Skocz do zawartości

Wodery LE CHAMEAU DELTA NORD

casso

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, cena jest zabójcza, to fakt, ale być może to produkt na lata i odejdzie problem z coroczną (przy dobrych wiatrach) wymianą woderów. Stąd moje pytanie do ewentualnych użytkowników :D

Poza tym te wodery są wyłożone neoprenem i takich szukam. O stawy trzeba dbać, bo człowiek już najmłodszy nie jest :mellow:

P.S. Widziałem kilka fotek na NK z Waszego wyjazdu - fajna sprawa.

Do zobaczenia na rewirach

Toż to guma w cenie 6-ciu stów :huh: Stomile, czyli czarna kanalarska guma kosztuje ułamek tej kwoty, a też gruuube kilka sezonów wytrzymuje. Ubranie odpowiednich skarpet zamiast wyściółki z neoprenu ma tą zaletę, że nie jest obligatoryjne.

Czesc Casso

Super wodery. :D

Moje mam juz lata. Moj ojciec je ma i moj brat tez.

Szklo, kolce, wysoka temper., itp. nie stanowia dla nich problemu.

Neopren nie jest niezbedny i stanowi duza czesc i tak juz wysokiej ceny. Buty wykonane sa z kauczuku a nie ze zwyklej gumy. ;)

Porownania do stomilu, sa nie na miejscu. To tak jak bys pytal o ciezarowke, a ktos napisalby, ze taczka lepsza bo tansza.

• Like 1

Czesc

Ja kupowalem moje w normalnym sklepie w BRD. Cena katalogowa jest o okolo 10- 20% zawyzona. Moje mam z niebieskim neoprenem. Ojciec i brat maja swoje wodery wykladane bawelna. Tak jak pisalem te z bawelna sa zdecydowanie tansze, ale nie gorsze. Buty sa wygodne. Podeszwa gruba i stabilna. Lowie nad renem, co oznacza, ze stoje na ostrych krawedziach kamieni, ktorymi wysypane sa brzegi rzeki.

Troche jest to komiczne, wydac za wodery tyle pieniedzy. Ale warto. :D W moich woderach stoje czesto w wodzie i lowie prawie tylko noca. Dlatego sluza mi one wiosna, latem i jesienia. Na mrozie nie lowie. Tu mam inne buty. Pamietaj o odpowiednim rozmiarze.

Czesc

W sklepie Europe Flyfiching ( www.flyfishingeurope.de ) sa obecnie przeceny. Np. Delta Nord Watstiefel 41-45 ze 199€ na 149€, Delta Limaille Watstiefel 42,44,45 ze 125€ na 93,75€---- Simms Gore-Tex Guide Watjacke S,M,L,XXL ze 409,00€ na 199,00€ i wiele innych artykulow. :D Niestety przeceny nie obejmoja wszystkich rozmiarow. :(

żeby nie tworzyć nowych wątków podepnę się pod pytanie przedmówcy. Alternatywą do Solvkrokena jest jeszcze to:

http://www.taimentackle.com/mt/product_info.php?products_id= 5380

Jeśli mieliście styczność z tymi produktami, to napiszcie parę zdań. W Taimenie większe pole do popisu jeśli chodzi o dobranie rozmiaru... pomoc mile widziana :D

Są jeszcze takie:

http://www.taimentackle.com/mt/product_info.php?cPath=316_77 &products_id=5307

Cena kusi, tym bardziej, że buty do brodzenia tez mozna w miarę tanio kupić...