saw Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Cześć, Wątek wód w okolicy Olsztyna trochę się przykurzył a przecież piękno Warmińskich jezior i rzek nadal zachwyca:) Pomysł zatem jest taki aby urządzić zlot/spotkanie integracyjno-poznawcze nad prywatnym jeziorem Sukiel w Olsztynie. (mapka dojazdu: http://tiny.pl/h5vxr ) Wstępny plan spotkania: Wspólne łowienie z łodzi, ognisko z pieczonymi kiełbaskami, wędkarskie rozmowy i opowieści! Termin spotkania: niedziela 2 października 2011 godz. 7.00 Na miejscu do dyspozycji mamy kilka solidnych 2-3os łodzi wiosłowych, miejsce na ognisko, altanę na kilkanaście os. (w razie deszczu.) Dla kolegów przyjezdnych do dyspozycji nad samym jeziorem również motel, więcej informacji na temat noclegów: http://ujacka.olsztyn.pl/ Samo jezioro to ponad 20h ciekawej wody, głębokość maksymalna 25m, z gatunków nas interesujących: Szczupak, Okoń, Pstrąg, Boleń Trochę o kosztach:Licencja dzienna 10zł + łódka 3zł/h Zapraszam kolegów z okolicy ale również z dalszych zakątków kraju. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Cześć. Bardzo fajny pomysł z tego co widzę jest sporo osób z Olsztyna i okolic i fajnie byłoby się spotkać i połowić. Te jeziorko, jest ciekawym zbiornikiem gdzie spotkać można nawet potężne jazie i bolenie, może komuś się uda złowić coś ciekawego, pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Ja jezeli nie bede mial zjazdu na studiach z mila checia polowie i poznam nowych ludzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam!Ja też chętnie pokaram rybki u Józka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Fufi a co tam u tego Joziego można złapać prócz karpiochów?Słyszałem że na spina szału nie ma juz od dawna , chyba że atakujemy ten burdelik przy pomoście. <_< A Josef jak to Josef zawsze mówi że biorą , ale wczoraj.huehuehuehueJak czas pozwoli to też się zjawię i przełoramy ten zbiorniczek.pzdr.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Kurteczka...... będę 1 października ciut bliżej Olsztyna, może bym zajrzał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 @OloPe, jasne że zajrzyj, we spólnym gronie pomarudzimy dlaczego to cholerstwo nie bierze. Apro po po, że tylko karpie... wczoraj podjechałem ustalić szczegóły z Dżozefem (gospodarzem łowiska) i trafiłem bolka z pomostu, żaden okaz ale była to miła niespodzianka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Kilka fotek z rzeczonego miejsca: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Bolosław:)U to gratuluję Sławku, chyba sie tam mocno rozmnożyły @ Olope dawaj koniecznie, bo w tym roku już mieliśmy kilka ustawek i nic nie wyszło. Nawet jak gryżć nie będą to pogaduszki będą miłe i wymiana doświadczeń bo przecież łowimy na różnych wodach pozdrawiam,ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 mogę powiedzieć szczerze, że bolków trochę tam pływa:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszan_olsztyn Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Potwierdzam- bolki buszują ładnie, choć jeszcze z miesiąc temu trzeba było się mocno natrudzić, żeby zamiast ganiania drobnicy, uwiesiły się na wędce. Słyszałem, że ruszył się też pstrąg trochę. Mnie najbardziej boli, że w ogóle nie gryzie tam szczupak, mimo że wg relacji Gospodarza gdzieś tam jest.. Mimo wszystko chętnie pojawiłbym się tam z dżerkówką i wsiadł na łódkę z kimś kto udzieliłby kilku wskazówek bo zaczynam przygodę z castingiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Wydaje mi się ze te jezioro za bardzo do jerków sie nie nadaje, szczególnie jesienia. Ale próbować można, a szczupaki są i to potężne tylko włąsnie tak jak piszesz nie chcą brać. Mam pewne teorie dlaczego, ale najpierw się musze sam o tym przekonać. Z chęcia bym Wam udowodnił, że są duże szczuapaki ale admin by nie był pocieszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Jezioro jest specyficzne i faktycznie z rzutu ciężko jest złowić przyzwoitą sztukę a są, są! Michał Ty wiesz najlepiej co tam pływa przy odłowach tarlaków do zarybień działałeś, oczy wypadają z orbit:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Z całym szacunkiem dla gospodarza Jozsefa, ale nie wierzę mu zbytnio. <_< Za każdym razem jak się przyjeżdżało to mówił że się ruszyło i właśnie dzień wcześniej padły piękne okazy. Po za tym te duże niestety w łeb walone a nie wypuszczane.Co do jerków to jest kilka miejsc np. brzeg na przeciwpomostu gdzie jest dosyć płytka zatoka. Drugie to podwodna górka która na jesień jak kapelony opadną jest również niezłym miejscem.Podsumowując myślę że takie spotkanie będzie dobrym sposobem na weryfikację tego łowiska.pzdr.ZH p.s-kaszan możemy wspólnie porzucać cegłami-jerkami.troszku doświadczenia już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Zdeklarować się w 100% to nie mogę. Jeśli zajrzę to bliżej południa, lub wczesnego popołudnia. I to raczej towarzysko, co najwyżej trochę porzucałbym z jakiegoś pomostu. Ale to wszystko się okaże bliżej terminu, w zasadzie to pewnie podejmę decyzję 1 wieczorem lub 2 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Łowiłem jerkami pajki u Józka, szału nie było-jedną metrówkę widziałem Remas,możemy zrobić rekonesans przed ewentualnym spotkaniem Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Jak najbardziej, tylko obawiam się że mozemy wszystko wyłapać. i nic dla kolegów nieobstanie <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 To jak wyłapiecie to Krzywe zostanie Ja niestety muszę rodzinne plany sprawdzić, ale jak mi się uda to z chęcią wpadnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Ja też chętnie poznam kolegów. Co do kaczych to trzeba by się zorientować jak wygląda nagranie pozwolenia na jezioro Gągławki, tam jest ich tyle, że będą siadać nawet na jerki, jeśli ktoś oczywiście lubi je łowić. Osobiście chętnie wezmę korepetycje z boleniozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Hej!Kubuś, chętnie Ci pokażę gdzie u Józka bolenie mają swoje stanowiska Może byśmy zaczęli umawiać się na sztywno?P.s Krzywe-rybki karane, są i będą karane do lodów Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Radziu dziś zmuszony wyjazdem musiałem odpuścić rzekę ale jak się nie ma co się lubi ... to można ukarać nawet coś z rodzinnego podwórka. Pozdrawiam łowców z Brodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Następną razą zabieram się z Tobą Ja dziś delikatnie próbowałem,ale pasiaków nie ma tam gdzie być powinny. Sieczki za to mnoooogo. Jutro powtórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Panowie sory za OT ale czy ktos z Was łapie reguralnie bolki na Łynie? Jezeli tak by mogł ktos podpowiedziec na co?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Kwestia bolków na Łynie jest ciekawa i nie do końca jasna. Ale jest kilka fajnych opcji żeby złowić ta rybę. Pogadamy na spotkaniu wtedy już będę mieszkał w Olsztynie i chcę poświęcić rapce większą część jesieni:))wiosenne wspomnienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 No już mi się zaczyna ta idea podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi