Skocz do zawartości

Wody w okolicy Olsztyna

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

@rybak Na sliderki generalnie nie łowię, bardziej Bustery i amerykańśkie potwory czyli kaliber 15-20+ :D a propos gryzienia, nie ma wody, na której wymusisz na  rybie gryzienie. Jak nie są na żarciu pozostaje dłubanie i szukanie głodnych niedobitków :) Ostatecznie to ma być w koncu przyjemność i zabawa a nie polowanie z ciśnieniem na rekordy :)

Hmmm a ile razy kolega był na tym łowisku bo ja razy kilka-naście i powiem szczerze że

na początku fajnie było, 1-2 rok działalności.

Pożniej już tylko gorzej. Szczupaka jest ale.... małego do 60 cm.

Tych w przedziale 70-90 bardzo mało, a tych kloców kilka więc

wyjąć tam coś rozsądnego ciężko. Dużo ryb w złej kondycji, widać po fotkach kolegów

że cieniuchne te bestie.

Z tym ciśnieniem na rekordy to nie przesadzaj nikt a przynajmniej ja nie mam ale znam

tańsze zabawy i przyjemności niż wyjazd na wersminie i wrócić z zerem lub jednym 60 takiem.

ZH

Czerwonka koło Biskupca, chłopaki się nie pier...ą a szczupaków więcej niż piasku i tak co roku, kto lubi ubić paja to i bliżej Olsztyna znajdzie, wystarczy się przejechać w pobliże mostków np. Barczewo...

Nie można czegoś z tym zrobić? PSR? SSR? Policja? ktokolwiek??

@ Gadget: zgarniajcie burakom jak najwięcej żaków i sieci, bo właśnie takie szuwary zabijają wodę szybciej niż kolonia kormoranów!!

@ ZH: na Wersminii byłem już pewnie ze 20-30 razy i co do krótkich ryb trzeba powiedzieć, że faktycznie brakuje im gabarytowo do szwedzkich karczków ze szkierów :D Jeśli chodzi o ryby z przedziału 80+, nie mogę się zgodzić jest ich znacznie więcej niż w standardowej rybiej populacji, tylko że poza majem/czerwcem znacznie ciężej się do nich dobrać! :)

Czerwonka koło Biskupca, chłopaki się nie pier...ą a szczupaków więcej niż piasku i tak co roku, kto lubi ubić paja to i bliżej Olsztyna znajdzie, wystarczy się przejechać w pobliże mostków np. Barczewo...

62653_131163850409290_1135320287_n.jpg

Dzisiaj będąc z wizyta u teścia w Biskupcu dowiedziałem się ze jakis jego koleś z pracy chwalił się ze udało mu się podebrac szczupaka 7kg. Normalnie zepsuł mi cała niedzielę :/

Edytowane przez ketnik

• 3 tygodnie później...

Mam pytanko brat chce śmignąć na Krzywe za szczupakiem,nie łowił tam nigdy,jak wygląda sprawa opłat gdzie to załatwić poza PZW? śmiga w piątek po południu.jak aktualnie jest z rybą dzieje się coś?aha czy pomponem na spalinie,od czerwca można tam latać?jakoś nie mogę konkretów w sieci znaleźć 

Przemysławie, można pływać i wędkować od maja z tym że opłata jest wtedy x 2 .Dniówka od 1 czerwca z łodzi 12zł (w maju 24zł) 2 dni od 1 czerwca z łodzi 20zł (w maju 40zł), 7 dni od 1 czerwca z łodzi 45zł (w maju 90zł). Zezwolenia nabędzie o tutaj:

Sklep Wędkarski "Sezon" - ul. Dworcowa 7, Olsztyn
Sklep Wędkarski "Kanpp" - ul. Berlinga 5/27, Olsztyn
Salon Wędkarski "Guljus" - ul. Żeromskiego 23a, Olsztyn
PZW Olsztyn - ul. Bałtycka 2, Olsztyn
Sklep Wędkarski "Weekend" - ul. Kościuszki, Olsztyn
Sklep Wędkarski "Bass" - ul. Pstrowskiego 31, Olsztyn
Sklep Wędkarski "Leszcz" - Barczewo
Sklep Wędkarski "Skalar" - ul. Janowicza 3D, Olsztyn
Sklep Wędkarski "Okoń" - ul. Jeziołowicza 7G, Olsztyn
Sklep Wędkarski "Esox" - ul. Kołobrzeska 3, Olsztyn

pozdr

Ps. ale Panie ... tam nie ma ryb ;)