saw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Na upatrzonego, zbierał z powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Nie, siedziałem schowany za krzakami i ściągałem wzdłuż brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Fajnie, gratuluję bo jazi w naszych okolicach co raz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Dzisiejszy z Łyny. Dragon Moderate II, cw. 2-12 g., 2.82 m, Ryobi Applause CR 2000, plecionka Berkley 0,15 przynęta Mepps Agila 1 miedziana. Edytowane 28 Maja 2016 przez sochun 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Który rejon? Oczyszczalnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlek Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jak sandacze, nikt nic się nie chwali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Bo ich nie ma!!!! Zjedli w Maju !!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jak sandacze, nikt nic się nie chwali ? Pojedyncze ryby około wymiarowe wydłubane w pocie czoła, bez rewelacji, nie ma się czym chwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Na Wadągu dziś sporo łodzi. Ogólnie słabo i tylko okonie dopisały. Dwa pstryki sandaczowe i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Na Dadaju kaczory wczoraj tak sobie. Zaczęły brać późnym popołudniem. Ja wytrzymałem do 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
free Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Witajcie koledzy,Na początku chciałbym się przywitać bo to mój pierwszy post.Chciałbym też skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia i zapytać na którym większym jeziorze w okolicach Olsztyna (z zasobów GRO) warto postawić na stałe łódkę aby połowić głównie okonie i w drugiej kolejności szczupaki? Myślałem o jeziorach Dadaj, Wadąg czy Blanki - które byście wybrali?W chwili obecnej mam z kolegą postawioną łódkę na jeziorze Dejguny, jezioro przyzwoite, można tam połowić szczupaka, szczególnie późną jesienią ale wyjazdy po 100 km w jedną stronę już trochę męczą i chcielibyśmy przestawić się bliżej. P.S. Nie piszcie też, że w jeziorach GRO nie ma wiele ryb bo to już wiem. Na stronie GRO gospodarz wody pisze, że to podobno Pani Janina która ma 72 lata, zwyrodnienie stawów, cukrzycę i problemy z układem krążenia wszystkie ryby zjadła. Możemy tylko czekać aż Pani Janina zacznie mieć problemy z żołądkiem wtedy populacja ryb może się odbuduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Witaj,Stawiaj na Blanki, tam jest dużo dużych ryb, a pani Janina pochcodzi z Olsztyna więc tu w okolicy same ości.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Witajcie koledzy,Na początku chciałbym się przywitać bo to mój pierwszy post.Chciałbym też skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia i zapytać na którym większym jeziorze w okolicach Olsztyna (z zasobów GRO) warto postawić na stałe łódkę aby połowić głównie okonie i w drugiej kolejności szczupaki? Myślałem o jeziorach Dadaj, Wadąg czy Blanki - które byście wybrali?W chwili obecnej mam z kolegą postawioną łódkę na jeziorze Dejguny, jezioro przyzwoite, można tam połowić szczupaka, szczególnie późną jesienią ale wyjazdy po 100 km w jedną stronę już trochę męczą i chcielibyśmy przestawić się bliżej. P.S. Nie piszcie też, że w jeziorach GRO nie ma wiele ryb bo to już wiem. Na stronie GRO gospodarz wody pisze, że to podobno Pani Janina która ma 72 lata, zwyrodnienie stawów, cukrzycę i problemy z układem krążenia wszystkie ryby zjadła. Możemy tylko czekać aż Pani Janina zacznie mieć problemy z żołądkiem wtedy populacja ryb może się odbuduje.A jeszcze pare lat temu było tak pięknie na Dejgunach...... Piękne garbusy w potwornych ilościach:-)Można było poobserwować jak stada żerowały na drobnicy prawie niczym piranie:-)A jeśli chodzi o jakieś łowisko bliżej to może spróbuj na Lutrach albo Tejstymach???? Edytowane 20 Czerwca 2016 przez wichu79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
free Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Dziękuję za opinie i podpowiedzi. Na Blanki mnie ciągnie bo kilka razy tam łowiłem ale to już 15-20 lat temu, był tam ładny okoń a pod trzcinką łowiliśmy duże wzdręgi które mam nadzieję jeszcze zostały i może będzie je okazja spróbować skusić na UL. Dziękuje też wichu79 za podpowiedź w sprawie Luterskiego i Tejstymów, nigdy tam nie byłem i dopiero po Twojej podpowiedzi zacząłem o nich czytać, pewnie w najbliższych dniach wsiądę w auto i podjadę sprawdzić organoleptycznie co to za woda A Dejguny to nadal ładne jezioro, szczupak jeszcze jest ale mam wrażenie że co roku go ubywa i rzadziej trafiają się ładniejsze okazy. Podobnie z okoniem, głównie skubią palczaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Jestem pełen podziwu,że chce Ci się z Olsztyna dojeżdżać na Dejguny.Ja z Kętrzyna mam rzut beretem,ale łódka stoi niewykorzystana (aż w końcu podczas sobotniej wichury spadło na nią drzewo). Jezioro umiera za sprawą dzierżawcy-z roku na rok jest gorzej. Jeśli pytasz o jezioro to sugeruję Tejstymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Witaj,Stawiaj na Blanki, tam jest dużo dużych ryb, a pani Janina pochcodzi z Olsztyna więc tu w okolicy same ości.ZHNad Blankami jest działająca rybaczówka... Stawiałbym na Wadągu, tym bardziej, że w pierwszych dniach czerwca zacne zandery tam połowiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Nad Blankami jest działająca rybaczówka... Stawiałbym na Wadągu, tym bardziej, że w pierwszych dniach czerwca zacne zandery tam połowiono. YHY... zacne zandery powiadasz, bywam tam dosyć często i nie potwierdzam tej informacji,z roku na rok jest zdecydowanie gorzej, i jak to z początkiem czerwca łódek przybywa, tak pod jegokoniec wszyscy przewożą na inne zbiorniki. Kłusoli w chu....y , siaty już 3 w tym roku wyłowionepajów praktycznie brak, okonie również słabo.Więc kolego zanim zaczniesz doradzać, proponuję przyjechać, pomachać bazią, wyjajować kilka razyi zapraszać.Zapraszam!!!!ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 A na Blankach, to między legalnymi siatami ciężko przepłynąć. Wyluzuj ZH i weź poprawkę na "opiniotwórczość" tego forum. Ja pierwszy j. Wadąg nie zachwalałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 A na Blankach, to między legalnymi siatami ciężko przepłynąć. Wyluzuj ZH i weź poprawkę na "opiniotwórczość" tego forum. Ja pierwszy j. Wadąg nie zachwalałem.Ja w pełnym luzie, powiem więcej mega, jak plecionka na bocznym wietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 O.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Jestem pełen podziwu,że chce Ci się z Olsztyna dojeżdżać na Dejguny.Ja z Kętrzyna mam rzut beretem,ale łódka stoi niewykorzystana (aż w końcu podczas sobotniej wichury spadło na nią drzewo). Jezioro umiera za sprawą dzierżawcy-z roku na rok jest gorzej. Jeśli pytasz o jezioro to sugeruję Tejstymy.Niestety na Tejstymach od 3 lat panuje straszna pustka.Wczesniej okonie 1-1,5 kg to była normalka:') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Na Limajnie można jeszcze regularnie połowić okoni. Za szczupakiem dawno tam nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 A jak Krzywe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Krzywe? whu...y motorówek i plażingu, smaczna kawa i grand slam 2 dni temu, ot całe Krzywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
free Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Dziękuję za podpowiedzi, plan mam taki aby w tym tygodniu podjechać i obejrzeć dokładniej Blanki i Tejstymy i prawdopodobnie łódka stanie na jednych z tych jezior. Dziękuję też za inne podpowiedzi:Limajno - często tam bywam i mam możliwość dostępu do łódki, śliczne jezioro, udaje się złowić szczupaka i okonia a dosłownie tydzień temu w jednej z zatok widziałem olbrzymie liny które prawdopodobnie zebrały się na tarło (na oko 4-5 kg)Krzywe - jak dla mnie trochę za dużo hałasu i strach aby mojej skorupy jakaś motorówka nie staranowała :-)Wadąg - do przemyślenia, polecane głównie na sandacza lecz ja na sandaczach się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi