Skocz do zawartości

Odpowiednik nanofila.!

jedrek115

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wam się nie pali, to niedługo będę miał na metry nową plecionkę ośmiostopniową, ale najcieńsza w rozmiarze 0,08mm, 4lb test, kolor zielony. Cena będzie atrakcyjna jak na linki tej klasy. Made in US, ze Spectry a nie butelek, jako utrwalacz koloru i ochrona przed UV -  DuPond Teflon. Planowany cena przy tej grubości to 0,75 PLN za metr, przy większym zamówieniu (co najmniej 250m) 0,65 PLN za metr. Jakby ktoś chciał próbkę, to mogę podesłać za około 3 tygodnie.

Zatem piszę się na takową próbkę ;)

Widziałem u kolegi rozmiar 0.053, wytrzymałość 1.3kg/3lb w nawoju 125m w kolorze orange fluo. Naprawdę warta uwagi, gładziutka, mięciutko,fajny splot - szkoda tylko że brak białego koloru. Cena coś ok. 180zł za najcieńszą szpulkę.

Cena jeszcze do przełknięcia tylko pytanie: skąd Twój kolega ją ma?

Będę miał pełną rozmiarówkę od 4 do 65lb. Cena na najcieńsze jest niestety wyższa, paradoksalnie grube będą najtańsze - 50 i 65lb będzie po ~0,48 PLN za metr, oczywiście też rabat przy większym zamówieniu.

Edytowane przez psulek

• 3 tygodnie później...

Jak wam się nie pali, to niedługo będę miał na metry nową plecionkę ośmiostopniową (...) Cena będzie atrakcyjna jak na linki tej klasy. Made in US, ze Spectry a nie butelek, jako utrwalacz koloru i ochrona przed UV -  DuPond Teflon. (...)

Jakieś informacje czy już dostępna?

Osmiostopniowa czy Osmiosplotowa i jakiej firmy? Tez sie pisze na test.

Jak wam się nie pali, to niedługo będę miał na metry nową plecionkę ośmiostopniową, ale najcieńsza w rozmiarze 0,08mm, 4lb test, kolor zielony. Cena będzie atrakcyjna jak na linki tej klasy. Made in US, ze Spectry a nie butelek, jako utrwalacz koloru i ochrona przed UV -  DuPond Teflon. Planowany cena przy tej grubości to 0,75 PLN za metr, przy większym zamówieniu (co najmniej 250m) 0,65 PLN za metr. Jakby ktoś chciał próbkę, to mogę podesłać za około 3 tygodnie.

Testuję właśnie takie coś. http://wildcreek.pl/pl/p/Team-Fujishi-BI.COLOR.H.VIS./1264

Najcieńsza jest 0,14. i taką mam. Nie przegrubiona, stosuję do delikatnego opadu na 1,5 g główkach. Jest bardzo śliska i lata z niej dużo dalej niż na żyłce 0,12.

Jestem więcej niż zadowolony. Za odcinek 200m zapłaciłem 20zł w sklepie stacjonarnym.

• 1 miesiąc temu...

ja chcę kupić nanofil berkleya do lekkiego spinningu - pstrągi. Jaki rozmiar polecicie? iść w kierunku 0.20 i mega wytrzymałości - gdzie kontakr z trocią czy szczupakiem może zakończyć się naszym zwycięstwem, czy lepiej rozmiar 0.12/014? proszę o cenne uwagi :) zależy mi na dalekich rzutach :)

Czy już ktoś testował ten produkt?

https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Japonska-plecionka-POWER-EYE-PeeWee-LimeGreen%2C-od-5lb-do-20lb%2C-150m/909

Postanowiłem  poszukać zamiennika do VARIVASA Light Game 0,3pe bo mi się mocno strzępił, a nanofil zaskakiwał zrywaniem nie wiadomo kiedy.

150 metrów starczy mi na dwa nawinięcia na kołowrotek bo więcej nie wchodzi.

Zapytałem w u źródła i dostałem takie zdjęcie porównawcze.

Niebieski Varivas a zielonkawy PeeWee

post-55785-0-12984600-1428514622_thumb.jpg

Ktoś coś wie na temat tej plecionki?