Skocz do zawartości

Uwaga oszust

sol321

Rekomendowane odpowiedzi

@solo321 ale są przecież jeszcze meile które przychodzą automatycznie na skrzynkę po zakończeniu transakcji. Tych wiadomości nie da się zablokować tak żeby nie były wysyłane przez system Allegro.

Przecież pisałem już 2 razy że te maile przychodzące z allegro oszust od razu usuwał bo miał również dostęp do poczty !

Edytowane przez sol321

To jakieś cuda ... Ktoś włamał się na konto Allegro, włamał się na skrzynkę meilową, a potem sprytnie posługiwał się kontem A i meilem tak żeby ich właściciel o tym nie wiedział... Tak było??

To jakie hasła mają Ci ludzie? Coś w stylu hasło: 1234. :)

Edytowane przez Robson2

To jakieś cuda ... Ktoś włamał się na konto Allegro, włamał się na skrzynkę meilową, a potem sprytnie posługiwał się kontem A i meilem tak żeby ich właściciel o tym nie wiedział... Tak było??

Moim zdaniem mało to prawdopodobne.Dziwne i tu złamał hasło,złamał i tam,nie ma takiej opcjii aby złamał hasło ile cm.ma moja wkładka do butów jak kupuje na allegro.Chociaż 4 pary butów Nike kupiłem na allegro i podawałem długość wkładki.Tamte Nike to pyły produkowane w Wietnamie,więc może dlatego,że nie były Japan to się nie włamał???

Dalej uważam,skoro właściciel konta za bardzo nie reaguje na takie poważne oszczerstwa i jeszcze nie wiem co,to moim zdaniem sam jest powiązany w to bagno.Ja na jego miejscu jakbym bez swojej wiedzy miał wystawione nowe młynki,które są wartości 2,5 klocka to zapewne bym nie reagował.Zaraz zadzwonie do tego sprzedawcy i napiszę co powiedział.

Moim zdaniem mało to prawdopodobne.Dziwne i tu złamał hasło,złamał i tam,nie ma takiej opcjii aby złamał hasło ile cm.ma moja wkładka do butów jak kupuje na allegro.Chociaż 4 pary butów Nike kupiłem na allegro i podawałem długość wkładki.Tamte Nike to pyły produkowane w Wietnamie,więc może dlatego,że nie były Japan to się nie włamał???

Jak miał zapisane autouzupełnianie haseł na allegro i na poczcie to nic dziwnego że się włamał tu i tu... 

Kolega oddał kiedyś laptopa do naprawy....i jak się okazało potem ktoś robił mu przegląd poczty....więc trzeba wszędzie uważać.....komórka w naprawie i fotki z tel nagle w necie....tam też mogą być hasła zapisane w różnych aplikacjach....ludzie dostają fałszywe meile z koniecznością potwierdzenia danych i haseł....

Login:    login

Password:  password

:D

Piękna inicjatywa panowie. Sabotować gnojowi aukcje, to się może przebranżowi.  :clappinghands:

@sol321  jeszcze chwila i będziesz miał stelkę   na każdy dzień tygodnia  :P .

Edytowane przez Pluton

Tylko na EBayu przy płatności PayPal masz pewne gwarancje. 

Dokładnie,już wole kupić na Ebayu jak w Polsce.Przynajmniej mimo odległości nikt Cię nie oszuka.Kiedyś w Niemczech pewien Niemiec mi powiedział coś,a dokładnie cyt''żadem obcokrajowiec nie oszuka Ciebie jak Twój własny Polak'', i tego się trzymam

Dokładnie,już wole kupić na Ebayu jak w Polsce.Przynajmniej mimo odległości nikt Cię nie oszuka.Kiedyś w Niemczech pewien Niemiec mi powiedział coś,a dokładnie cyt''żadem obcokrajowiec nie oszuka Ciebie jak Twój własny Polak'', i tego się trzymam

To może juz czas zmienić miejsce zamieszkania na Niemcy np jak tu tak źle.

Wkur*** mnie takie pisanie o rodakach.

• Like 11