Durzy Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Cześć,Czy ktoś może łowił, którąś z wymienionych w tytule wędek i może udzielić paru informacji? Na temat Daiwy znalazłem trochę informacji (niestety dla długości 2,40 m), podobno fajny kijek.- jaki jest realny c.w. dla tych patyków?- jaka jest czułość wędek?- jak wygląda praca z gumami 2" - 3" na główkach 2 - 8 g?- jak wygląda praca z obrotówkami w rozmiarze 0 - 1?Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Szukaj dobrze na forum, było już o tym. http://jerkbait.pl/topic/49445-dobry-kijek-okoniowy-z-masowej-produkcji/page-2 http://jerkbait.pl/topic/12176-kij-na-kleniajazia-za-200-250z%C5%82/page-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Mialem exeelera na okonie. Mz bez cudow malo czuly brania widzialem nie czulem. Mialem opory rzucac ponad 2' 10g. Wyciagnalem na niego duzego szczupaka ale pozbylem sie po kilku wyjazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Szukaj dobrze na forum, było już o tym. http://jerkbait.pl/topic/49445-dobry-kijek-okoniowy-z-masowej-produkcji/page-2 http://jerkbait.pl/topic/12176-kij-na-kleniajazia-za-200-250z%C5%82/page-2 Jak napisałem: "Na temat Daiwy znalazłem trochę informacji (niestety dla długości 2,40 m), podobno fajny kijek."Może się mylę, ale miedzy 2,4 a 2,1 są pewnie spore różnice.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Miałem daiwe 240 i nie byłem z niej zadowolony. Strasznie miękka na całej długości (taki krowi ogon) do tego słabe czucie brań, które mogło wynikać z tego, że blank kończył się przed uchwytem kołowrotka, a dalej był dosztukowany z innego kawałka. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 ...słabe czucie brań, które mogło wynikać z tego, że blank kończył się przed uchwytem kołowrotka, a dalej był dosztukowany z innego kawałka... Takiego numeru to nie spodziewalem sie. Ciekawe.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Miałem daiwe 240 i nie byłem z niej zadowolony. Strasznie miękka na całej długości (taki krowi ogon) do tego słabe czucie brań, które mogło wynikać z tego, że blank kończył się przed uchwytem kołowrotka, a dalej był dosztukowany z innego kawałka. Nie polecam.Rozbierałeś dolnik ? Aż mi się nie chce wierzyć w taki myk. Nigdy tego nie widziałem nawet w tańszych wędkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Miałem komplet lżejszych przelotek i postanowiłem go przezbroić w nadzieji na poprawę akcji i trochę dla zabawy. Chciałem zmienić również długość dolnika i przesunąć uchwyt. I tu nastąpiło zaskoczenie. Ja również nie widziałem czegoś takiego w innych wędkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Cholernie smutne jest to, co piszesz. W końcu to nie jest Jaxon Cantara czy inny twór za 50-60 zł, ale wędka kosztująca w przybliżeniu 250 zł. Pytanie, czy Cormorany mają podobne protezy, bo obecnie Daiwa wykupiła Cormorana i patrząc logicznie mogła narzucić swoje "standardy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 mam, a raczej miałem excelera 2.4 m 10-40 g, postanowiłem go przezbroić od a do z, wędki te maja wovenową dowijkę, jednak jak sam sie przekonałem, ma ona tylko ok 20 cm. Jest nawinięta na blank więc nie ma obaw, że blanki są 'składakami'. Chociaż powiem szczerze, że zanim oskrobałem wędkę, byłem przekonany, że ta mata wovenowa będzie do samego końca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi