Robert Crocker Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Połowiliście coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Teraz to pora żniw dla dzierżawców, w końcu idą święta i każdy chce świeżą rybkę zjeść.Na GRWO też nie jest lepiej.Możesz rozwinąć temat GRWO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Możesz rozwinąć temat GRWO? A co tu rozwijać, tam gdzie są pieniądze tam są "przesiedlane" ryby. Łowie od kilku lat na jeziorach GRWO. Ale takiego roku to nie pamiętam, żeby pogłowie ryb w jeziorach nagle się tak zmniejszyło. Wiosenne odłowy załatwiły jeziora na amen. Widać to nawet na echo. Pływając jesienią można było spotkać ławice ryb, mniejsze lub większe. Czasem trafiał się jakiś większy garb. Teraz można pływać i obserwować ale tylko dno i pojedyncze łuczki. Nie chciałem wierzyć miejscowym jak opowiadali o wiosennym siatkowaniu, ale lato zweryfikowało ich opowieści a jesień to potwierdziła. Pogłowie ryb zmniejszyło się drastycznie. Myślałem że to ja nie umiem łowić, ale na gościnnych występach jakoś się to nie sprawdziło i zawsze coś złowiłem. Ilość łódek na wodzie i na brzegu też to potwierdziła.Mało tego na tym jeziorze były średnio 2 - 3 kontrole w tygodniu, w tym roku nie dane mi było spotkać ani dzierżawcy ani PSR.Powiem tylko, że spędziłem tam sporo czasu w tym roku. Nie zabierałem wszystkich złowionych ryb w nadziei, że złowię je jeszcze kiedyś. Widać, że do C&R to chyba powinni dorosnąć nie tylko wędkarze ale też dzierżawcy. Szkoda gadać, widać że chyba ilość jezior przerasta dzierżawcę i nie potrafi ogarnąć ich w sposób właściwy.ŻAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Duda się za nich weźmie ! (śmiech przez łzy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n15 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Niemal na wszystkich wodach (nie tylko olsztyńskich) uaktywnili się także kłusownicy. Wynika to z tego, że nad wodą jest teraz bardzo mało wędkarzy, brak lodu, no i blisko święta, czyli łatwo zbyć ryby w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Czytam i nie wierze.Łowię na olsztyńskich wodach i nie narzekam. Ten sezon jak i poprzedni bardzo udany. Regularnie łowię piękne szczupaki i okonie i cieszę się ,że mieszkam w tym regionie. Nad wodą jestem około 2 razy w tygodniu i bardziej niż rybacy przerażają mnie poczynania wędkarzy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Precz trollu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 A kto to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Czytam i nie wierze.Łowię na olsztyńskich wodach i nie narzekam. Ten sezon jak i poprzedni bardzo udany. Regularnie łowię piękne szczupaki i okonie i cieszę się ,że mieszkam w tym regionie. Nad wodą jestem około 2 razy w tygodniu i bardziej niż rybacy przerażają mnie poczynania wędkarzy.[/ I obudziłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 a pościel była mokra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Żal mi was panowie. Ciekawe co by było jakbym kilka zdjęć wstawił. Frustracja pewnie sięgnęłaby zenitu. Proponuję wziąć się za łowienie, a nie narzekanie. Zaręczam, że rybnych wód w naszej okolicy jest sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Czekamy na foty. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Foty tylko dla zaufanych znajomych. Wstawianie zdjęć na tym forum grozi głupimi komentarzami ludzi którzy ryby widują na obrazkach albo filmach. Z resztą jak widać powyżej nawet napisanie zwykłego posta wiąże się z głupimi docinkami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Oj tam, oj tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Precz trollu a pościel była mokra Oj tam, oj tam Twoje posty (tylko z tej jednej strony) dają do myślenia jak dobrze pamiętam to chyba Ty mistrzu wstawiłeś zdjęcie zberetowanej ryby z Krzywego ? Na łódce też cię pare razy widziałem i szczerze mówiąc (patrząc jak się ustawiałeś i jak łowiłeś) to wcale się nie dziwię że ryb nie łowisz... a odnośnie @bartka to powiem tylko tyle, że wiem gdzie i jakie ryby łowi i chciałbym łowić rocznie 10% tego co on... pozdr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zapraszam na zawody chętnie po 8 godzinach obejrzę kartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Żal mi was panowie. Ciekawe co by było jakbym kilka zdjęć wstawił. Frustracja pewnie sięgnęłaby zenitu. Proponuję wziąć się za łowienie, a nie narzekanie. Zaręczam, że rybnych wód w naszej okolicy jest sporo.@bartek oszczędź ich... już wystarczy, że ja jestem sfrustrowany znając twoje wyniki... a ONI niech sobie dalej grzebią w tej piaskownicy... czasami nie wiedzieć lepiej niż wiedzieć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zapraszam na zawody chętnie po 8 godzinach obejrzę kartę.... przepraszam, a zawody to są wyznacznikiem czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Tak jak wspomniał wyżej jeden pan z Warszawy- crocker, obudź się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Ja mam o tyle dobrze, że jako amator, osoba łowiąca może 2 sezon nie mam żadnej presji wyników. Chociaż na zawodach miło jest prowadzić z kolegami w łodzi ze stażem 20 letnim 6,7 : 0 po godzinie łowienia. Do rzeczy, trzeba czuć trochę sarkazmu i nie brać każdej uszczypliwości ta bardzo do siebie. Najbardziej śmieszy mnie cytowanie postów i próba udowodnienia przez to czegoś. Chętnie kolegów zaproszę na jedną z łódek - posiedzimy pogadamy, wypłyniemy, wymienimy się spostrzeżeniami i może nawet ktoś mi pokaże jak się dobrze ustawiać bez echo na nieznanej wodzie w 1 sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Do Rybak109 Łowiłem w Polsce z kilkoma osobami z tego forum jak i z tzw. wędkarskiego światka. Dopiero poza forum i facebookiem widać jak te górnolotne i tak modne C&R ma się do rzeczywistości. Jak osoby z tysiącami subskrypcji oklejone od stóp po głowę reklamami największych producentów walą w łeb 40 taki na Dadaju Więc hipokryzja w tym temacie jest porażająca o czym już tu nie raz wspominałem plując kilku osobom prosto w twarz. Oczywiście nie będę pokazywał palcem aczkolwiek spotkamy się/miniemy zapewne gdzieś między stoiskami w Poznaniu. Niektórzy potem będą mieli z nimi zdjęcia na Fejsiku robiąc jakieś dziwne gesty rękami bo 6 piwkach Edytowane 21 Grudnia 2016 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Kolego @RobertCrokiet vel @Savalas tu poniżej są zdjęcia ryb jakie łowisz i zapraszasz na kolację, widać tam też jak się z nimi pięknie obchodzisz... nie wiem czy na tym forum znajdziesz chętnych do skorzystania z Twojego zaproszenia na wspólne beretowanie... i nie dziw się jak Ci koledzy nie mówią gdzie i co łowią... http://www.forum.wedkarstwo.us/viewtopic.php?f=13&t=1010&start=120 http://www.forum.wedkarstwo.us/viewtopic.php?f=13&t=1010&start=150 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Zapraszam do posta wyżej bo od bereciarzy tu aż gęsto Edytowane 21 Grudnia 2016 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi