Skocz do zawartości

Wody w okolicy Olsztyna

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

siemka ja włąsnie wróciem z Redykajn hmmmmmm :unsure: powiem srednio pare małych okoni i pistoletów pod 40cm.

nie wiem ludzie mówia ze tam sa sandacze ale łowia tylko na uklejki z gruntu.ja przeorałem tam troche miejscówek i deep runnerami i jigami,opad leniwy ,poad szybki szuranie,piłowanie ,podwójne podbicia pojedyncze i lipa.moze nieznam jeszcze odpowiednich miejsc to fakt.bo szedłem jak leciało,w sumi nieznam tych terenów :unsure: to jak inaczej.

dzis znów zadnego spinningisty z którym by mozna cos pogadać.

z tego co widziałem ludzie sami tacy agresywnie nastawieni do rybek.czyli co złapie to o beton :angry:

Tam to srodek pływajacy -niezbędny niestety.

poniżej mostu olbrzymi blat z łąką, a co do tych co beton . ostatnio koleś z łodzi nieopodal nam się pochwalił swym bykiem...

wyjał go za ogon jak by miał z 8 kg a to okon taki z 13 cm ledwo go zobaczyliśmy.

a o boleniach juz z Redykajn słyszałes @hasior ?

@hasior aczy ty wiesz kolego ze woda na redykajnach jest dopiero od miesiaca. remontowali zaporę i było spuszczone mocno. wiec jeli chodzi o sandacze to raczej dolne rejony zbiornika. bylismy tam 2 tygodnie temu ale bardzo kiepsko jakies 2 ikonki. bolenie prały ładnie ale ja nie boleniarz. podobno troluje sie tam z niezłym skutkiem. podobno ...

Hej!

Ja walczę z sandałami,wyniki takie sobie. Coś tam się zawsze wydłubie,chociaż straszne króciaki.Dziś wpadł jeden, ok 40cm no i szczupły 65cm. Nędza Panowie,nędza. A już powinno się zacząć...

Pozdrawiam!

Radek

Ps. 3 dni temu byłem sam na pożyczonej łodzi. Kontrolowała mnie PSR no i 200zł wywiało z portfela. Brak oznakowań łodzi z obu stron (z jednej numery były). Pal to licho,moje niedopatrzenie.

Dziś na wodzie było z 15 łodzi. Na jednej siedzi Dziadzia Władzia. Wokół siebie 4ry żywcówki. W obu rękach szarpaki. Jak już się pewnie domyślacie-kontroli brak. Dziadzia miał szczęście ze nie miałem telefonu ze sobą. Sodoma i gomora. Kilka ciepłych słów i dziadzia spływa. I ja się pytam, kiedy coś się zmieni w mentalności ludzi,którzy wypływają za rybą a nie połowić...?

By wątek nie umarł

łowicie coś ..?.. bo ja niestety na zero kolega hasior sprał mnie szkutami... mam nadzieje ze tylko w szkutach jest lepszy :D ogolna kaszana... moze cos znacie

skolity ponoc nie teges..

wiec chwalic sie

@wonton jak ty kawały opowiadałes i omykałeś rzuty to jak :mellow:

ale następnym razem obiecuje sprać mniej dotkliwie zato wiekszymi

ja na Wisełce kilka sandaczy takich jak Twoje 1 rocznaki z piwnicy instytutu <_<

ps.napisz jak tam po wyjeździe na pewną wode ,dało sazana? :mellow:

Hej!

Ps. 3 dni temu byłem sam na pożyczonej łodzi. Kontrolowała mnie PSR no i 200zł wywiało z portfela. Brak oznakowań łodzi z obu stron (z jednej numery były). Pal to licho,moje niedopatrzenie.

kurcze a my na pontonku z lenistwa tylko jedną stronę opisaliśmy .... moj boże toć to 3/4 mej wypłaty ... jutro kupujemy markery :D

Byliśmy, zobaczyliśmy i nawet @Hasior twierdzi, że prawie zwyciężył :D.

Właściwie ani brania (potwierdzonego i pewnego). Jeziorko klimatyczne.

Sumując: brania były agresywne i pewne jednak na tyle rzadkie, że do nich nie doczekaliśmy...

PS @Hasior miał podobno branie z opadu... na 30 cm wodzie, ale my mu wierzymy :D

PS2 Aby chronić wodę przed najazdem spragnionych ryby wędkarzy, nie podamy jego nazwy, nawet przypalani żywym ogniem...

witam i dzięki za wyprawę chłopaki @Sławek i @wonton.

jeziorko faktycznie urocze,niczym z tego kraju co skały wystają z wody ,tam gdzieś za bałtykiem <_< .

ryby były ale poza zasiegiem rzutu(szpulki za ciężkie B) )

ryba faktycznie mi brała,(@wonton potwierdz <_<

:mellow: )niestety zdobycz olała moj haczyk z gumą,może woli bez :unsure: <_<