Skocz do zawartości

Wybór multika

Olsztyniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Aby nie zakładać nowego i takiego samego tematu pytam w temacie kolegi.

Jaki multik polecilibyscie do wędki Savage gear mpp jerkabait cw do 75 gram?

Dodam ze bede łowił jedynie jerkami do tych 70 gram. Chce kupić coś nowego i w miarę dobrego. Nie wiem tez rownież czy okrągły czy niskoprofilowy dlatego wole zasięgnąć rady ekspertów. Budżet jakim dysponuje to kwota do 500 zł.

Jerkow już nastrugalem i przyszła kolej na kreciolek.

Pozdrawiam

Witam

Aby nie zakładać nowego i takiego samego tematu pytam w temacie kolegi.

Jaki multik polecilibyscie do wędki Savage gear mpp jerkabait cw do 75 gram?

Dodam ze bede łowił jedynie jerkami do tych 70 gram. Chce kupić coś nowego i w miarę dobrego. Nie wiem tez rownież czy okrągły czy niskoprofilowy dlatego wole zasięgnąć rady ekspertów. Budżet jakim dysponuje to kwota do 500 zł.

Jerkow już nastrugalem i przyszła kolej na kreciolek.

Pozdrawiam

przed kupnem udaj sie do sklepu gdzie sa oba typy multków, przykrec do reki po jednym i zobacz co Ci lezy - takie wrozenie moze okragly moze plaski to nic dobrego - dla mnie jedynymi okraglymi multikami ktore lezaly w lapie były shimano cc 51 / 101 oraz ryoga 1016 - wole płaskie. 

Sądze że w tym sklepie jakieś lenie pracują ,kopiuj wklej i kiepski tłumacz.A poważnie to miałem w łapach ten wyrób ,nie powala.Miałem kiedyś ixorna chyba tak się zwał,to był pancernik ,ten jakiś plastikowy taki ,nie zaglądałem do środka. Osobiście bym nie kupił,poszukaj revo s używkę w rozsądnych $ kupisz i będziesz zadowolony.

Ups. Nowego kupisz od 650 pln ,troszkę budżet przekracza ale warto.

Edytowane przez welpa1809
  • Like 1

szukaj
shimano:
curado 201d / 201e
chonarch 201
scorpion 1500 xt
scorpion 1500 

Abu
wszystkie revo - lepiej z magnetykiem niz z odsrodkowym
orra sx

daiwa
tatula
agrest
alphas 150 hl
viento

i pewnie wiele innych - te jako 1 przyszly mi do glowy

skorzystaj np z ebay-a tam czesto scorpiony starsze 1501 mozna dostac za 300-400 zł - maszynki na cale zycie

szukaj

shimano:

curado 201d / 201e

chonarch 201

scorpion 1500 xt

scorpion 1500 

Abu

wszystkie revo - lepiej z magnetykiem niz z odsrodkowym

orra sx

daiwa

tatula

agrest

alphas 150 hl

viento

i pewnie wiele innych - te jako 1 przyszly mi do glowy

skorzystaj np z ebay-a tam czesto scorpiony starsze 1501 mozna dostac za 300-400 zł - maszynki na cale zycie

I jeszcze może:

- Daiwa Procaster i Procaster Rojo

- Citica 201D/E

Za niecałe 5 stówek można nowego Curado 201G7 wyrwać.

W tym przedziale polecę także coś z Shimano - Curado/Chronarch51E lub Curado/Citice 201E.

Kilka miesiecy temu tu na forum bez wielkich poszukiwań i targów zakupiłem nowy, fabryczny zestaw Citica 201E za bodaj 400 zł. Do tego dożyłem łożyska i dobrze ładujący się w tych gramaturach kij i jest bdb. Niestety nowej lekkiej szpuli avail do 201E nie zakupisz - pozostaje szukać używki. Multika używam do podobnych gramatur z StC Avid i lata bdb, przy gramaturze 15-40 gr jest moim zdaniem optymalnie.

Do gramatur bliżej 5-15 gr mam Chronarcha 51E.

pozdrawiam

Edytowane przez snup

Chłopaki są dowcipni. Napiszę Ci coś. Nie kupisz multika w takim przedziale wagowym przy tej cenie. Tą magiczną granicą jest owe 5 gram. Jeżeli byłoby to 10 g, to inna bajka. Oczywiście jest parę konstrukcji, który ten zakres obsłużą bez problemu, ale raczej są to młynki stuningowane lub też z wysokiej póły. Musisz przemyślić dokładnie, na czym Ci bardziej zależy.

Piotrek ale Łukasz szuka młynka do jerków, więc zakładamy nie 5 a 10 gram z dołu.

Ups Michał pierwszy napisał.

Tu masz sprawdzoną i znaną http://jerkbait.pl/topic/53936-sprzedam-multik-do-przyn%C4%99t-mh/

Edytowane przez welpa1809

chłopaki ci napisali czego szukać.jeśli szukasz okumy czy plaxona itp nikt ci nie napisze że to sprzęt godny polecenia na lata.miałem okazję pomachać tą okumą i według mnie przy 70g będzie się męczyć a poza tym przy agresywniejszych rzutach multi wpadał w wibracje.

• Like 2

Kurczę kolego troszkę za późno bo już kupiłem tą okumę.

Przyzwyczaję się pomacham troszkę i ewentualnie jak opanuje multiki to zmienię już na coś konkretnego.

Dziękuję wszystkim za rady i utwierdzam się w przekonaniu że na kolegów z formum można liczyć.

Pozdrawiam.