Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda do 1200 zł (uwzględniająca nowości)

ipolo

Pytanie

Planuję zakup echosondy do 1200 zł (komplet). Zastosowanie Spinning - Wisła, mazurskie jeziora.

Niby wiele tematów ale nie mogę znaleźć odpowiedzi....Jest wiele produktów takich jak Lowrece Mark 5 (Pro) itp. Duże wyświetlacze mono, które wiele osób zachwala. No ale pojawiły się nowości, które cenami są zbliżone do tych mono ale są mniejsze Elitte 4 HDI.  Zestawień, porównań praktycznie nie ma. Trudno wychwycić wady i zalety.

Szukając odpowiedzi, czuje się trochę jak na forum dla informatyków (nie kumaty). Korzystałem z echosondy, coś tam wiem....ale dalej więcej pytań niż odpowiedzi

- czy większy ekran mono jest lepszy od mniejszego w kolorze ?

- jak w praktyce prezentują się firmy: Lowrence, Garmin, Humminbird ?  Laik  wie, że robią echosondy - no ale ktoś ma lepsze wyświetlacze, któraś firma jest solidniejsza, któraś się mniej psuje...itp. Rozumiem jakość w motoryzacji - Mercedes kontra Fiat, ceny też do mnie przemawiają....w echosondach nie wiem. No ktoś chyba robi z nich np: bardziej żywotne baterie?

- na co zwracać szczególną uwagę bo są podobne modele znacząco różniące się ceną - dość tani jak na 5calowy, kolorowy ekran - Garmin 350c.

Naprawdę mam problem. Jest znany i zachwalany  Lowrece Mark 5 (Pro), ale są nowości jak  Elitte 4 HDI, a może wystarczy taki Garmin 350 c wystarczy??

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sugeruje rzucic okiem na watek obraz echosondy jesli operujesz angielskim. Troche tez jest w roznycha watkach o echu do 5tys pln o wyborze roznych echosondbetc. Baterie kupujesz oddzielnie. Kazdy bedzie mial swoje zdanie. Malo ludzi ze zrozumieniem oglada ekran jeszcze mniej naprawde zetelnych danych. Chetnie pouzywalbym hdi lowrance tylko by zobaczyc jak wyglada. Di humminbirda to kicha i wolalbym zwykle echo. Si/ss poza zasiegiem cenowym.Osobiscie obstawialbym cos z gps a pozniej w zaleznosci od zastosowania jesli lodka ponton to 5cali jak np bellyboat wzialbym mniejsze.

• 0

Powiem Ci tak najlepsza bedzie podstawowa jak nigdy nie korzystałeś.

Ja mam Lowrence X52 i daje radę.

Albo sobie kup taką i tyle będzie nowsza i droższa ale dla Ciebie będzie super.

Ma ogromny stożek co na plytkich akwenach jest super.

http://www.bass-sklep.pl/pl/echosonda-lowrance-elite-4x-hdi-zestaw-83-200-455-800-duplikat-1.html?gclid=CjwKEAiArqKmBRCOj_qfmuqinnYSJAAkAYwGvOVQQJrguSDRUI3q5fBdW5pzX5pvsWvW2s8-7JKVYBoCwgzw_wcB

Edytowane przez Albatros

• 0

Spoko możesz pokąbinować na ebayu masz Elite 5x HDI i nie ma co się zastanawiać.

http://www.ebay.com/itm/NEW-SEALED-LOWRANCE-ELITE-5x-HDI-83-200-Fishfinder-WITH-TRANSDUCER-000-11143-001-/221673677381?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item339cc7e245

Tu gość  dolicza extra tzw Import charges (estimated)

Najlepiej mieć kogoś w usa kurcze. i bedzie bez tego. Ale i tak się opłaca.

Edytowane przez Albatros

• 0

Wracając...

4 hdi to dobry wybór??? Ktoś z Was posiada??

Właśnie zakupiłem elite 4 hdi 83/200 i 455/800 khz , pierwsze wrażenie z porównaniem mojej mark 5x to wcale nie jest taki dużo mniejszy ten ekran , może dlatego że to "panoramiczny odwrócony" na razie nic więcej nie mogę powiedzieć bo nie było żadnych prób, docelowo będzie mi służyło w bely bot ale nie tylko. Wszystko metryczne, zamawiana z Włoch.

Edytowane przez manonegra13

• 0

Pan

Spoko możesz pokąbinować na ebayu masz Elite 5x HDI i nie ma co się zastanawiać.

http://www.ebay.com/itm/NEW-SEALED-LOWRANCE-ELITE-5x-HDI-83-200-Fishfinder-WITH-TRANSDUCER-000-11143-001-/221673677381?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item339cc7e245

Tu gość  dolicza extra tzw Import charges (estimated)

Najlepiej mieć kogoś w usa kurcze. i bedzie bez tego. Ale i tak się opłaca.

A czy da sie wgrać do niej spolszczenie? Może ktoś już z was tak robił.

• 0

Podłączam się do tematu, mam również przeznaczone 1200zł na echo + cały osprzęt (bez ładowarki). Nie będę próbował ściągać echosondy zza wielkiej wody i raczej będę kupować nową. To jest moje pierwsze, własne echo więc chciałbym kupić coś interesującego w dobrej cenie . Proszę o poradę. Łowiska na których będę jej użytkował to max. 25 m głębokości. 

Znajomy zaproponował mi taką echosondę 

http://eljacht.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&cPath=15_16_21&products_id=819 za1299zł

Edytowane przez hubert_lbn