godski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jak w temacie. Lubię tą przeglądarkę ale strasznie zżera pamieć.9 zakładek otwartych, zero jutubów i 1,6 Giga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 chroma zainstaluj, najlżejszy jest, przy okazji i procek odciąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) google chrome ===== POLECAM ! Edytowane 26 Stycznia 2015 przez deichkind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jakoś tak się przyzwyczaiłem. Czyli nic nie można zrobić? Nie rozumiem, jak kilka stronek mogą tyle Ramu zżerać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 http://help.opera.com/Linux/12.10/pl/cache.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Z góry zaznaczę że żaden ze mnie informatyk, a o kompach wiem tylko tyle ile muszę.Miałem podobny problem z Mozillą - po 2 godzinach przeglądania forów zeżarła mi ze 2 giga, a że uzywam Iplusa, to się nieco zdenerwowałem. Poprosiłem kumpla żeby wpadł i sprawdził. Okazało się, że sie poinstalowały jakieś "gówna", dziwne wtyczki itp. które usunął i zapodał jakieś blockery. Po tym zabiegu, jesli nic nie ściągam to schodzi mi max 200MB przez wieczór. Może warto sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Piszesz teraz o RAMie, czy limicie z transferu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Godski o ramie a lysy o transferze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Andrzej dość jasno czytelnie napisał ocb (przynajmniej dla mnie głuchego, ślepego i w wieku już podeszłym) RAM w żaden sposób nie = transfer mobilny Wracając do tematu:zainstaluj sobie chroma...kiedyś mądrzejszego posłuchałem i do tej pory nie żałuję!nie muli i oto w tym wszystkim chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Macie racje Panowie, że się ze mnie śmiejecie Przepraszam za pomyłkę, bo aż tak ciemny nie jestem Ale poranek był baaardzo trudny po udanym wieczorze, i coś nie kontaktowałem przed kawą i prysznicem,Postaram się zrehabilitować - zadzwoniłem, popytałem, i poniżej lista czynności którą można wykonać: - reset,- odinstalowanie, i zainstalowanie ponowne- zmiana wersji, zwłaszcza jeśli Twoja jest starsza (i beta),- sprawdzić jakie procesy uruchamiają się wraz z operą – może coś się „przyinstalowało”,- wejdź w Preferencje – Zaawansowane i ustaw: adesy – max 400, podręczna ram, i podręczna na dysku, jeśli jest zaznaczona opcja „opróżnij przy zamykaniu” to odkliknij. Czekam na jeszcze jedno info od znajomka. Jeśli poda jeszcze jakieś możliwe "ruchy", to dopiszę.Jeszcze raz sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Macie racje Panowie, że się ze mnie śmiejecie Przepraszam za pomyłkę, bo aż tak ciemny nie jestem Ale poranek był baaardzo trudny po udanym wieczorze, i coś nie kontaktowałem przed kawą i prysznicem,Postaram się zrehabilitować - zadzwoniłem, popytałem, i poniżej lista czynności którą można wykonać: - reset,- odinstalowanie, i zainstalowanie ponowne- zmiana wersji, zwłaszcza jeśli Twoja jest starsza (i beta),- sprawdzić jakie procesy uruchamiają się wraz z operą – może coś się „przyinstalowało”,- wejdź w Preferencje – Zaawansowane i ustaw: adesy – max 400, podręczna ram, i podręczna na dysku, jeśli jest zaznaczona opcja „opróżnij przy zamykaniu” to odkliknij. Czekam na jeszcze jedno info od znajomka. Jeśli poda jeszcze jakieś możliwe "ruchy", to dopiszę.Jeszcze raz sorki Najbardziej pomaga zrestartowanie opery. Mam na przykład zajęte przez nią 1,2 Gb RAM, uruchomie na nowo i jest 0,6 GRam. Najnowsza wersja. Nic specjalnego poza nią nie żre pamięci. Adresy mozna ustawić na minimum 1000. Opcja odkliknięta jest.Dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Już wiem co tak działa na Operę i ją zamula . Portal Jerkbait.pl. Byłem u sąsiadów na M.pl i tam nic. 12 kart otwartych i poniżej 1 GB. Tutaj bym miał koło 1,6 pewnie i mulenie. Ciekawe dlaczego tak jest? Może administrator forum coś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Teraz bez 4gb w kompie nie podchodź, taki lajf Jerkbait jest o wiele bardziej rozbudowany graficznie od multiplikatora, wystarczy spojrzeć na ich ubogą szatę. Mi jerkbait też sporo żre, ale mimo wszystko na chromie mniej i sprawnie to wszystko działa. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Teraz bez 4gb w kompie nie podchodź, taki lajf Jerkbait jest o wiele bardziej rozbudowany graficznie od multiplikatora, wystarczy spojrzeć na ich ubogą szatę. Mi jerkbait też sporo żre, ale mimo wszystko na chromie mniej i sprawnie to wszystko działa.Mimo, że to stary komp mam 8 GB Ram i Win 7 64 bit. Nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Mimo, że to stary komp mam 8 GB Ram i Win 7 64 bit. Nie pomaga.U mnie na starym lapciaku 4gb i śmiga jak siemasz Fakt, że ramy upgredowałem z 1gb oryginalnych na 4gb kingstone hyperx o zwiększonym taktowaniu i dysk też na szybki SSD kingstone hyperx... Pomimo wszystko jednak powinno śmigać, więc poczyścił bym kompa oraz jeśli jest 8gb ramu to usunął SWAP, bo być może operacje I/O na pliku wymiany mulą i ram jest niewykorzystany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi