Skocz do zawartości

Wody w okolicy Olsztyna

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz rozwinąć temat GRWO?

A co tu rozwijać, tam gdzie są pieniądze tam są "przesiedlane" ryby. Łowie od kilku lat na jeziorach GRWO. Ale takiego roku to nie pamiętam, żeby pogłowie ryb w jeziorach nagle się tak zmniejszyło. Wiosenne odłowy załatwiły jeziora na amen. Widać to nawet na echo. Pływając jesienią można było spotkać ławice ryb, mniejsze lub większe. Czasem trafiał się jakiś większy garb. Teraz można pływać i obserwować ale tylko dno i pojedyncze łuczki. 

Nie chciałem wierzyć miejscowym jak opowiadali o wiosennym siatkowaniu, ale lato zweryfikowało ich opowieści a jesień to potwierdziła. Pogłowie ryb zmniejszyło się drastycznie. Myślałem że to ja nie umiem łowić, ale na gościnnych występach jakoś się to nie sprawdziło i zawsze coś złowiłem. Ilość łódek na wodzie i na brzegu też to potwierdziła.

Mało tego na tym jeziorze były średnio 2 - 3 kontrole w tygodniu, w tym roku nie dane mi było spotkać ani dzierżawcy ani PSR.

Powiem tylko, że spędziłem tam sporo czasu w tym roku. Nie zabierałem wszystkich złowionych ryb w nadziei, że złowię je jeszcze kiedyś. Widać, że do C&R to chyba powinni dorosnąć nie tylko wędkarze ale też dzierżawcy. Szkoda gadać, widać że chyba ilość jezior przerasta dzierżawcę i nie potrafi ogarnąć ich w sposób właściwy.

ŻAL :(

Czytam i nie wierze.Łowię na olsztyńskich wodach i nie narzekam. Ten sezon jak i poprzedni bardzo udany. Regularnie łowię piękne szczupaki i okonie i cieszę się ,że mieszkam w tym regionie. Nad wodą jestem około 2 razy w tygodniu i bardziej niż rybacy przerażają mnie poczynania wędkarzy.

• Like 2

Czytam i nie wierze.Łowię na olsztyńskich wodach i nie narzekam. Ten sezon jak i poprzedni bardzo udany. Regularnie łowię piękne szczupaki i okonie i cieszę się ,że mieszkam w tym regionie. Nad wodą jestem około 2 razy w tygodniu i bardziej niż rybacy przerażają mnie poczynania wędkarzy.[/

I obudziłem się.

Precz trollu ;)

a pościel była mokra ;)

Oj tam, oj tam ;)

Twoje posty (tylko z tej jednej strony) dają do myślenia :doh:  jak dobrze pamiętam to chyba Ty mistrzu wstawiłeś zdjęcie zberetowanej ryby z Krzywego ? Na łódce też cię pare razy widziałem i szczerze mówiąc (patrząc jak się ustawiałeś i jak łowiłeś) to wcale się nie dziwię że ryb nie łowisz... a odnośnie @bartka to powiem tylko tyle, że wiem gdzie i jakie ryby łowi i chciałbym łowić rocznie 10% tego co on...

pozdr

• Like 4

Żal mi was panowie. Ciekawe co by było jakbym kilka zdjęć wstawił. Frustracja pewnie sięgnęłaby zenitu. Proponuję wziąć się za łowienie, a nie narzekanie. Zaręczam,  że rybnych wód w naszej okolicy jest sporo.

@bartek oszczędź ich... już wystarczy, że ja jestem sfrustrowany znając twoje wyniki... a ONI niech sobie dalej grzebią w tej piaskownicy... czasami nie wiedzieć lepiej niż wiedzieć...

• Like 1

Ja mam o tyle dobrze, że jako amator, osoba łowiąca może 2 sezon nie mam żadnej presji wyników. Chociaż na zawodach miło jest prowadzić z kolegami w łodzi ze stażem 20 letnim 6,7 : 0 po godzinie łowienia. Do rzeczy, trzeba czuć trochę sarkazmu i nie brać każdej uszczypliwości ta bardzo do siebie. Najbardziej śmieszy mnie cytowanie postów i próba udowodnienia przez to czegoś. Chętnie kolegów zaproszę na jedną z łódek - posiedzimy pogadamy, wypłyniemy, wymienimy się spostrzeżeniami i może nawet ktoś mi pokaże jak się dobrze ustawiać bez echo na nieznanej wodzie w 1 sezonie :)

Do Rybak109 Łowiłem w Polsce z kilkoma osobami z tego forum jak i z tzw. wędkarskiego światka. Dopiero poza forum i facebookiem widać jak te górnolotne i tak modne C&R ma się do rzeczywistości. Jak osoby z tysiącami subskrypcji  oklejone od stóp po głowę reklamami największych producentów walą w łeb 40 taki na Dadaju :) Więc hipokryzja w tym temacie jest porażająca o czym już tu nie raz wspominałem plując kilku osobom prosto w twarz. Oczywiście nie będę pokazywał palcem aczkolwiek spotkamy się/miniemy zapewne gdzieś między stoiskami w Poznaniu. Niektórzy potem będą mieli z nimi zdjęcia na Fejsiku robiąc jakieś dziwne gesty rękami bo 6 piwkach :)

Edytowane przez Robert Crocker

Kolego @RobertCrokiet vel @Savalas tu poniżej są zdjęcia ryb jakie łowisz i zapraszasz na kolację, widać tam też jak się z nimi pięknie obchodzisz...   nie wiem czy na tym forum znajdziesz chętnych do skorzystania z Twojego zaproszenia na wspólne beretowanie... i nie dziw się jak Ci koledzy nie mówią gdzie i co łowią...

http://www.forum.wedkarstwo.us/viewtopic.php?f=13&t=1010&start=120

http://www.forum.wedkarstwo.us/viewtopic.php?f=13&t=1010&start=150

• Like 2