sebastian1983 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam. Jak temacie czy to wędzisko nadaje się na łososia? Nigdy nie miałem do czynienia z tą serią. Czy przy tej długości cw jest doszacowane przez producenta? I jak jej z akcją czy jest szybka po amerykańsku czy raczej po europejsku? Jest to mój praktycznie pierwszy temat na forum wiec proszę o wyrozumiałość. Alternatywą miał być team dragon 3,05 do 60 gr ale czy ten fenwick nie będzie lepszy? Pytam gdyż może ktoś ma doświadczenie z tą serią. Aktualnie jest u mnie w promocji z ceną 500nok w przeliczeniu ok 240,zł więc team dragon ze sprowadzeniem do NO gdzie mieszkam wyszedłby 2 razy drożej. Czy lepiej wybrać wersje hmg-cv 9"6 do 38gr? Ale czy nie będzie zbyt spolegliwa do spiningu łososiowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Czesc. W tej cenie to bralbym obydwa HMG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian1983 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ha ha jakbym tak wszystko brał tylko ze względu na cenę... NP aetosy tyle że 4-to składy przed świętami mieli po ok 440,zl.. A tak na poważnie. Nikt nie miał do czynienia z dłuższymi modelami seri hmg...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian1983 Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) A więc odświeżę temat troszkę. Wędzisko zakupione i przetestowane. Wszystko super ale posiada pewną wadę. Mianowicie przy szybkim zwijaniu linki dostaje drgań głównie szczytówka. Przyczyną jest osadzona pierwsza przelotka zbyt blisko kołowrotka przez co linka podskakuje na przelotne od obrotów rotora. Kołowrotek spinfisher 4500. Jedyna rada na to wolniej zwijać lub założyć mniejszy kołowrotek ale shimano klasy 2500 wygląda śmiesznie i jest zbyt słabe. Druga opcja to jakiś kołowrotek z krótką stopką ale jak taki znaleźć? A ostateczność to przemontowanie przelotki wyżej ale tą opcje mi każdy odradza gdyż podobne zmieni sie mi itd. Może ktoś ma inny pomysl? Lub doradzi kołowrotek? Edytowane 20 Lutego 2015 przez sebastian1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Jaka jest odległość pierwszej przelotki od stopki kołowrotka oraz jaki jest jej rozmiar i wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Jaka jest odległość pierwszej przelotki od stopki kołowrotka oraz jaki jest jej rozmiar i wysokość?Tragicznie mała, widziałem fotę na innym portalu. A przelotka to jakiś no-name w stylu Fuji MN30. Przynajmniej tak to wyglądało. Dla mnie kij do sprzedaży lub całkowitej przebudowy spacingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian1983 Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Jutro wstawię fotki to będzie najlepsze rozwiązanie i najdokładniej pokaże problem. Kolega Tomas81 ma rację. Kij jeśli chce być używany do kołowrotka ze stałą szpulą musi być przebudowany. Tak jak pisałem gdzieś indziej problem zniknął po podpięciu spro salty jerk. Ten multik ma odpowiednią wagę i wtedy wszystko jest super. Ale ten multik mi nie bardzo się podoba. Muszę poszukać czegoś o podobnej wielkości i wadze chyba i nauczyć się lepiej nim posługiwać bo znalezienie staloazpulowca z krótszą stopką będzie trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian1983 Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 A więc wszystko jasne. Po wymianie maili ze sklepem jednak okazało się że wysłali wędzisko do multika a nie do kołowrotka ze stałą szpulą. Mogą mi zwrócić kasę ale na mój koszt wysyłki w jedną stronę a to połowa ceny wędki ha ha. Dla zainteresowanych załączam zdjęcia"problemu". Co zrobię z wędziskiem..? Nie wiem... Przezbroić samemu? Odesłać? Czy sprzedać po kosztach...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 A więc wszystko jasne. Po wymianie maili ze sklepem jednak okazało się że wysłali wędzisko do multika a nie do kołowrotka ze stałą szpulą. Mogą mi zwrócić kasę ale na mój koszt wysyłki w jedną stronę a to połowa ceny wędki ha ha. Dla zainteresowanych załączam zdjęcia"problemu". Co zrobię z wędziskiem..? Nie wiem... Przezbroić samemu? Odesłać? Czy sprzedać po kosztach...?To nieporozumienie. Ich błąd więc powinni pokryć koszt wszyrkich wysyłek. W jedną i druga stronę. Nie daj się zrobic w bambuko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Nie wiem jakie jest tam prawo ale to standardowa niezgodność towaru z opisem więc nie powinieneś ponosić żadnych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian1983 Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 No właśnie ja też za bardzo nie wiem jak wygląda to od strony prawnej ale będę próbował negocjować bo to już nie chodzi o to ile to kosztuje tylko o sam fakt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian1983 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Nie wiem jakie jest tam prawo ale to standardowa niezgodność towaru z opisem więc nie powinieneś ponosić żadnych kosztów.A więc dopiero po interwencji u sprzedawcy pewnej miłej pani z fenwicka w US która od razu przystąpiła do działania i napisała do sprzedawcy wysłali mi właśnie odpowiednie wędzisko na ich koszt. I nawet to felerne mam im odesłać na ich koszt. Więc sprawa rozwiązana pozytywnie. Jak tylko dojdzie nowe wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi