saw Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Dla podgrzania atmosfery na spotkanie.. takie bolki pływają w Suklu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 ile miał ten bolek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 @qban zapytaj Gadget'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalcik Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Bardzo chętnie się spotkam nad Sukielem i pobiczuję wodę W tym roku w maju miałem całkiem niezłe wyniki, później jak wiadomo - można poganiać tylko za boleniem niestety... Nie dałoby rady przesunąć tego zjazdu na tydzień wcześniej? A propos bolenia - w tym roku z Józkiem wpuszczałem klocki po 4-5kg z odłowów więc jest za czym popływać Moja najwięsza rapa stamtąd niestety 2kg jeszcze nie przekroczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Moim zdaniem, sukcesem w jeziorowym łowieniu boleni jest umiejętność dalekiego rzucania i express bo chyba trudno zbliżyć się do nich z pływadła? Na wiosnę planuję powalczyć na Długim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalcik Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Niekoniecznie; ja nie miałem jakiegoś większego problemu żeby podpłynąć łodzią w okolicę boleniowych stanowisk [jeziorowe klasyki to jak dla mnie wysoka podwodna roślinność sięgająca aż pod samo lustro albo bliskie sąsiedztwo trzcin - wszędzie tam, gdzie gromadzi się drobnica]. Z tym expresowym tempem też długo myślałem, że to jedyny słuszny sposób, ale z czasem się przekonałem, że niektóre co bardziej wypasione jeziorowe bolki lubią stać trochę głębiej, ale to już dłuższa historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 bolek ma trasy ja łowiłem je stojąc po pas w wodzie na wiosne w jeziorze,brania pod nogami. więc nie tak trzeba machać,chociaż nie ma reguły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalcik Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Jakby coś - na pewno 24.09. pojadę trochę pocastować/spinningować więc jeśli ktoś będzie chętny piszcie na 697 400 301 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Ja zaciąłem w tym sezonie rapę z Mosąga, jednak moim celem był kleń i na żyłce 0,14mm nie dałem rady go zatrzymać chociaż hamowałem szpulę dłonią, wpłynął w łąkę i tak się to skończyło, potem już nie chciały nawiązać ze mną współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalcik Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Tam na tym przesmyku łączącym Mosąg z Orzołkiem? Ja tam spiąłem 80-90cm szczupłego jak się namierzałem (też!) na klenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Dokładnie tam, tylko powyżej mostu. To ciekawe miejsce tylko trudne technicznie do ogarnięcia. Niżej można dość łatwo złowić pieska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalcik Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Jakby się kiedyś znalazł czas i ochota można by we 2 przeorać to miejsce na pewno by się coś wydłubało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 ten kawałek co piszecie też mi sie podobał, nawet miałem chec zeby tam połowic w nocy za jakim kleniem, jaziem... ale były sandacze, klenie!!! i jakos tal wyszło ze na ten przesmyk Mosąga sie nie wybrałe;/ Ale pierwsza czesc jesienie bedzie poświecona boleniom!! potem zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Pełno bolków jest od strony Mosągu ale tam idzie cos złapac albo wiosna albo jesienia jak nie ma takiej ilosci roslinnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 W końcu przyszła kara (oczywiście rapka pływa sobie dalej). Ryba niewielka ale na zestawie kleniowym było miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 17 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 jak coś to chętnie wpadnę na spotkanko wędkarskie na Czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Czarne-eldorado jeśli chodzi o sumiki Tylko chyba ciężko dobrać się do nich spinem/castem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Czarne? sorki pomyłka,byłem tam na rybach i utknęło w pamięci(okonki w ilosci hurtowej wymiar 18+ }oczywiście miałem na myśli Sukiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Na długim też coś tam można trafić, dzisiejszy bolek wieczorową porą, całe 68 centów. Zdjęcie telefonem więc dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Na takiego jerka uderzył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 wczoraj wyjąłem w tym samym miejscu 63cm pewnie zauważyłeś wydeptaną trawę na miejscówce a wob to Kenart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 @Hasior: Mi wygląda na jakiegoś Salmiaka(Fatso Crank 10cm?? ) w kolorze sunfish, choć błądzić jest rzeczą ludzką A bolka gratuluję PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 A ja tak z off topa do olsztyniaków - czy jezioro Kośno obfituje w ryby?? Ktos chce mi tam chalupe sprzedac i czyms takim mami, ja z kolei w to nie wierze, ale moge sie mylic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi