kamildarbanski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Mam prośbe a w zasadzie pytanie. Teamatow o kolowrotkach jest na forum sporo a nawet mnostwo ale wszystkie ograniczaja sie do....( dobry kolowrotek na sandacza albo kolowrotek do 500 zł 1000 zł bla bla bla). Moje pytanie prosba dotyczy porady kolegow trudniacych sie w polowach light lub ultra light. Poszukuje sprawdzonego kolowrotka w rozmiarach 1000-2000. Najwazniejszym kryterium ktorym sie kieruje jest waga kolowrotka ktora powinna sie zamykac w granicach wagowych podanych w tytule. Kreciolek mimo delikatnej i subtelnej wagi chcialbym zeby posluzyl wiecej niz jeden sezon ale zeby koszt byl w miare przyzwoity. Wszystkie sprawdzone przeze mnie konstrukcje takie jak zauber red arc itp nawet w najmniejszych rozmiarach grubo przekraczaja zalozona wage. Jesli ktos ma informacje o kolowrotku ktory spelnil by te kryteria o ktorych pisze to prosze o jakies info lub namiar gdzie moge kupic obejrzec itp. Jesli temat byl mimo tego ze go nie znalazlem choc szukalem to prosze o wyrozumialosc i mimo wszystko o pomoc w namierzeniu. Jakies tam ekstra konstrukcje typu Stella itp itd na pewno sa ekstra o czym swiadczy zapotrzebowanie na nie na gieldzie ale niestety sa poza moim zasiegiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Team daiwa Z 2xxx C , stradic ci4 , fuego / luvias / ignis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Też właśnie szukam. Póki co stoi na Daiwach Gekkabijin albo Presso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ryobi slam,sam nie posiadam ale znajomi chwalą do lekkiego łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 kolego nie brandzluj sie waga. to jak wybieranie zony bo ma "duze cyce" - dziala kilka miesiecy a pozniej tylko zalosc dobierz bardziej kolowrotek do linki uzywanej/wedki uzywanej/lowiska/przynet/potencjalnych ryb/gotwki w kieszeni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Był jeszcze Stradic 1000 mgf ale 230g wagi więc się nie łapie w przedziale http://www.tackletour.com/reviewshimanostradicMg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ps jak tak tylko waga w gre wchodzi kup jakiegos pajaczka "centerpin'a" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 @ kombajnista propozycje spoko tylko troche mi oczy wykrecilo od cen haha az tak dobrze nie stoje z kasiora @gooral z tymi cycami to zes sie udal ha ha nie no dobre to bylo a co do mlynka to do okoniowki phenixa szukam i nie chce tam ciezkiej betoniary montowac bo zepsuje efekt wagowy kija to cale 88 gram wiec i mlynka szukam lekkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Shimano Rarenium CI4, Mitchell Mag Pro, Shimano Stadic CI4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nowy shimano exage z 2014 roku 1000 wazy rowne 200 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ja też szukam do Phenixa . Kupiłem 701-2 i na razie mam do niego Shimano Aspire 2500FA. Kołowrotek jest bardzo dobry, ale chcę coś lżejszego. Drugi Phenix jest już w planach, więc taki kołowrotek się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nowy shimano exage z 2014 roku 1000 wazy rowne 200 gram.i jak go nie polepszyli wzgledem starego modelu traci terkotke po szczupaku 70cm na zylce 0.16- o to mi chodzi z doborem kolowrotka do linki i ryb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 myslalem o zauberowatych ale tam rozmiar 1000 warzy blisko 280 gram wiec calkowicie odpada niestety i szukam dalej zarz obczaje propozycje kolegow z tej marki siemano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 2012 Daiwa Luvias i 2014 Daiwa Presso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 jesli chodzi o tego shimano exage to jakis w miare wzgledny ten mlynek? najbardziej przystepna cena ze wszystkich wymienionych. Calkiem fajny wydaje sie tez mitchell mag pro. Kazdy wymieniony jest mega ale cena tez nie jest niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Mitchell Mag pro waży chyba niecałe 200g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nowy shimano exage z 2014 roku 1000 wazy rowne 200 gram.to coś mi się waga zepsuła bo moja pokazuje 215g, kurde to dobrze bo jak wchodzę i wskakuje coraz wyżej to pewnie dlatego, że jest zepsuta... uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 tak tak ten mitchell mag pro widzialem 180 gram. A moze ktos posiada opinie na temat shimano AERNOS? jak sie to sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Shimano Rarenium CI4, Mitchell Mag Pro, Shimano Stadic CI4.Witam,miałem je wszystkie,shimano sprzedane,został ten trzeci,bardzo dobry kołowrotek,lekki około 190gr,ostatnio był u Kombajnisty na smarowaniu,majster ocenił go bardzo pozytywnie.Posiadam pflueger to to samo co mitchell tylko made in usa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 a ile cenisz tego pflueger;a ? gdzie to mozna obejrzec w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) tak tak ten mitchell mag pro widzialem 180 gram. A moze ktos posiada opinie na temat shimano AERNOS? jak sie to sprawuje?Mam używam 2 sezon i daje rade. Jakoś super ciężko nie ma ale problemów nie było chodzi cicho nawija ładnie.Mam 2500 chyba, idę sprawdzę. 2500FA Edytowane 26 Stycznia 2015 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 ten aernos w takich w miare przyzwoitych pieniadzach bo do 400 zł mozna kupic widzialem nawet u siebie w sklepie gdzies za 370 zł chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 a ile cenisz tego pflueger;a ? gdzie to mozna obejrzec w necie?Tego kołowrotka nie sprzedaje,ściągnąłem go z usa,kupiłem go w sklepie cabelasa,cena około 180usd,ale u nas jest w sprzedazy mitchell mag pro,to jest to samo,mam go w zastawie z kijem kongera stallion,kij 100gr,kołowrotek 190gr,żyłka 20gr,całość 310gr,piękny zestaw na pstrąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 ten mag pro wydaje sie bardzo ciekawa propozycja... co do samego kolowrotka to jest metal czy jakis kompozyt? wie ktos moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Spytaj sie Kombajnisty co jest w środku,obudowa,korba,szpula to kompozyt,zapasowa szpulka w moim jest metalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi