Rafał73 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Mowisz tier ze taka dobra ta plecionka jakiej srednicy uzywasz i jak dlugo,nie strzela tak jak nanofil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Póki co była kilka razy na rybach, za mało by więcej napisać. Mam średnicę 0.12 i w porównaniu do nanofila 0.12 jest trochę cieńsza chociaż nie ma dużej różnicy. Na pewno jest mocniejsza od nanofila pod warunkiem że zrobi się porządny węzeł. Wytrzymuje kilku godzinne łowienie obrotowka - nie robią się brody. Kupiłem tez japońskiego duela i testu obrotowki nie zdał :-) Póki co gliss jest ciekawy ale trzeba trochę więcej czasu i różnych warunków aby mieć solidne porównanie do nanofila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Używał może ktoś plecionki Dragona Guide 8x Rainbow do połowu szczupaka w jeziorach? Jest to plecionka dedykowana do łowienia w morzu. Kombinuję, aby mieć dwa w jednym. Czyli morze - dorsz i jezioro - szczupak. Średnica 0,18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 gliss po dluzszym uzytkowaniu zaczyna pokazywac swoja zla strone rozwarstwia sie. zostaje przy nanofilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja w tym roku zakupiłem 4 rodzaje tych różnych plecionek co niby są przezroczyste. Dupy to one nie urywają .. Kupilem 0,25mm i 0,17 mm spiderwire invisy ( tą białą) . Ta 0,25mm jeszcze jeszcze wygląda nawet przyzwoicie, ale ta 0,17mm to porażka totalna...Rozwarstwia się ,rzadki splot, wstążkowata i nie trzyma średnicy..Aż nie wierzyłem że to spiderwire .Wcześniej kupowałem czrwoną linkę tej firmy i byłem zadowolony. Z tej invisy nie jestem. Kilka wypraw na pstrągi i brubna ..Musiałem końcówkę na czarno pomalować. Kupiłem też berkley nanofil 0,25mm ..Średnica zachowana i wygląda jak biała żyłka .Jeszcze jej nawet nie używałem..Czuję żę będzie się rozwarstwiać i robić się płaska. Kolejna plecionka z tych niby niewidzialnych to berkley whiplash crystal ..Kupiłem 0,12mm na multik gdzie wchodzi mi tak około 120m 0,20 mm żyłki .Ta plecionka nie wlazła.. Mocno przegrubiona , ale wygląda ok będę testował ją w maju do innych celów niż przewidziałem ... Moim zdaniem całe te niewidzialne plecionki nawet jak są niewidzialne w zetknięciu z wodą to po chwili łowienia w naszych " czystych" wodach przestają być niewidzialne i ładne .Wniosek ...To mój ostatni zakup tych " niewidzialnych " plecionek...No może jak mi się sprawdzi nanovil to kupię cieniutką na okonia bo wyglądem przypomina żyłkę i są w ofercie cienkie średnice... Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 nanofil się nie rozwarstwia ale strzępi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Czy już ktoś testował ten produkt? https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Japonska-plecionka-POWER-EYE-PeeWee-LimeGreen%2C-od-5lb-do-20lb%2C-150m/909 Postanowiłem poszukać zamiennika do VARIVASA Light Game 0,3pe bo mi się mocno strzępił, a nanofil zaskakiwał zrywaniem nie wiadomo kiedy.150 metrów starczy mi na dwa nawinięcia na kołowrotek bo więcej nie wchodzi.Zapytałem w u źródła i dostałem takie zdjęcie porównawcze. Niebieski Varivas a zielonkawy PeeWeePEvsvarivas.jpg Ktoś coś wie na temat tej plecionki? Varivasa nigdy w łapie nie miałem ani nie łowiłem to nie moge jakoś tego porównać do PeeWee. Natomiast tą drugą pletke wymienioną posiadam, łowię i złego słowa nie mogę powiedzieć. Keitechy 2" na 2 g latają na zadowalające odległości, pletka nie skręca się, jedynie po kilku wypadach ten kolor trochę blaknie ale tragedii nie ma. Posiadam 0.6 i jest całkiem wytrzymała jak na taką średnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 nanofil się nie rozwarstwia ale strzępi sięMam pierwszy raz tą linkę i wizualnie to jest fajna ,ale czy się nie zrobi płaska ...bo jak przeciągam ją przez paznokcie to szybko się robi płaska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ja używam nano juz któryś miesiąc i jest to fajna linka... Na jeziora. Łowienie w toni itp. Wszędzie tam gdzie nie ma zaczepów i innych rzeczy które mogłyby przecierać ja. Na pstrągi się nie nadaje chociaż ja używam tak czy siak ale co jakiś czas ucinam postrzepiony kawałek. Na jeziorach nic się nie dzieje z nią i można spokojnie łowić i wykorzystać w pełni jej zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Mam pierwszy raz tą linkę i wizualnie to jest fajna ,ale czy się nie zrobi płaska ...bo jak przeciągam ją przez paznokcie to szybko się robi płaska ? co do płaskości to będzie cały czas taka sama, z tym że się ubrudzi i będzie trochę postrzępiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi