Skocz do zawartości

Wody w okolicy Olsztyna

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Jestem na kilka dni w okolicach Olsztyna. Nie mam dostępu do łódki. Potrzebuje podpowiedzi gdzie mogę skoczyć na kilka godzin że spinningiem któregoś dnia. Czas raczej ograniczony. Może być komercja ale nie musi. Może jakaś komercja pstragowa? Bo nigdy nie złapałem na spina. Może jakaś woda gdzie z okoniami można się pobawić.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...

Witam. Odkopię temat. Tak się złożyło, że za 2 tygodnie prawdopodobnie pierwszy raz mnie życiu będę w Olsztynie. Będę tam przez weekend, i będę miał trochę czasu powiedzmy między godziną 16 a 24. Czy jest gdzieś w Olsztynie jakieś łowisko, gdzie wieczorny spinning, powiedzmy wraz z próbą złowienia np. sandacza ma sens? Ewentualnie może jakaś zasiadka na miętusa, ważne żeby pobyć nad wodą. Czy raczej szkoda zachodu? Za wszelkie rady z góry dzięki.

• Like 1

• 9 miesięcy temu...

Witam.

Jestem świeżym posiadaczem karty wędkarskiej. Dopiero zaczynam przygodę ze spiningiem, więc póki co jestem nastawiony na połów głównie szczupaków. Zastanawiam się na jakie zbiorniki wykupić pozwolenie. Zwracam się do was z prośbą o polecenie jakiś zbiorników na których da radę połowić z brzegu. Z góry dziękuję za pomoc.

Witam.

Jestem świeżym posiadaczem karty wędkarskiej. Dopiero zaczynam przygodę ze spiningiem, więc póki co jestem nastawiony na połów głównie szczupaków. Zastanawiam się na jakie zbiorniki wykupić pozwolenie. Zwracam się do was z prośbą o polecenie jakiś zbiorników na których da radę połowić z brzegu. Z góry dziękuję za pomoc.

Rzeka Łyna

• 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Cześć, wybieram się do Olsztyna na kilka dni w lipcu. Chciałem połowić pstrągi na Pasłęce, ale z tego co się właśnie dowiedziałem w PZW Olsztyn na całą tą rzekę jest tylko 200 zezwoleń na rok, które rozchodzą się już w styczniu.

Proszę o polecenie na które inne rzeki i konkretne odcinki w odległości do 50 km od Olsztyna mógłbym się wybrać żeby połowić pstrągi, klenie lub jazie.

Dzięki z góry za każdą radę.

Nie chce zakładać nowego wątku i w sumie to można potraktować jako okolice Olsztyna chyba…

Jezioro Rumian, Rumiańskie w okolicy Rybna, Szczuplin zarządzane przez Dzierżawcą jest Gospodarstwo Rybackie Ostróda Warlity.

Jadę tam pierwszy raz na kilka dni, doświadczenia na jeziorach nie mam. Nie wiem też jak z jeziorami zarządzanymi przez rybaków.

Ktoś coś wie więcej o tym jeziorze poza szczątkowymi informacjami w necie?

Spinning, jakiś feeder, trupek, żywiec? Co wybrać, na co się nastawić.

Do dyspozycji będę miał łódkę – pewnie nastawie się na spina- na lekko okonie, trochę ciężej -szczupak.

Ale za wszelkie rady i sugestie będę wdzięczny.

• 3 miesiące temu...