Exhaust13 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam, za parę dni będę posiadaczem kołowrotka Red Arc 10300, i chciał bym do niego kupić odpowiedni kijek pod szczupaka, sandacza. Posiadam Kongera Tiger Cross Max 2.70 7-25g i chciałbym się dowiedzieć czy będzie dobrze współpracował z tym kołowrotkiem. Jeżeli nie to proszę o rady jaki kij zakupić tak do 250-300 zł. Może być jakaś używka, ale i też nowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Kup sobie Dragona Millenium - będzie Ci pasował kolorystycznie .... a tak na serio, to może ze mną jest coś nie tak, ale jak kołowrotek może "nie współpracować" z jakimś kijem? Swojego Red Arca przyczepiałem do wszystkiego w granicach 5 - 30 g. i większych różnic nie zauważyłem, ale widocznie mało subtelny jestem J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam, za parę dni będę posiadaczem kołowrotka Red Arc 10300, i chciał bym do niego kupić odpowiedni kijek pod szczupaka, sandacza. Posiadam Kongera Tiger Cross Max 2.70 7-25g i chciałbym się dowiedzieć czy będzie dobrze współpracował z tym kołowrotkiem. Jeżeli nie to proszę o rady jaki kij zakupić tak do 250-300 zł. Może być jakaś używka, ale i też nowy PozdrawiamBroń boże nie paruj kongera ze spro! Pogryzą się na bank 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Może i to dziwnie zabrzmi, ale patrzę na kosmetykę sprzętu (kolor) . Dragon Millenium z tego co słyszę jest dobrym kijem, ale u mnie ma wadę za kolor . Najbardziej pasuje mi kolor czarny . Tak samo ten Konger jest paskudny i szukam jakiegoś "czarnego" kijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Proponuję udaj się do sklepu i znajdź kij który będzie ci się podobał, jak wiadomo każdy ma swój gust,a o gustach się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Może i to dziwnie zabrzmi, ale patrzę na kosmetykę sprzętu (kolor) . Dragon Millenium z tego co słyszę jest dobrym kijem, ale u mnie ma wadę za kolor . Najbardziej pasuje mi kolor czarny . Tak samo ten Konger jest paskudny i szukam jakiegoś "czarnego" kijka.W Twoim wypadku chyba najlepsze wyjście to będzie pracownia Tam sobie dobierzesz wszystko pod własne preferencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 A coś godnego polecenia jest poza tym Millenium? W podobnej gramaturze no i długości 2.70 ? No i w cenie . Bym był wdzięczny za propozycję 2-4 kijków, a na pewno coś bym z nich wybrał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 ..ale tylko w kolorze black jak rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 ..ale tylko w kolorze black jak rozumiem No było by najlepiej , ale jeżeli ciężko będzie to już nie musi być tylko czarnuch . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, za parę dni będę posiadaczem kołowrotka Red Arc 10300, i chciał bym do niego kupić odpowiedni kijek pod szczupaka, sandacza. Posiadam Kongera Tiger Cross Max 2.70 7-25g i chciałbym się dowiedzieć czy będzie dobrze współpracował z tym kołowrotkiem. Jeżeli nie to proszę o rady jaki kij zakupić tak do 250-300 zł. Może być jakaś używka, ale i też nowy Pozdrawiam Kijek jest wystarczający... z sentymenem go wspominam bo właśnie na niego mam PB Suma.... coś około 140 cm w współpracy z Okuma Epix Pro i pletką 0,19 w miare szybko wyjechal z Odry i tez szybko wrócił do niej... Po co Ci nowa Wędka ? odpowiedz mi z sensem ... Edytowane 30 Stycznia 2015 przez Greg1407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam W Toruniu jest trochę sklepów a sprzedawcy na 100% się znają a jak nie to pojedz do lasu ale patrzy aby leśniczy nie widział..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Kijek jest wystarczający... z sentymenem go wspominam bo właśnie na niego mam PB Suma.... coś około 140 cm w współpracy z Okuma Epix Pro i pletką 0,19 w miare szybko wyjechal z Odry i tez szybko wrócił do niej... Po co Ci nowa Wędka ? odpowiedz mi z sensem ...Nowa lub używana ponieważ lepiej mieć dwie, moją kupiłem jak zaczynałem łowić spiningiem i na początku było okej, lecz jak w dłoniach miałem inne wędziska (droższe) to czułem się bardziej komfortowo i bardziej odczuwałem drgania przynęt, opady, brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nie wiem, może ja takiej starej daty jestem ale raczej zawsze dobierałem kołowrotek do wędki a nie odwrotnie.Ale rozumiem że masz kolego problem z wyborem kija w kolorze czarnym. No to tak na szybko Inazuma z pianką, Blak Rock, pewnie jakiś Savage by się trafił. Jeśli blank za bardzo stebrzysty albo omotki błyszczą, strzel może czarnym spray`em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Broń boże nie paruj kongera ze spro! Pogryzą się na bank W Twoim wypadku chyba najlepsze wyjście to będzie pracownia Tam sobie dobierzesz wszystko pod własne preferencje.Witam,kolego Manniek przypomnij sobie jak w2011 roku na innym forum pytałes sie wszystkich o wszystko i nikt nie śmiał się z Ciebie jak miałeś Kongera cross maxx i z plecionką 0,16 wybierałeś się na okonie,więc udziel koledze odpowiedzi a nie naśmiewaj się z niego,pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nowa lub używana ponieważ lepiej mieć dwie, moją kupiłem jak zaczynałem łowić spiningiem i na początku było okej, lecz jak w dłoniach miałem inne wędziska (droższe) to czułem się bardziej komfortowo i bardziej odczuwałem drgania przynęt, opady, brania. Nowa lub używana ponieważ lepiej mieć dwie, moją kupiłem jak zaczynałem łowić spiningiem i na początku było okej, lecz jak w dłoniach miałem inne wędziska (droższe) to czułem się bardziej komfortowo i bardziej odczuwałem drgania przynęt, opady, brania.Zaczniesz od dwóch wędek na Szczupaka...potem bedziesz miał kilkanśćie i tak reszta spocznie w końcu w kącie szafy... a na koniec przypomnisz sobie o Tiger Cross Maxx maxx czy jakos tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Shimano vengance! To całkiem przyzwoity kijek. Jest czarny może być matowy lub z połyskiem , nie drogi i ma czerwone wstawki pod reda, myślę, że zestaw będzie pięknie wyglądał z białą plecioneczką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 W takim razie chyba pozostanę jeszcze trochę przy tym Kongerze. Dziękuje wszystkim oczywiście za odpowiedzi . Stwierdziłem że kupię jakiś kij na okonia, lecz pytanko jaki . Coś jak na razie do 200-250 zł. Jakieś propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zobacz temacik o Mikrosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Chłopie, masz kijek dość uniwersalny - ogarniesz nim rzekę i np. bolenie, dasz radę szczupakom "na lekko", a także pobawisz się z pstrągami w nurcie. Na moje oko, to uzupełniłbym ten spinning jakimś innym o zupełnie odmiennym zakresie. Jak chcesz delikatniej, to dobrym wyjściem może być tutaj albo baaardzo lekki kijek klasycznej konstrukcji (Daiwa Exceler 2,4 2-10g, SG Parabellum 2,15m, Konger Iri Lucky 2,6m) albo jakaś wklejka. Jeśli wklejka, to musisz sobie odpowiedzieć na pytanie - tylko okonki czy okonki + sandacz + szczupak na leciutko. Jeśli pierwsza opcja, to @Greg1407 dobrze prawi. Możesz też dorzucić do listy wklejki Mikado do 7g oraz Konger Tango / Elvis. Dragony, nawet 1-7g są odczuwalnie sztywniejsze, więc odrzuciłbym je na starcie. Jeśli chcesz iść w opcję nr 2, to szukaj wklejki z cw do 15-18g, np. Mikado Inazuma Perch. Opadu na paproszkach nie wyczujesz na szczytówce, ale rzucać się tym da spokojnie. Możesz jednak pobawić się kopytkami do 8-10 cm. Ewentualnie możesz w tej cenie dorwać nawet 2 wklejki (Mikado są tanie) lub połączenie typu wklejka do 7g na okonki i bardziej uniwersalny klasyczny kijek z cw do 15g (Shimano Catana, Robinson Bluebird perch itd.) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 A coś godnego polecenia jest poza tym Millenium? W podobnej gramaturze no i długości 2.70 ? No i w cenie . Bym był wdzięczny za propozycję 2-4 kijków, a na pewno coś bym z nich wybrał .czarne, ładne i godne polecenia są Diaflexy Robinsona z tym że w tej kwocie to raczej używka albo dobra promocja. Poszukaj na all... może coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 A co powiecie o kijku Okuma Black Rock 275 5-25g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jest... czarny. Polecam skorzystać z wyszukiwarki, było wiele o tych kijachhttp://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&search_in=forums 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Swoją drogą temat jest zabawny. Pytający kupił (zamierza kupić ?) jeden z najbardziej uniwersalnych kręciołków w cenie do 350 zł, a następnie pyta jaki kij będzie do niego pasował... Poza kijkami na suma, to w zasadzie każdy. Nie ma realnych przeszkód używać go z wklejką do 13g ani z lekką szczupakówką do 35g. Waży mega przeciętnie (blisko 300 gram), więc będzie pasował do wszelakich konstrukcji dolnika. Temat miałby sens, gdyby ktoś pytającemu sprezentował np. Quantum Traxa (bardzo lekkie kręciołki), a ten kombinowałby teraz jaki kijek kupić, aby ten nie leciał na pysk przy tak nikłym dociążeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 No było by najlepiej , ale jeżeli ciężko będzie to już nie musi być tylko czarnuch .To moze okuma Black rock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 DAIWA EXCELER JIGGERSPIN 270/5-25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi