Skocz do zawartości

Wody w okolicy Olsztyna

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Na Długim bolki to biorą nawet na poziomki uzbrojone w kotwice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dobrze Sławku że Włosi z ul. skłodowskiej nie widzieli bo

zaczęły by się biesiady nad jeziorem - całe rodziny i 40 wędek.

Ach Ci Włosi, oni to wszystko oskubią.

A bolesław pikny gratulacje :o

Pzdr.

ZH

co do Kośna to nie byłbym takim optymistą jak koledzy :(

Kompania Mazurska stoi chyba najgorzej z lokalnych gosp. rybackich, łowią co się da i jak się da, jeszcze 10 lat temu jezioro było calkiem rybne lecz w chwili obecnej nie odbiega niczym od mazurskiego schematu.

Obydwaj wypowiadający się koledzy znają naszego wspólnego znajomego - churchila - byłego ichtiologa w kompanii i jezeli dalej twierdzą że ta woda jest super rybna to niech zasięgną języka u źródła.

ja łowiłem tam dość często ale od kilku lat obserwuję sukcesywne zmniejszenie pogłowia okonia (palczaków jest sporo ale trudno o ładne garbusy), a o sandałach można zapomnieć, może niszę po sandaczu zastąpi szczupak ale póki co na okazy bym nie liczył.

pozdrawiam

Czy ktoś z was był dziś na Długim w godź 14-16 spinningista w beżowym kapeluszu brodzący-może od nas z j.pl?.ja na Długim na ZERO dziś ale bolki ganiają.

Człowiek ok. pięćdziesiątki? P. Marek, stały i nie ugięty spinner z długiego:) Bardzo przyjemy człowiek aczkolwiek nie z j.pl

No coś około tego Sławku,czesał ostro wodę.Ja sam nie byłem miałem nie wędkarskiego towarzysza B) to nie zagadywałem,bo i czas na machanie miałem ograniczony.ogólnie dosyć często jestem na Długim ale spinningistów tam nie wielu,głównie rowerzyści z wiaderkiem,bat płotki i ćwiara z tymbarkiem na popych <_<

Byłem wczoraj na rozpoznaniu Sukiela ale tylko 2h.Ryby się chlapią bolek gania, tęczaki wyskakują na pół metra.szczupak jakiś sie uwiesił.Sympatyczny Pan z brodą powiedzał że w niedziele będą tu łapać Ci z internetu :mellow: Ów pan czyści łodki ,szykujcie się na łowy :D