Skocz do zawartości

Bezsterowiec boleniowy

siudak

Rekomendowane odpowiedzi

Kilku kolegów na tym forum prosiło mnie o wykonanie nowych bezsterowców. Jest to światowa premiera tych woblerów :D

są 3 nowe modele:

9cm waga około 20 gramów

7,5cm klasyczny oraz 7cm ze ściętym porzodem ładnie wychodzi do powierzchni. wagowo ponad 15 gramów ale dokładnie jeszcze nie ważyłem :D przesunałem w nich trochę srodek cieżkości ku tyłowi.

siudak

post-25-1348913187,4911_thumb.jpg

post-25-1348913187,5442_thumb.jpg

@ siudak

woblerki super tylko jak z akcja przy ostrym prowadzeniu pod prad normalne bezsterowce za mocno migotaja :/ da sie cos z tym zrobic ?? oczko do gory zalatwi sprawe ??

hymm... do bardzo szybkiego prowadzenia trzeba by oczko nie tylko do góry ale tez i do przodu wyciągnąć, no i stosować do tego rodzaju prowadzenia starych modeli dodatkowo z przesuniętym środkiem ciężkości ku tyłowi. lub można załatwić sprawę zakładając chwost na tylną kotwicę, zahamuje pracę zupełnie.

siudak

sidak a moze cos takiego ciezkiego jak bezsterowce ale ze sterem prubowales cos takiego moze zrobic ??

nie, jeszcze nie doszedłem do takiej decyzji, mogę popróbować ale że tak powiem teraz to już za mało czasu bo sezon zaraz się zacznie, a przy nowym wobku to troche pracy na samo testowanie trzeba poświęcić. ale....

siudak

Mnie interesują jeszcze blachy boleniowe, które będą przeszywały powietrze na odległości 80 metrów :D Siudak masz coś w planach?

Pozdrawiam

Remek

to musi być blacha podlewana cyną tak jak te na zdjęciu

podaj mi jaka masa jest potrzebna by tak daleko rzucić a ja spróbuję zrobić blaszkę o takiej wadze.

siudak

post-25-1348913188,1076_thumb.jpg

A jakiej wilekości i masy są te na zdjęciu?? Moim zdaniem wystarczy w zupełności w przedziale od 15-25g (a z tymi 80m to oczywiście żartowałem). Chodzi o to by przynęta była aerodynamiczna i tak obciążona by można było nią rzucić bez większego wysiłku.

Pozdrawiam

Remek