dreadknight Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Czy ma ktoś może wiedzę jak jest z wielkością szpuli w powyższych kołowrotkach? Chciałbym kupić coś z shimano do UL, wszystkie powyższe są w granicach 170-180 gram. Przypuszczam że jednak nasci 500 / symetre 500 będzie miało mniejszą szpulę ale może mógłby ktoś to potwierdzić. Czy jest coś jeszcze z shimano godnego uwagi w takim przedziale wagowym i cenowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 rarenium 1000 ma srednice 40mm, wg:http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/17236/cPath/21_39_41_2169/saltwater-fishing.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Mam Nasci 500 w domu, przypomnij się na PW to dokonam pomiarów. Rarenium też mam tylko 2500.A tak przy okazji Nasci 500HG do sprzedania, wyślę PW z linkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 To jak byś mógł zmierzyć to będę wdzięczny. Wydaje mi się niestety że te wersje 500 strasznie skrócą rzuty przez rozmiar szpuli. I zastanawiam się czy nie lepiej już pójść w stronę rozmiaru 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Nasci ma szpulę 36,5 x 8mm, Rarenium 40 x 12mm, wymiary z katalogu. Ja brałbym, jeśli chodzi o wielkość, Rarenium 1000, albo nawet 2000 (szpula 42mm), ale cenowo to jednak jest spora różnica. Nasci to wg mnie taka "podlodówka". Edytowane 31 Stycznia 2015 przez pepccio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Proponuje przemyśleć temat i wziąć pod uwagę wielkość 2000 ciała takie same jak 1000 a szpulka jednak większa i kręcioł bardziej uniwersalny. Przechodziłem przez to i zostałem przy większym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturkieljan Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Kupiłem sobie nowe rarenium 1000 fb i szpilka terkocze tylko w jedną stronę. Czy coś jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi