Skocz do zawartości

kołowrotek w przedziale wagowym 190-220 gram

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbe a w zasadzie pytanie. Teamatow o kolowrotkach jest na forum sporo a nawet mnostwo ale wszystkie ograniczaja sie do....( dobry kolowrotek na sandacza albo kolowrotek do 500 zł 1000 zł bla bla bla). Moje pytanie prosba dotyczy porady kolegow trudniacych sie w polowach light lub ultra light. Poszukuje sprawdzonego kolowrotka w rozmiarach 1000-2000. Najwazniejszym kryterium ktorym sie kieruje jest waga kolowrotka ktora powinna sie zamykac w granicach wagowych podanych w tytule. Kreciolek mimo delikatnej i subtelnej wagi chcialbym zeby posluzyl wiecej niz jeden sezon ale zeby koszt byl w miare przyzwoity. Wszystkie sprawdzone przeze mnie konstrukcje takie jak zauber red arc itp nawet w najmniejszych rozmiarach grubo przekraczaja zalozona wage. Jesli ktos ma informacje o kolowrotku ktory spelnil by te kryteria o ktorych pisze to prosze o jakies info lub namiar gdzie moge kupic obejrzec itp. Jesli temat byl mimo tego ze go nie znalazlem choc szukalem to prosze o wyrozumialosc i mimo wszystko o pomoc w namierzeniu. Jakies tam ekstra konstrukcje typu Stella itp itd na pewno sa ekstra o czym swiadczy zapotrzebowanie na nie na gieldzie ale niestety sa poza moim zasiegiem.

• Like 1

@ kombajnista propozycje spoko tylko troche mi oczy wykrecilo od cen :) haha az tak dobrze nie stoje z kasiora :)

@gooral z tymi cycami to zes sie udal :) ha ha nie no dobre to bylo :) a co do mlynka to do okoniowki phenixa szukam i nie chce tam ciezkiej betoniary montowac bo zepsuje efekt wagowy kija to cale 88 gram :) wiec i mlynka szukam lekkiego :)

Shimano Rarenium CI4, Mitchell Mag Pro, Shimano Stadic CI4.

Witam,miałem je wszystkie,shimano sprzedane,został ten trzeci,bardzo dobry kołowrotek,lekki około 190gr,ostatnio był u Kombajnisty na smarowaniu,majster ocenił go bardzo pozytywnie.Posiadam pflueger to to samo co mitchell tylko made in usa

• Like 1

tak tak ten mitchell mag pro widzialem 180 gram. A moze ktos posiada opinie na temat shimano AERNOS? jak sie to sprawuje?

Mam używam 2 sezon i daje rade. Jakoś super ciężko nie ma ale problemów nie było chodzi cicho nawija ładnie.

Mam 2500 chyba, idę sprawdzę. 2500FA

Edytowane przez albercik2

a ile cenisz tego pflueger;a ? gdzie to mozna obejrzec w necie?

Tego kołowrotka nie sprzedaje,ściągnąłem go z usa,kupiłem go w sklepie cabelasa,cena około 180usd,ale u nas jest w sprzedazy mitchell mag  pro,to jest to samo,mam go w zastawie z kijem kongera stallion,kij 100gr,kołowrotek 190gr,żyłka 20gr,całość 310gr,piękny zestaw na pstrąga