Skocz do zawartości

Kijek UL ale jaki?

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

I zdies sobaka zaryta ..

Awangarda lekko nigdy nie miała i mieć pewnie nie będzie . Ultralekko - tym bardziej . Samotność , niezrozumienie bliskich , wyrzeczenia . Sześćset jednak drogę prostuje ..

Teraz Tomku to juz przesadzasz troche to ze mnie nie stac na jakies japonskie wynalazki nie znaczy ze jakis nie ogarniety jestem. Fakt faktem o castingu pojecia nie mam ale skorzystalem z rady Jerzego i poczytalem katalog Multikow i mniej wiecej wiem czego szukac :D Nie uwazam sie za jakiegos super wedkarza zebym musial sprzetem z najwyzszej polki lapac zwlaszcza ze mam rodzine i inne potrzeby. W srodowisku mysliwskim jest fajne powiedzenie bron Krupa a strzelec dupa. Potrafilem lepsze ryby lapac na ruskie kijki i mlynki delfina jak kozacy ze sprzetem zagranicy wiec nadal jestem zdania ze srednia polka bedzie dla mnie odpowiednia. Do tego nie same wedki i kolowrotki lapia a wedkarz i pare innych rzeczy dlatego dziekuje CI za twoje rady ale jak juz wczesniej pisalem sa nie na moja kieszen a komppromis znajdzie sie zawsze

zdr

Gugcio a Ja się zapytam z innej beczki.A po jaką cholerę Ty chcesz rzucać jakimiś paprochami 2g???Skompletuj sobie zestaw L od 5g żeby leciało komfortowo to już CU 101D za 5-6stówek starczy i kijaszek do tego w przedziale 5-18g powiedzmy może być do wobków i obrotek z batsona RX6 do gum o większym module min.2.70m na dużą rzekę i po kłopocie.

Teraz Tomku to juz przesadzasz troche to ze mnie nie stac na jakies japonskie wynalazki nie znaczy ze jakis nie ogarniety jestem. Fakt faktem o castingu pojecia nie mam ale skorzystalem z rady Jerzego i poczytalem katalog Multikow i mniej wiecej wiem czego szukac :D Nie uwazam sie za jakiegos super wedkarza zebym musial sprzetem z najwyzszej polki lapac zwlaszcza ze mam rodzine i inne potrzeby. W srodowisku mysliwskim jest fajne powiedzenie bron Krupa a strzelec dupa. Potrafilem lepsze ryby lapac na ruskie kijki i mlynki delfina jak kozacy ze sprzetem zagranicy wiec nadal jestem zdania ze srednia polka bedzie dla mnie odpowiednia. Do tego nie same wedki i kolowrotki lapia a wedkarz i pare innych rzeczy dlatego dziekuje CI za twoje rady ale jak juz wczesniej pisalem sa nie na moja kieszen a komppromis znajdzie sie zawsze

zdr

Witam,

Zawsze mozesz kupic jakies stare ABU 2500c za pare euro i do tego szpulke availa za 100 dolcow. Przesmarowac wszystko i po klopocie- a jeszcze przestawic sie na prawa reke :D

A jak dalej jigi 1 gram nie beda chcialy latac jak niektorym to wiertarka i 100 dziur w szpulce :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

P.S. Z 2500c tak zrobilem, no moze doszly jeszcze inne rzeczy. Od ilu gram da sie lowic nie powiem ci bo moja weda jest za mocna.

Z pomoca kolegi APTEKARZA znalazlem rozwiazanie.

Kijek z pracowni na jednym z tych 2 blankow CD Composite BLRBR2108L 2,75 3-14 4-10LB albo Talon Explorer BLRBR2108L 4-14 6-10LB i do tego mlynek jak narazie sklaniam sie ku shimano Curado 101d lub cos po Tunigu jak sie trafi. Co z tego wyjdzie zobaczymy :D

• 1 miesiąc temu...