Skocz do zawartości

JAK BYŁO DZIŚ NA BIEGÓWKACH

mirkus

Rekomendowane odpowiedzi

Obiecuję sobie, że kiedyś ( na dzień, dwa) odstawię zjazdówki i zobaczę jak to jest na biegówkach.

Myślę, że będzie mi się podobało ale jakoś od kilku lat się nie składa.

skoro używasz zwrotu ,,będzie" a nie ,,by" to znak że jest jeszcze nadzieja! ale musisz się spieszyć bo zima coraz krótsza, jeszcze parę latek i będzie 6 miesięcy jesieni ... :)

Jeżdże na nartach zjazdowych ok.40 lat . Na nabliższy wyciąg mam około 15min. jazdy samochodem i jak sięgnę pamięcią wstecz narciarze na biegówkach wzbudzali moją litość. Powiem więcej kłaki mi się wszędzię prostowały na myśl takiej aktywności. Aż do momentu kiedy znajomi mnie tak namawiali ,tak truli że dla świętego spokoju obiecałem że spróbuję .

Powiem tak ,po pierwszych 100m niepamiętam ile razy włożyłem się na śniegu i gdyby nie inni narciarze którzy pojawili się na trasie to pewnie bym to pierdyknoł i tyle.

Przetrwałem ten początek a potem było coraz lepiej a kiedy wracałem na parking zastanawiałem czy nie zrobić jeszcze jednej rundki :-)

Jest to inna para kaloszy niż narciarstwo zjazdowe ale bardzo przyjemna para kaloszy.

Biegówki nie zmieniły jednak mojego stosunku do zjazdówek to w dalszym ciągu jest dla mnie ANDRENALINA .

Na koniec jeszcze jakieś fotki Gór Sowich

Pozdrawiam.

post-55783-0-40711300-1422397382_thumb.jpg

post-55783-0-08850800-1422397409_thumb.jpg

• Like 1

Obiecuję sobie, że kiedyś ( na dzień, dwa) odstawię zjazdówki i zobaczę jak to jest na biegówkach.

Myślę, że będzie mi się podobało ale jakoś od kilku lat się nie składa.

Mam to samo, tyle ze zamiast nart lubie schodzic nisko na krawedzi twarda decha carvingowa( chyba pozostalo po sportowym motocyklu). Ale jeszcze przyjdzie taki dzien....dosiade biegowek.