Gadget Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Siema Kubuś poznaje miejscówke!! Byłeś tam na kleniach?? kiedyś z Forecastem taką jesienną porą ładnie tam połowiliśmy, ale niżej były lepsze efekty. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Czy zna ktoś dobrze właściciela łowiska? Pozwolenia na ten rok teoretycznie wyczerpane, czy da się może to jakoś załatwić? Jestem skłonny zapłacić każdą kwotę, złowione ryby wypuszczam. http://maps.google.p...281835&ll=53.71 7943,20.280676&spn=0.029713,0.077162&num=1&t=h&a mp;z=14 sorki ze odkurzam temat , też chciałem sobie pozwolenie załatwić na tym akwenie lecz nie da rady.. Rozmawialem z właścicielem p.Biedałą i od przyszlego roku robią z tych wód rezerwat . Zezwoleń na końca tego sezonu już nie sprzedają. Ogólnie rzecz biorąc niedaleko j.Wulpińskiego w kierunku tego polderu są 2 małe zbiorniki . Z kumplem nazywamy je Wapnem ponieważ powstały na wyrobisku wapiennym , woda czysta , głębokośc około 1.5m , sporo w tych zbiornikach szczupaka,okonia, lina i duzej płoci . Nic innego tam na złapałem narazie. Jeden jest ogolnodostepny lecz kłusoli nie widzialem ani razu a 2 mniejszy wszedł w posiadanie miejscowego typa który rozstawił tam siatki ;/ daje namiary. 53.705243,20.313156 do mapy googli. Czesto tam bywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 @meth666 jak chcesz tam jeszcze połowić to wyedytuj posta, bo w niedługim czasie możesz mieć tam najazd "tubylców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 łowienie łowieniem ale żeby rybka wracała do wody i bez siatek i żaków sie obyło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.zag Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 witam kolegów z okolic olsztyna,jadę jutro rano łyna-redykajny, połowił ktoś ostatnio szczupaka tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) xxx Edytowane 23 Listopada 2013 przez meth666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Nikt się kolego nie śmieje, tylko my ich znamy trochę lepiej niż Ty a @rybak109 chciał Ci w ten sposób przekazać, że nie masz się czym chwalić. Jeśli chcesz się z kimś tutaj ustawić na ryby to wystarczy, że wykarzesz odrobinę szacunku i będzie wszystko O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 nie chce się z Wami licytować.. chwalić sie? nie ma czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Celiński Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Witam ze wzgledu ze studiuje na UWM a mieszkam w DS i mam blisko nad rzeczke to chcialbym sie czegos o niej dowiedziec czy w centrum miasta mozna liczyc na jakiegos jazia klenia czy woda jest tak bardzo przelowiona jak na mojej rodzinnej rzece Liwiec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Siema siema:) a w jakim DSie mieszkasz?? w centrum miasta, to tam są jakieś klenie jazie ale poniżej Niagary. Jak chcesz coś wiecej wiedzieć podbij na priva. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Celiński Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 DS 119 wiecej priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 To możesz z okna na Starym Dworze łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Celiński Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Nadszedl okres w moim zyciu kiedy skupiam sie tylko na klenio jaziu a do tego bardziej lubie lowic na rzece bo z brzegu nad jeziorem to troche utrudnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Odkąd Łyna przestała być odbiornikiem olsztyńskich ścieków i szamb, populacja jazia znacznie się zmniejszyła. W tym sezonie złowiłem w mieście tylko jednego w miarę normalnego i kilka szkrabów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Odkąd Łyna przestała być odbiornikiem olsztyńskich ścieków i szamb, populacja jazia znacznie się zmniejszyła. W tym sezonie złowiłem w mieście tylko jednego w miarę normalnego i kilka szkrabów. a skąd masz takie wiadomości Kubusiu???? cały czas ścieki płyną do Łyny, wystarczy się przejść i zobaczyć ile jest dziwnych kolektorów i nielegalnych przyłączy, a po deszczu to już lepiej nie mówić no i nie zapoiminaj że oczyszczalni pobudowana dla naszego miasta też odprowadza ścieki do Łyny... niby oczyszczone ale bywa różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Miałem na myśli ten czas kiedy woda w Łynie zmieszana była z papierem toaletowym a po powierzchni pływały brązowe batony, teraz jest jednak zupełnie inaczej. W mieście wyraźnie dominuje kleń a jaź jest wyjątkiem, nawet wielu wędkarzy wcale nie wie, że w ogóle jazie żyją w mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Bon jour! Poszukuję załoganta na zawody Prezydenta Olsztyna na Krzywym w dn. 02-04.05.b.r. Zapewniam własną łódź, laminat, 4,2m. Jacyś chętni? Piszcie na PW,Pzd,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Siema! Znajdzie się chętny do jednodniowego wypadu na Wersminię na początku przyszłego tygodnia (najlepiej 30.-02.05)? Emocje gwarantowane! Dodatkowo wspomnę, że jestem absolutnie zakochany w jerkowaniu, aczkolwiek gumą i blaszakiem też daję radę, kiedy trzeba. Mam nadzieję, że się trochę obudzicie i odezwiecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 30.04? To chyba okres ochronny jeszcze jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 na tym łowisku nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 na tym łowisku niemogą wbrew temu? http://prawoity.pl/wiadomosci/ochrona-ryb-wymiary-okresy-ochronne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Okres ochronny nie oznacza wyłączenia wody z eksploatacji Secundo okresy, kiedy może odbywać się połów z łodzi/brzegu [z wyłączeniem ograniczeń czasowych dot. metody] są sprawa indywidualną, której decyduje gospodarz wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Okres ochronny nie oznacza wyłączenia wody z eksploatacji Secundo okresy, kiedy może odbywać się połów z łodzi/brzegu [z wyłączeniem ograniczeń czasowych dot. metody] są sprawa indywidualną, której decyduje gospodarz wody ehhhh... i znowu zacznie się temat Wersminii w kwietniu a @mari jak zwykle czujny natomiast kolega @emms zakochany w jerkowaniu (jak napisał gdzieś tam wyżej) pewnie łowić będzie 30 kwietnia okonie na slidery 10... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Cytujac klasyka" wszyscy wielcy humanisci k..... jego mac" a w zeszlym roku ok 20 kwietnia (jakos zaraz po zarybieniu ktore mozna bylo zobaczyc na youtube) na wersminii pelna obsada lodek na wodzie i to nie miejscowe rejestracje, krolowala warszawa. Jakos w spojrzeniach wyglodnialego towarzystwa stojacego w kolejce po lodki nie moglem odczytac " Panie gospodarzu buntujemy sie nie bedziemy lowic ". Ciuszki i sprzecik picuś glancus. W tym przypadku nie mam nic na swoją obrone bo tam bylem. Sorry ze bez polskich znakow pisze z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Uheheheh dobre, uśmiałem się bo ja też tam byłem i mimo zarybienia nikt nic prawie nie połowił bo ryby nie gryzły.Na cały dzień może z 4 szczupłe, hehehehe, taka wyprawa z wawy i taka skucha.Co do wpuszczania wędkarzy na 10 dni przed rozpoczęciem sezonu to moim zdaniem zadne przegięcie.Jak ktoś głodny po zimie wrażeń niech leci śmiało i tak temperatura wody jest niska i ryby się jeszcze nie ruszajązbyt żwawo.Ja tam zawitam niebawem bo lubię ten "płytki" akwen.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi