Skocz do zawartości

Wody w okolicy Olsztyna

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba pamiętać, że kanał należy do GRO, które teraz intensywnie czesze tonie Mosąga zabijając zimujące tam, reofilne gatunki ryb z Łyny  :(  a w zasadzie ich resztki  :angry:

Nie wiem czy się narażę komuś,ale to co robi GRWO to przechodzi ludzkie pojęcie... I co z tego,że stowarzyszenie Dadaj ujarzmiło Pana Bogusława,jak on za to czyści inne jeziora jeszcze mocniej... Przykład Mosągu, Orzołka i co wiecej Limajna. Chwała za to,że udaję się powoli odtwarzać populację na Dadaju jak inne jeziora mocniej to odczuwają... Facet robi sobie jaja z wędkarzy przykład: za duża populacja Leszcza na jednym z jezior,co według Jegomościa wpływa na karłowacenie ryb (sic!!).

Wiosną Pan Bogusław wyłowił mnóstwo szczupaka i sandacza na jeziorach Mosąg i Orzołek kilka naprawdę ładnych sztuk w jakim celu? Bo poszło do badań niby a może i rzeczywiście tak było na UWM. Tylko po co aż tyle ? I czemu nie powróciły z powrotem do wody!! Facetowi jest na rękę,aby było jak najmniej drapieżnika,bo może wpuszczać swoje sielawy z których ma największą kase!! Inny przykład ? Proszę siata na całej szerokości rzeki Wadąg, jaki cel? Oficjalnie wyłapanie węgorza,którego wędkarze nie są w stanie wyłowić(wersja właściciela) Ludzie się dziwili czemu ryb nie ma poniżej tego odcinka, później się okazało. konsekwencje?  Jakiś smieszny mandacik!! 

Czytaliście opowieść Pana Bogusława o emerytce ? Przecież to jest żart!! Może jeszcze jest na oficjalnej stronie warto przeczytać i uświadomić sobie,że facet robi sobie jaja z wędkarzy... 

Czemu nie ma ryb? Ano podobno dlatego że ma olbrzymie straty spowodowane populacją kormoranów i wędkarzy kłusowników!! (sic!)

Najbardziej boli to że gość się śmieje wędkarzom w twarz obiecuje jakieś pierdoły a sam robi co chce...

A co najlepsze ma dzierżawę na parę dziesięcioleci bodajże 40 lat!! Żałuję,że owy Pan ma jeziora na szlaku Łyny, bo według mnie lepszego łowiska nie ma i raczej nie będzie... 

Pozdrawiam wszystkich wędkarzy z WiM. Mam nadzieję że doczekamy kiedyś fajnych łowisk...

Łowił ktoś ostatnio na Polderze Kwiecewo? Słyszałem ze garbusy ładnie biorą na największym zbiorniku.. Będę tam jutro na łódeczce ze znajomym.

Plany na przyszły tydzień to zbiornik Pierzchały niedaleko Braniewa... Tylko nic o nim nie wiem...

Edytowane przez meth666

Pierzchały, fajne łowisko, też się zawsze wybieram i wybrać się nie mogę. Co do wadąga to fakt kleni mniej z kmażdym rokiem ale dziwi mnie wpis @qbana, wadąg w całości jest Pzw, jaka siatka w rzece, kiedy i gdzie?

Sławku jeżeli mogę tak do Ciebie mówić, ze względu na mój wiek. Rzeka Wadąg jest podzielona na 2 okręgi do Kieźlin jest GRWO od jest PZW. 

Pozdrawiam

P.S. Panowie zapytam Was bezpośrednio jakich przynęt używacie na Nasze bolenie? Mam takie miejsca na Łynie że woda się gotuje ale kompletnie nie reagują na standardowe przynęty.

Największą bolączką Naszych wód jest starsze pokolenie które wali w łeb wszystko co złapią. Ale co się im dziwić z takich emerytur ciężko wyżyć... PZW jakie by nie było jest 100 razy lepsze niż GRWO gdzie gospodarz smieje się Nam w twarz i robi co chce.

Nie zdziwię się jak za niedługi czas pojawi sie Pan Bogdan z wyjaśnieniami...

Dlatego obiecałem sobie że juz nigdy nie będę wspierał GRWO kupując pozwolenie...

P.S.2 ktoś chętny na rybki w tygodniu na odcinek poniżej Olsztyna?

Edytowane przez qban

Sławku jeżeli mogę tak do Ciebie mówić, ze względu na mój wiek. Rzeka Wadąg jest podzielona na 2 okręgi do Kieźlin jest GRWO od jest PZW. 

Pozdrawiam

P.S. Panowie zapytam Was bezpośrednio jakich przynęt używacie na Nasze bolenie? Mam takie miejsca na Łynie że woda się gotuje ale kompletnie nie reagują na standardowe przynęty.

Największą bolączką Naszych wód jest starsze pokolenie które wali w łeb wszystko co złapią. Ale co się im dziwić z takich emerytur ciężko wyżyć... PZW jakie by nie było jest 100 razy lepsze niż GRWO gdzie gospodarz smieje się Nam w twarz i robi co chce.

Nie zdziwię się jak za niedługi czas pojawi sie Pan Bogdan z wyjaśnieniami...

Dlatego obiecałem sobie że juz nigdy nie będę wspierał GRWO kupując pozwolenie...

P.S.2 ktoś chętny na rybki w tygodniu na odcinek poniżej Olsztyna?

Pewnie, że możesz mówić po imieniu, widzieliśmy się chyba nawet kiedyś przy moście na Łynie w kierunku na jez. Limajno.

Prawdopodobnie ktoś Cię wprowadził w błąd z tym Wadągiem

Szczegółowy wykaz wód Okręgu PZW w Olsztynie 

Rzeka Łyna - podział na obwody rybackie, użytkowane przez ZO PZW w Olsztynie

Obwód rybacki rzeki Łyna nr 3 obejmuje wody:
c) rzeki Wadąg na odcinku od jazu piętrzącego elektrowni w miejscowości Wadąg do jej ujścia do rzeki Łyny.

Nic odkrywczego ale ja lubię łowić na rapalki countdown 5cm i czasem bolki dają się oszukać.

Pozdr

Pewnie, że możesz mówić po imieniu, widzieliśmy się chyba nawet kiedyś przy moście na Łynie w kierunku na jez. Limajno.

Prawdopodobnie ktoś Cię wprowadził w błąd z tym Wadągiem

Rzeczywiście chyba się spotkaliśmy:)

Zaraz spojrzę i zobaczę jak to z tym Wadągiem jest.

Boże, aż tak niski stan? Dałeś mi tym do myślenia czy to jest słuszny wybór miejsca. Wyżej również jest tak słabo z wodą?

Pozdrawiam

P.S. Dzięki za podpowiedz z rapalkami, wyposażę się na kolejny sezon. Minusem mojego miejsca jest to, że woda jest praktycznie stojąca.Wydaje mi się, że to też nie ułatwia sprawy.

Szczegółowy wykaz wód Okręgu PZW w Olsztynie 

Rzeka Łyna - podział na obwody rybackie, użytkowane przez ZO PZW w Olsztynie

Obwód rybacki rzeki Łyna nr 3 obejmuje wody:
c) rzeki Wadąg na odcinku od jazu piętrzącego elektrowni w miejscowości Wadąg do jej ujścia do rzeki Łyny.

Odcinek rzeki Wadąg powyżej elektrowni w miejscowości Wadąg (czyli od elektrowni do jeziora Wadąg) wraz z przylegającymi starorzeczami jest w użytkowaniu GRWO Olsztyn (http://www.grolsztyn.pl/nasze-lowiska - obwód rybacki jeziora Wadąg w zlewni rzeki Łyna nr 41)... przynajmniej taka informacja widnieje na ich oficjalnej stronie... pozdrawiam...

Wyżej jest podobnie, tej jesieni praktycznie nie pada i mamy to co mamy. Powyżej Olsztyna..

jyy2.jpg

Jeśli już miałbym się gdzieś wybierać na Łynę to między Dobrym Miastem a Lidzbarkiem Warmińskim. Parking turystyczny i 20m w dół skarpą rzeka, kilka fajnych zakrętów, głębsze dołki, wsteczne prądy, przelane konary itd.

0qmt.jpg

rsp.JPG

http://goo.gl/maps/k9RJl

Edytowane przez Sławek.Sobolewski

Ze wszystkich trzech zbiorników na Kwiecewie jeden doszczętnie pozbawiony wody , bardzo niski poziom w pozostałych dwóch ... ludu na łódkach od groma , w trzcinach i na kładkach jeszcze więcej jeden przekrzykuje przez drugiego itd. Ludzi się zebrało odkąd w tym roku złowiono tam pajka 114cm. Wracając z Kwiecewa widziałem przez szybkę w samochodzie ludzi łowiących na Łynie dosłownie w centrum Dobrego Miasta...