dziadzia Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Poszukuję informacji nt.wędzska St.Croix Mojo Bass MBC66MF 1,98m; M; Fast - Jerkbait/Topwater;linka 5-8,5kg; cw. 7-18g. Jaki jest górny ciężar przynęt, czy kij jest nie doszacowany jak Triumph 6', 7-21g , czy też parametry ma opisane prawidłowo.Jeśli są użytkownicy tego kijka, będę wdzięczny za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 w zasadzie wszystkie st. croix (ogolnei wiekszaosc blankow amerykanskich) sa niedoszacowane ... albo lepiej powiedziawszy ... podany cw jest 'idealny', co oznacza, ze w praktyce mozna wiecej i mniej, ale juz nie z takim komfortem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Nikt nie miał kontaktu z tymi kijami? Ciekawy design i niska cena.. może by tak.. Który z tych modeli będzie najlepszy do średnio-lekkiego łowienia (obrotówki 2/3/4, woblerki 5-10gr..)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Witaj, Kiedyś byłem posiadaczem 7' modelu spinnerbait MBC70MHF. Dobry kij do wahadła, obrotówki i spinnerbaita. Gorzej sobie radzi z kogutem i gumą z uwagi na dość znaczną podatność szczytówki - ale to moje odczucie. Moim zdaniem bardzo uniwersalny kij z przeznaczeniem na szczupaka. Pozdro, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Który z tych modeli będzie najlepszy do średnio-lekkiego łowienia (obrotówki 2/3/4, woblerki 5-10gr..)? MBC66MF / Jerkbait/TopwaterIdeal for working jerkbaits and topwater lures as well as tubes, grubs, small worms and light jigs.MBC66MHF / Jig-N-WormNumber one choice for jigs and worms. Abundant power to move fish from heavy cover.MBC70MF / PlasticsA great rod for fishing soft plastics including Senko®-style baits. Ideal for tubes, grubs, small worms, light jigs, small spinnerbaits and buzzbaits.MBC70MHF / SpinnerbaitA perfect rod for searching open water with big spinnerbaits for active fish. It’s also ideal for jigs, worms and working heavy cover.MBC70MHM / CrankbaitAs the name suggests this rod is perfect for fishing a wide variety of medium-to-large size crankbaits at various depths.MBC70HF / Slop-N-FrogThis is “the rod” for fishing slop and lily pads with frogs and rats. Designed to efficiently cast light frogs and pull bass from the thickest cover.MBC76MHMF / Pitchin’We designed this powerful rod for pitching jigs into heavy cover and for light-to-medium flipping.MBC79HF / Swim BaitThis is the big stick in the Mojo lineup. Perfect for handling swim baits with ease and efficiency.MBC711HMF / Flippin’This masterpiece of a stick will handle all flipping applications “no problemo”. MBS68MXF / Wacky StyleThis is the ultimate finesse rod with a focus of working Senko®-type baits wacky (weightless) style.MBS69MLXF / Drop ShotSuperb light-line finesse worm rod for drop shotting. Light tip design allows for shakin’ and ample backbone for deep-water hook sets.MBS70MF / Tubes/GrubsThis very popular spinning rod provides extreme versatility and is ideal for fishing tubes and grubs. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 ...i teraz trzeba zamknąć oczy i palcem dziabnąć monitor, następnie wybieramy ten model, w miejscu którego monitor został ufajdany - znaczyć to będzie, że kij się nadaje miałem taką nauczycielkę kiedyś - jak komuś pomagała, to już było pozamiatane sorry nie mogłem się powstrzymaćwracając do tematu - dzisiaj wstąpiłem do Krokodyla we Wrocławiu - pomachałem kilkoma kijami st.croix - mają kilkanaście lub może kilkadziesiąt kijów z różnych serii (w tym topowe) i jak powiadam można pomachaćpozdrMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 ...i teraz trzeba zamknąć oczy i palcem dziabnąć monitor, następnie wybieramy ten model, w miejscu którego monitor został ufajdany - znaczyć to będzie, że kij się nadajealuzji chyba nie zrozumialem ... ale w takim przypadku proponuje umycie rak mydlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 to widocznie ciężki dowcip mam , ciężki dzień w pracypozdrMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Odgrzebuję kotleta, ale szukam info na temat MBC66MHF czy nada się pod wahadłówki z przedziału 12-30gram....czy nie siądzie w nurcie....wiem, że do blaszysk zwłaszcza obrotowych jest dedykowany model o 15cm dłuższy, ale wole kijka 2m, a blanki wydają sie podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boobinio Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 @minencjusz pytasz o wersje jig-n-worm, posiadam takowy. Czy nada się pod wahadła?? Szczerze powiem nie wiem. Używam go do sliderów i ciężkiego jiga 30 gram plus 4 cale kopyta i kij daje rade. Nie miałem w rękach spinnerbaita, ale z tego co czytam to kije różnią się. Ten 6,6 mhf ma dość sztywną szczytówkę, ja umiem go załadować dopiero od 15 gram, ale też jestem początkujący w castingu. Wędka pracuje szczytowo, reszta kija to sztywny badyl. Może moje zdanie ci w czymś pomorze, może nie. W razie jakichkolwiek pytań to nie ma problemu, pytaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Czy ten kijek ugina się pod szczupłym w okolicach wymiaru czyli 50-55cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boobinio Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Tylko sam szczyt ,tak do 4 przelotki, przy sandaczu 70 pracował niewiele więcej. Edytowane 10 Grudnia 2013 przez boobinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Czy jest na forum użytkownik Mojo Bass 6'8" Medium Heavy Jig-N-Worm z pazurem, drugiej gen. w SCIII. Jak waszym zdaniem sprawdzi się ten kijek pod jiga 25-35g plus 4 cale w wodzie 15-25 m z lekkim uciągiem? Edytowane 29 Lutego 2020 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi