Skocz do zawartości

Wody w okolicy Olsztyna

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Wątek wód w okolicy Olsztyna trochę się przykurzył a przecież piękno Warmińskich jezior i rzek nadal zachwyca:)

Pomysł zatem jest taki aby urządzić zlot/spotkanie integracyjno-poznawcze nad prywatnym jeziorem Sukiel w Olsztynie. (mapka dojazdu: http://tiny.pl/h5vxr )

Wstępny plan spotkania: Wspólne łowienie z łodzi, ognisko z pieczonymi kiełbaskami, wędkarskie rozmowy i opowieści!

Termin spotkania: niedziela 2 października 2011 godz. 7.00

Na miejscu do dyspozycji mamy kilka solidnych 2-3os łodzi wiosłowych, miejsce na ognisko, altanę na kilkanaście os. (w razie deszczu.) Dla kolegów przyjezdnych do dyspozycji nad samym jeziorem również motel, więcej informacji na temat noclegów: http://ujacka.olsztyn.pl/

Samo jezioro to ponad 20h ciekawej wody, głębokość maksymalna 25m, z gatunków nas interesujących: Szczupak, Okoń, Pstrąg, Boleń

Trochę o kosztach:

Licencja dzienna 10zł + łódka 3zł/h

Zapraszam kolegów z okolicy ale również z dalszych zakątków kraju.

Pozdrawiam

Sławek

Cześć. Bardzo fajny pomysł z tego co widzę jest sporo osób z Olsztyna i okolic i fajnie byłoby się spotkać i połowić. Te jeziorko, jest ciekawym zbiornikiem gdzie spotkać można nawet potężne jazie i bolenie, może komuś się uda złowić coś ciekawego, pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą:))

Fufi a co tam u tego Joziego można złapać prócz karpiochów?

Słyszałem że na spina szału nie ma juz od dawna , chyba że atakujemy ten burdelik przy pomoście. <_<

A Josef jak to Josef zawsze mówi że biorą , ale wczoraj.huehuehuehue

Jak czas pozwoli to też się zjawię i przełoramy :mellow: ten zbiorniczek.

pzdr.

ZH

@OloPe, jasne że zajrzyj, we spólnym gronie pomarudzimy dlaczego to cholerstwo nie bierze. Apro po po, że tylko karpie... wczoraj podjechałem ustalić szczegóły z Dżozefem (gospodarzem łowiska) i trafiłem bolka z pomostu, żaden okaz ale była to miła niespodzianka.

Pozdrawiam

Bolosław:)

U to gratuluję Sławku, chyba sie tam mocno rozmnożyły :lol:

@ Olope dawaj koniecznie, bo w tym roku już mieliśmy kilka ustawek i nic nie wyszło. Nawet jak gryżć nie będą to pogaduszki będą miłe i wymiana doświadczeń bo przecież łowimy na różnych wodach :D

pozdrawiam,

ZH

Potwierdzam- bolki buszują ładnie, choć jeszcze z miesiąc temu trzeba było się mocno natrudzić, żeby zamiast ganiania drobnicy, uwiesiły się na wędce. Słyszałem, że ruszył się też pstrąg trochę.

Mnie najbardziej boli, że w ogóle nie gryzie tam szczupak, mimo że wg relacji Gospodarza gdzieś tam jest..:D Mimo wszystko chętnie pojawiłbym się tam z dżerkówką i wsiadł na łódkę z kimś kto udzieliłby kilku wskazówek bo zaczynam przygodę z castingiem:)

Wydaje mi się ze te jezioro za bardzo do jerków sie nie nadaje, szczególnie jesienia. Ale próbować można, a szczupaki są i to potężne tylko włąsnie tak jak piszesz nie chcą brać. Mam pewne teorie dlaczego, ale najpierw się musze sam o tym przekonać. Z chęcia bym Wam udowodnił, że są duże szczuapaki ale admin by nie był pocieszony :o :o :o

Jezioro jest specyficzne i faktycznie z rzutu ciężko jest złowić przyzwoitą sztukę a są, są! Michał Ty wiesz najlepiej co tam pływa przy odłowach tarlaków do zarybień działałeś, oczy wypadają z orbit:)

Z całym szacunkiem dla gospodarza Jozsefa, ale nie wierzę mu zbytnio. <_<

Za każdym razem jak się przyjeżdżało to mówił że się ruszyło i właśnie dzień wcześniej padły piękne okazy. :unsure:

Po za tym te duże niestety w łeb walone a nie wypuszczane.

Co do jerków to jest kilka miejsc np. brzeg na przeciw

pomostu gdzie jest dosyć płytka zatoka. Drugie to podwodna górka która na jesień jak kapelony opadną jest również niezłym miejscem.

Podsumowując myślę że takie spotkanie będzie dobrym sposobem na weryfikację tego łowiska.

pzdr.

ZH

p.s-kaszan możemy wspólnie porzucać cegłami-jerkami.

troszku doświadczenia już mam :mellow:

Zdeklarować się w 100% to nie mogę. Jeśli zajrzę to bliżej południa, lub wczesnego popołudnia. I to raczej towarzysko, co najwyżej trochę porzucałbym z jakiegoś pomostu.

Ale to wszystko się okaże bliżej terminu, w zasadzie to pewnie podejmę decyzję 1 wieczorem lub 2 rano :D

Ja też chętnie poznam kolegów. Co do kaczych to trzeba by się zorientować jak wygląda nagranie pozwolenia na jezioro Gągławki, tam jest ich tyle, że będą siadać nawet na jerki, jeśli ktoś oczywiście lubi je łowić. Osobiście chętnie wezmę korepetycje z boleniozy.