kapi81 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 WitamPanowie może ktoś chętny w grudniu na łososie na zatokę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Czemu nie podaj szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi81 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Poszedł priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Chętnie wysłucham o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi81 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Wyjazd z Olsztyna piątek 13 (Może jak zona wypusci) lub sobota 28 start stogi 400 od łepka za łajbę wchodzi 4 chlopa sprzet cały na wyposazeniu łajby wlasciciel ten co ma grete i iwana , na razie jest grubo i duzo (ponoć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) ktoś pływał tą łódką i może się podzielić wrażeniami ? może są inne łodzie pływające na zatokę warte polecenia ? może @yokozuna coś by napisał http://www.salmon-trolling.blogspot.com/ Edytowane 6 Grudnia 2013 przez rybak109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Są, ale trzeba by było pofatygować się na Półwysep Helski, a to wydłuża trasę o jakieś 80 -100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Są, ale trzeba by było pofatygować się na Półwysep Helski, a to wydłuża trasę o jakieś 80 -100km. zapodaj Łukasz jakieś namiary, może by coś wykombinować jakiś wspólny wypad z Nerką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Spoko, w poniedziałek zasięgnę języka u kolegi, który dosyć głęboko siedzi w temacie trollingu zatokowego, może uda się coś wspólnie zorganizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Przy takiej pogodzie będziecie mieli szanse w weekend na jazdę na łyżwach i zabawę w lodołamacz (żartuję oczywiście...) Dajcie znać, jak szczegóły operacji! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Jakby ktoś bogatszy w silnik był chętny jutro śmignąć na Drużno, zapraszam, bo niestety kolega odpadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Spędzam właśnie urlop nad Leleskim- opinie na forach internetowych w pełni zasłużone. Jezioro jest konkretnie przetrzepane przez rybaków i poza pasiastą drobnicą i mikroszczupakami (jest taka ryba- występuje na Leleskim) niewiele się dzieje. Okoń 35 cm wzbudza sensację w okolicy Pewnie z echosondą można by coś jeszcze wydłubać... Jutro maszeruję na inne jeziorko, które być może z racji położenia i wielkości umknęło szczególnemu zainteresowaniu lokalnej grupy. Mam pytanie czy ktoś z Was łowił na tym zbiorniku i może coś na jego temat powiedzieć. Sprawa ważna bo mam na jezioro ok 7 km na nogach więc jakakolwiek informacja będzie bezcenna. Jezioro nazywa się Okrągłe- mapa poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Leleskie to jedno z najlepszych jezior w tej okolicy, żyją tam naprawdę zacne okazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Może mam zbyt urlopowe podejście do tematu, bo słyszałem że bardziej zorientowani na łapanie mają wyniki. W każdym razie nie skreślam go na przyszły sezon, ewentualnie jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Wody Warmii uczą pokory. Mnie na ten przykład uczą jej od kilku lat, coraz częściej wynagradzając za trud i znój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Polecam strzelić nurka w Leleszkach, będziesz w szoku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Piotrek od 10 lat wędkuje nad Leleskim, co rok gorzej ale nie tak źle. Powędkuj koło przepompowni masz duże szanse na ładnego okonia. Za przepompowniaze 300 m masz piękne miejsce liny z grążelami. Kolejne 100 m i ładne szczupaki. Ładne miejsce do połowienia masz też przy pomoście , niestety prywatnym TrzejMy ( pomost rancza, w Elganowie ). No i oczywiście górki, ale zawsze obsadzone. Powodzenia i nie poddawaj się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Dzięki za rady, zostało mi dwa dni łowienia poszukam miejsc, o których piszesz szczególnie tej przepompowni. O górkach słyszałem dzisiaj, jakiś koleś goli tam szczupaki z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Chłopaki, jedyne co mi przypomina przepompownię patrząc na mapy googla to ten teren. Nie wiem czy dobrze trafiam, ewentualnie dajcie mi jakieś wskazówki współrzędne etc. to jeszcze przed wieczorem poczłapię w tą okolicę (z Leleszek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Niebawem będzie można znów połazić nad pstrągowymi rzekami. Przeglądam sobie zatem stany rzek i mam pytanie które nurtuje mnie od jakiegoś czasu. Mianowicie chodzi mi o rzekę Pasłękę, wg. Instytutu Meteo stan na dziś w miejscowości Tomaryny wynosi 160cm ale jak? Skąd? Tam i w podlejkach jest wody po kostki, po kolana najgłębiej.. wg. http://monitor.pogodynka.pl/hydro/map#/Zalew_Wislany/153200040jest tak samo 160cm Czy ktoś wie gdzie jest ten wodowskaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 niedawno gdzieś czytałem coś o wodowskazach i było że te np.160cm to nie głębokość w najgłębszym miejscu, a jakiś punkt odniesienia względem obranego punktu pod rzeką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 niedawno gdzieś czytałem coś o wodowskazach i było że te np.160cm to nie głębokość w najgłębszym miejscu, a jakiś punkt odniesienia względem obranego punktu pod rzekąObserwuję również stan rzeki Łyny nad którą jestem bardzo często i wskazania na stronach www zgadzają się ze stanem faktycznym a wodowskazy wyglądają tak (miejscowość Smolajny) na kawałku prostki wbity jest po prostu wodowskaz - miarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Niezłe zaskoczenie sam jestem ciekaw Sławku fotkę sam robiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Tak w ubiegłą zimę. To jest w okolicy mostu na którym byliśmy ostatnio po rybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 W zimę ładniej to wygląda słuchaj jest jedna opcja by to sprawdzić pakujemy się w auto i nad rzekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi