dawid_ Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Poszukuję nieco dłuższego kija do spacerów brzegiem Wisły. Obecnie użytkuję St.Croix TRC66MF. Choć dla wielu z was jest to pewnie budżetowa zabawka, to jestem z niego zadowolony. Łowię w dolnych zakresach CW tego kija i podoba mi się jego sztywność i czułość przy takim łowieniu (choć taka konfiguracja z plecionką nie wybacza wielu błędów podczas rzutu, zacięcia i holu). Myślałem o 2-składzie 7,5-8 stóp. Boję się jednak, że z racji długości będzie to klucha. Czy jest szansa na wędzisko choć trochę tak czułe i szybkie jak TRC66MF, ale w tej długości? Obawiam się że w ten sposób wrócę do tego, przed czym uciekałem - duża bezwładność kija, małe czucie, klucha.. Czekam na wasze propozycje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Widziałem ofertę Rozemeijer, tam chyba znajdę coś dla mnie. Niestety kije raczej nie do dostania w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Widziałem ofertę Rozemeijer, tam chyba znajdę coś dla mnie. Niestety kije raczej nie do dostania w Polsce gdybys sie zdecydowal na oferte rozemajera to mysle ze wiele mozna z tym zrobic. mi troche brakuje parametrow wedki. czy chodzi o moc oraz ciezar rzutowy podobny to tego triumpha? jaki przedzial cenowy cie interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 poszukalbym cos wsrod srednio modulowych blankow w dlugosci 240 do 260 cm. Jest tego na rynku sporo. Dlugi kij bedzie zawsze robil wrazenie bardziej miekkiego niz jednoczesciowy krociak. tego nie unikniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 nie koniecznie, nawet dłuższe wędki mogą być bardzo szybkie. Dawid, musimy się spotkać to ci 3 kije wiślane pokażę, batsona, ISA i Czarną mambę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 rozemiejery z filozofii sa bardziej zblizone do akcji mod i wolniejsze niz st.croix, jezeli lubisz wedki szybsze, to poszukaj w ofercie gotowcow SPRO i s?nger ... albo cos z krajowego podworka, np. konger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Rzeczywiście kije Rozemeijer opisane są nieco po europejsku.Co do kijów Konger, to jakoś nie mam zaufania. Może się przełamie Na co z oferty Rozemeijer warto zwrócić uwagę? Przedział cenowy niestety jak najmniej. W TRC66MF najbardziej lubię to, że czuć na nim każde puknięcie. Nie ma on również takiej bezwładności i jest szybszy niż kije którymi kiedyś łowiłem. Szukam czegoś takiego tylko te 20-30cm dłuższego. W dużej rzece czasem ciężko spacerować z 6.6 stopowym kijem. Czasem trzeba rzucić dalej i precyzyjnie poprowadzić przynętę z większej odległości. Poczułem to dopiero tej jesieni, kiedy ryba uciekła mi bliżej nurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Może St.Croix Tidemaster 2,3m, 17lb, 1/4-3/4oz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 polecam tego tidemastera kosa niesamowita.szczyt czuły ale nie miękki jak wklejka,spoko macha nawet pstragowe wabiki od 5gram do 40 zakres górny, dolnik beton 15kg karpia wyjął w okolo 3-5min blanczek jak dla mnie baaaardzoo udany. uniwersalny.poza okoniami moze tymi paprochowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Karpia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Karpia? nono sazana niestety niemiałem na to wpływu,na lekkie kopytko z opadu,zassał pieknie w same nożyczki.foto jest w wątku o przyłowach <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 no jeżeli regulaminowo zassał, to może być taki przyłów codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi