davidekf Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Osobiscie polecam Curado 51e, u mnie lata do 30g, więcej nie próbowalem.Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam Aby nie zakładać nowego i takiego samego tematu pytam w temacie kolegi.Jaki multik polecilibyscie do wędki Savage gear mpp jerkabait cw do 75 gram?Dodam ze bede łowił jedynie jerkami do tych 70 gram. Chce kupić coś nowego i w miarę dobrego. Nie wiem tez rownież czy okrągły czy niskoprofilowy dlatego wole zasięgnąć rady ekspertów. Budżet jakim dysponuje to kwota do 500 zł. Jerkow już nastrugalem i przyszła kolej na kreciolek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jeżeli ma być nowy to jak budżet lekko podniesiesz to Daiwe Tatule 100HSL za 590 masz na aledrogo z transportem,sam nie mam ale opinie koledzy dobre dają więc warto rozważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptychoo Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Lub jakiegoś okrąglaczka z teamu Abu. Ten będzie pracował z zapasem mocy przez wiele, wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 WitamAby nie zakładać nowego i takiego samego tematu pytam w temacie kolegi.Jaki multik polecilibyscie do wędki Savage gear mpp jerkabait cw do 75 gram?Dodam ze bede łowił jedynie jerkami do tych 70 gram. Chce kupić coś nowego i w miarę dobrego. Nie wiem tez rownież czy okrągły czy niskoprofilowy dlatego wole zasięgnąć rady ekspertów. Budżet jakim dysponuje to kwota do 500 zł.Jerkow już nastrugalem i przyszła kolej na kreciolek.Pozdrawiamprzed kupnem udaj sie do sklepu gdzie sa oba typy multków, przykrec do reki po jednym i zobacz co Ci lezy - takie wrozenie moze okragly moze plaski to nic dobrego - dla mnie jedynymi okraglymi multikami ktore lezaly w lapie były shimano cc 51 / 101 oraz ryoga 1016 - wole płaskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Taka jak kolega Meme napisał.Udałem się do sklepu i zauważyłem ze jednak lepiej "lężą" mi płaskieTylko w dalszym ciągu nie wiem który pomóżcie. Co sądzicie o tym :http://allegro.pl/aquila-ryobi-multiplikator-niskoprofilowy-195g-new-i5146751865.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Sądze że w tym sklepie jakieś lenie pracują ,kopiuj wklej i kiepski tłumacz.A poważnie to miałem w łapach ten wyrób ,nie powala.Miałem kiedyś ixorna chyba tak się zwał,to był pancernik ,ten jakiś plastikowy taki ,nie zaglądałem do środka. Osobiście bym nie kupił,poszukaj revo s używkę w rozsądnych $ kupisz i będziesz zadowolony.Ups. Nowego kupisz od 650 pln ,troszkę budżet przekracza ale warto. Edytowane 4 Marca 2015 przez welpa1809 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 szukajshimano:curado 201d / 201echonarch 201scorpion 1500 xtscorpion 1500 Abuwszystkie revo - lepiej z magnetykiem niz z odsrodkowymorra sx daiwatatulaagrestalphas 150 hlvientoi pewnie wiele innych - te jako 1 przyszly mi do glowyskorzystaj np z ebay-a tam czesto scorpiony starsze 1501 mozna dostac za 300-400 zł - maszynki na cale zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 A czemu nie odśrodkowy ,akurat w s jest bardzo przyjazny i nie ma problemu z obsługą. No i kolega chce nówkę i budżet do pięciu stówek.Ale jak kasa pozwoli to sx jak najbardziej jest słuszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 chodzilo mi raczej o wygode w regulacji nic wiecej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 szukajshimano:curado 201d / 201echonarch 201scorpion 1500 xtscorpion 1500 Abuwszystkie revo - lepiej z magnetykiem niz z odsrodkowymorra sx daiwatatulaagrestalphas 150 hlvientoi pewnie wiele innych - te jako 1 przyszly mi do glowy skorzystaj np z ebay-a tam czesto scorpiony starsze 1501 mozna dostac za 300-400 zł - maszynki na cale zycieI jeszcze może:- Daiwa Procaster i Procaster Rojo- Citica 201D/E Za niecałe 5 stówek można nowego Curado 201G7 wyrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) W tym przedziale polecę także coś z Shimano - Curado/Chronarch51E lub Curado/Citice 201E.Kilka miesiecy temu tu na forum bez wielkich poszukiwań i targów zakupiłem nowy, fabryczny zestaw Citica 201E za bodaj 400 zł. Do tego dożyłem łożyska i dobrze ładujący się w tych gramaturach kij i jest bdb. Niestety nowej lekkiej szpuli avail do 201E nie zakupisz - pozostaje szukać używki. Multika używam do podobnych gramatur z StC Avid i lata bdb, przy gramaturze 15-40 gr jest moim zdaniem optymalnie. Do gramatur bliżej 5-15 gr mam Chronarcha 51E. pozdrawiam Edytowane 4 Marca 2015 przez snup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Chłopaki są dowcipni. Napiszę Ci coś. Nie kupisz multika w takim przedziale wagowym przy tej cenie. Tą magiczną granicą jest owe 5 gram. Jeżeli byłoby to 10 g, to inna bajka. Oczywiście jest parę konstrukcji, który ten zakres obsłużą bez problemu, ale raczej są to młynki stuningowane lub też z wysokiej póły. Musisz przemyślić dokładnie, na czym Ci bardziej zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ok a uważacie że :http://allegro.pl/multiplikator-okuma-alumina-al-273-vlxa-i5142448383.html ta używka warta jest swojej ceny bo jest to blisko mnie i w ostateczności mógł bym już wziąć tą używkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Novis przeczytaj post kolegi czorny jak czesto bywa sa 2 tematy w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Piotrek ale Łukasz szuka młynka do jerków, więc zakładamy nie 5 a 10 gram z dołu.Ups Michał pierwszy napisał.Tu masz sprawdzoną i znaną http://jerkbait.pl/topic/53936-sprzedam-multik-do-przyn%C4%99t-mh/ Edytowane 4 Marca 2015 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Czepiłem się tytułu wątku, przez całość nie przeleciałem. A zatem Wasze rady są jak najbardziej trafne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 A co wkońcu z tą używaną okumą z mojego wcześniejeszego linka ??Warta ceny ?? i czy będzie pasować rozmiarowo do kija ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 chłopaki ci napisali czego szukać.jeśli szukasz okumy czy plaxona itp nikt ci nie napisze że to sprzęt godny polecenia na lata.miałem okazję pomachać tą okumą i według mnie przy 70g będzie się męczyć a poza tym przy agresywniejszych rzutach multi wpadał w wibracje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 http://jerkbait.pl/topic/52861-s-abu-c3-6501-z-terkotką-jaki-nowy/ Za 330,00 z wysyłką mógłbym sprzedać. Środek jak nowy. Minusy - ta śrubka, duży i przycisk do zwalniania szpulki z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Kurczę kolego troszkę za późno bo już kupiłem tą okumę.Przyzwyczaję się pomacham troszkę i ewentualnie jak opanuje multiki to zmienię już na coś konkretnego.Dziękuję wszystkim za rady i utwierdzam się w przekonaniu że na kolegów z formum można liczyć.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Tak w sumie to nie ma za co dziękować. Kopiłeś sprzęt, który sam sobie poleciłeś a nikt z chcących Ci pomóc, wcale go nie polecał 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) Na giełdzie wisi alumina za 150plnhttp://jerkbait.pl/topic/54493-s-multik-okuma-v-200lx/ Edytowane 5 Marca 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) no ten bardziej by się nadał i cena miodzio.a jak wyszły z taśmy były chyba ze trzy razy droższe,no a ciągle polecane shimaniaki i abu nawet używki cały czas w cenie-ciekawe czemu. Edytowane 5 Marca 2015 przez busz231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 no ten bardziej by się nadał i cena miodzio.a jak wyszły z taśmy były chyba ze trzy razy droższe,no a ciągle polecane shimaniaki i abu nawet używki cały czas w cenie-ciekawe czemu.Bo to tzw. święta trójca ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi