Vigo Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Panowie, National Geographic organizuje coroczny konkurs na Podróżnika Roku, w tegorocznej edycji bierze udział nasz rodak Pan Aleksander Doba, proszę o oddanie Waszych głosów na jego kandydaturę, głosy oddawać można do końca stycznia, raz na dobę klikając przycisk "VOTE" pod linkiem: http://adventure.nationalgeographic.com/adventure/adventurers-of-the-year/2015/vote/#/kayak-aggressive-ocean_85269_600x450.jpg (głosowanie nie wymaga rejestracji, logowania, itp. otwieramy link i klikamy co 24h, myślę, że warto to nic nie kosztuje ) Wielu Kolegów pewnie słyszało o Panu Aleksandrze, tym którzy nie mieli okazji przybliżę po krótce sylwetkę tego nietuzinkowego człowieka. Aleksander Doba (ur. 9 września 1946 w Swarzędzu) – polski podróżnik, kajakarz, zdobywca i odkrywca. Jako pierwszy człowiek w historii samotnie przepłynął kajakiem Ocean Atlantycki z kontynentu na kontynent (z Afryki do Ameryki Południowej) wyłącznie dzięki sile mięśni. Opłynął kajakiem Morze Bałtyckie i Bajkał. Również jako pierwszy opłynął całe polskie wybrzeże z Polic do Elbląga oraz Polskę po przekątnej z Przemyśla do Świnoujścia. Brązowy medalista mistrzostw Polski w kajakarstwie górskim. http://pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Doba Edytowane 12 Lutego 2015 przez Vigo 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz.B Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ni H....j nie słyszałem o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 ..z moich okolic...człowiek z pasją,obieżyświat... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ni H....j nie słyszałem o nim Za to już błysnąłeś intelektem. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Już wcześniej oddałem na niego kilka głosów. Niesamowity facet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) 22 stycznia było w Minsku Maz. spotkanie z Aleksandrem Dobą, spoko gość widać, że posiada ogromną pasję i zamiłowanie do tego co robi.Oczywiście oddałem na niego głos po spotkaniu. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez anpart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz.B Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Za to już błysnąłeś intelektem.Fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Moja żona go zna.Robiła z nim jakieś wywiady/reportaże dla TV.Ciekawy człowiek i pasjonat straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Fajnie:)Odnoszę wrażenie że dla co niektórych wyczynem było skończenie gimnazjum. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Za to już błysnąłeś intelektem. Wilki, siergieje, thomsony juz tak maja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Po przeczytaniu co ten człowiek zrobił w swoim życiu . :o https://www.youtube.com/watch?v=lCWHfUMsh5o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Koledzy pomyślcie co wy będziecie "wyczyniać" będąc w wieku Pana Doby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zabiłeś mi ćwieka, bo to już, choroba, trzeba zacząć myśleć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz.B Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Wilki, siergieje, thomsony juz tak maja yyy....jakiś kompleks? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Raczej uczulenie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jest Gość! W wieku sześćdziesięciu kilku lat to nie lada wyczyn. Widziałem z nim wywiad niezwykle skromny i sympatyczny człowiek oddać na niego głos to czysta przyjemność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz.B Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Raczej uczulenieNo wiesz,akurat ja im nic nie zrobiłem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Znam jeszcze jednego pasjonata.Facet ma 85 lat i żegluje sam po świecie .Gra w portach na skrzypcach i za zabraną w ten sposób kasę podróżuje.Byłe , pierwsze skrzypce szczecińskiej opery i operetki , mój dawny nauczyciel gry na skrzypcach, w szkole muzycznej nr 2.Pan Henryk Widera. http://vod.gazetapolska.pl/5401-niezwykly-zeglarz-henryk-widera Edytowane 28 Stycznia 2015 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Znam jeszcze jednego pasjonata.Facet ma 85 lat i żegluje sam po świecie .Gra w portach na skrzypcach i za zabraną w ten sposób kasę podróżuje.Byłe , pierwsze skrzypce szczecińskiej opery i operetki , mój dawny nauczyciel gry na skrzypcach, w szkole muzycznej nr 2.Pan Henryk Widera. http://vod.gazetapolska.pl/5401-niezwykly-zeglarz-henryk-wideraJak znam życie , to gdy kiedyś przybije do polskiego wybrzeża będzie miał niemiłe powitanie .Polski fiskus przywita go wezwaniem do zapłaty zaległych podatków , od dochodów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Na razie miał kłopoty z ruskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Na razie miał kłopoty z ruskimi.Pan Henryk żyje koncertowo. Władze Rosji boją się ludzi naprawdę wolnych. W ich orkiestrze trzeba grać tak jak dyrygent każe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Może bali się ruskie władze ,że lud ich usłyszy ,że ktoś przepłynął świat dookoła , a pewnie wszyscy tam wierzą że ziemia płaska jest. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Głosuje codziennie Niesamowity człowiek, mam nadzieje ,że w jego wieku będę miał choć połowę tej charyzmy i radości życia. Klikać Panowie , klikać! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Mieszkał w moim rodzinnym domu w Brazylii niedaleko Fortalezzy (po dopłynięciu kajakiem) miło wspominam ten czas pozdrowienia Olku! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Trzeba się choć raz po morzu przepłynąć, żeby w pełni zrozumieć czego ten człowiek dokonał. Bodaj jeszcze większym wyczynem był niegdysiejszy rejs Pałkiewicza szalupą " Paty ". Ale to stare dzieje...W każdym razie Doba to prze kozak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi