linki od razu widać kradzione zdjęcia przez tego...... kogo nie skomentuje.Kiedyś też miałem taką sytuację,że włamano mi się na konto Allegro,z tym,że wystawiono z mojego konta telefon komórkowy którego nigdy na oczy nie widziałem (był to dosyć nowy i drogi model telefonu).Dostałem wtedy bardzo dużo maili od Allegrowiczów w sprawie tego telefonu.Długo nie myśląc napisałem do Allegro,że nie będę nic płacił za wystawienie tego przedmiotu bo ktoś mi się włamał na konto.Dosłownie po niespełna kilku godzinach dostałem odpowiedź od Allegro cyt.,,Nic Pan nie musi płacić tylko proszę o zmianę hasła aby dalej oszust nie mógł wejść na Pańskie konto.Pozdrawiamy zespół Allegro''Od tego czasu minęło już około roku i jak narazie mam spokój.Zastanawia mnie jedno,mianowicie dlaczego ten właściciel-prawdziwy sam nie może zmienić sobie hasła (tak jak ja to zrobiłem?),hmmm nie to żerbym właściciela podejrzewał oczywiścieale lekko mnie to zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Może zmienił ale przedmiot wystawiony już był.A może oszust włamał się na konto, wystawil przedmiot i sam zmienił hasło żeby właściciel nie mógł zakończyć oferty wcześniej?A moze po prostu mało kumata chłopaczyna?...można sobie gdybać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jak by nie było jest to jawne skurwysyństwo i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Rozmawiałem przez tel z posiadaczami kont z których były wystawione stelle.W obu przypadkach było dokładnie tak samo. 100 % pozytywów, bardzo rzadko wchodzili na allegro. Ktoś się włamał na ich pocztę i konto allegro, wystawiał przedmioty (stelle + rower) i na poczcie kasował wiadomości przychodzące z allegro, żeby właściciel się nie zorientował. Na aukcji podawał własny numer. Nie było możliwości zapłaty payU. Po zakończonej aukcji oszust wysyłał smsem numer konta do wpłaty z danymi właściciela konta allegro.Hasła nie były zmienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz.B Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Rozmawiałem przez tel z posiadaczami kont z których były wystawione stelle.W obu przypadkach było dokładnie tak samo. 100 % pozytywów, bardzo rzadko wchodzili na allegro. Ktoś się włamał na ich pocztę i konto allegro, wystawiał przedmioty (stelle + rower) i na poczcie kasował wiadomości przychodzące z allegro, żeby właściciel się nie zorientował. Na aukcji podawał własny numer. Nie było możliwości zapłaty payU. Po zakończonej aukcji oszust wysyłał smsem numer konta do wpłaty z danymi właściciela konta allegro.Hasła nie były zmienione.No ale skoro kupiłeś Stelkę,to zapewne właściciel konta został poinformowany o tym iż jakiś użytkownik dokonał tego zakupu ( w tym wypadku byłeś nim Ty).Ja bynajmniej tak miałem,baaa nawet dostałem komunikat na pocztę,że ktoś kupił ten wystawiony przedmiot przez użytkownika,który włamał mi się na konto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Rozmawiałem przez tel z posiadaczami kont z których były wystawione stelle.W obu przypadkach było dokładnie tak samo. 100 % pozytywów, bardzo rzadko wchodzili na allegro. Ktoś się włamał na ich pocztę i konto allegro, wystawiał przedmioty (stelle + rower) i na poczcie kasował wiadomości przychodzące z allegro, żeby właściciel się nie zorientował. Na aukcji podawał własny numer. Nie było możliwości zapłaty payU. Po zakończonej aukcji oszust wysyłał smsem numer konta do wpłaty z danymi właściciela konta allegro.Hasła nie były zmienione.Ja tak utopił kasę za lustrzankę. Od września sprawa na policji. Czekam spokojnie na rozwój sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Tomasz.B napisałem wyraźnie że gość się również włamał na poczte i usuwał wiadomości z allegro, więc jak ktoś nie wszedł na allegro w odpowiednim momencie to o niczym nie wiedział... Edytowane 27 Stycznia 2015 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson2 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 @solo321 ale są przecież jeszcze meile które przychodzą automatycznie na skrzynkę po zakończeniu transakcji. Tych wiadomości nie da się zablokować tak żeby nie były wysyłane przez system Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi