Skocz do zawartości

Wisła w Toruniu.

rapia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pierwszy majowy weekend spędzę w Toruniu.

Oczywiście będzie to weekend wędkarski.

Chciałbym się dowiedzieć czego można się spodziewać łowiąc na początku maja w okolicach miasta(jestem niezmotoryzowany).

Próbować będę na spining i myślę o boleniach,jaziach i kleniach.

Może ktoś będzie chętny podzielić się swoją wiedzą i coś podpowie.

Będę bardzo wdzięczny i chętnie się odwdzięczę.

PZDR. Piotrek 

Edytowane przez rapia

Niestety wędkarski maj zacznie się dla mnie 12.05 więc jakbyś przypadkiem jeszcze był w Toruniu to na klenio jazie z chęci Cię zabiorę :) . W jakim rejonie będziesz przebywał to coś więcej pomogę odnośnie miejscówek lub podam numer autobusu, któym dojedziesz w konkretne miejsce :)

Kolega do trampa jedzie :) . Proponuję napisać wiadomość do siwypike to jego strona Wisły i zapewne jakąś poradą poratuje ! Jak będzie bliżej maja to i ja się rozeznam jak z rybkami w tym roku po drugiej stronie . W razie jakiś pytań to z chęcią pomogę w teori :)

• 1 rok później...

Łódek w pewnym, łatwym do zaobserwowania miejscu zazwyczaj sporo wiec łowią. Ale czy klenie to nie sądzę :P Z brzegu też coś siada. Ostatnio widziałem 'wędkarza' z metrem szczupaka, w bagażniku...

"Strasznie głęboko zażarł" usłyszałem...

Widziałeś było reagować. Taki szczupak ma u nas wymiar ochronny

Widziałeś było reagować. Taki szczupak ma u nas wymiar ochronny

Wiem, że ma.

Jakbym zobaczył jak tego szczupaka wyciąga to nie odszedłbym zanim nie wróciłby do wody.

My rybę widzieliśmy już u gościa w bagażniku więc żadna reakcja nie wróciła by jej wolności..

Rozmowa z gościem nie miała sensu najmniejszego, o jego tłumaczeniu już pisałem.

"pan wędkarz" był strasznie zniesmaczony faktem, że to nie sandacz..

Wiem, że ma.

Jakbym zobaczył jak tego szczupaka wyciąga to nie odszedłbym zanim nie wróciłby do wody.

My rybę widzieliśmy już u gościa w bagażniku więc żadna reakcja nie wróciła by jej wolności..

Rozmowa z gościem nie miała sensu najmniejszego, o jego tłumaczeniu już pisałem.

"pan wędkarz" był strasznie zniesmaczony faktem, że to nie sandacz..

Wolności raczej nie,ale być może ukarano by tego gościa,piszę być może bo nie jestem pewny reakcji służb na zgłoszenie tego faktu.

Wolności raczej nie,ale być może ukarano by tego gościa,piszę być może bo nie jestem pewny reakcji służb na zgłoszenie tego faktu.

Właśnie, być może..

A siłą przecież bym go nie zatrzymał do przyjazdu służb (jakichkolwiek).

Kontrolę nad Wisłą to ja raz w życiu miałem.

Właśnie, być może..

Możesz się cieszyć że byłeś tego świadkiem,to rzadkość,wielu łowiących na odludziu jest po za zasięgiem wzroku przypadkowych gapiów,łowią sobie w spokoju i mają gdzieś jakieś widełki,okresy,limity itd.Nie wiem po co ktoś ciśnie o zmiany w regulaminach jak to jak widać nie działa :)

Właśnie, być może..

Właśnie przez takie tłumaczenia kłusole są bezkarni. Skoro widziałeś rybę w bagażniku to trzeba było zadzwonić na policje i straż. Numer samochodu przecież mogłeś spisać. A tak na gadaniu się skończyło. Bez żadnych konsekwencji do takiego kłusola nic nie trafi :rolleyes: On już by przekazał co go spotkało to i koledzy może by inaczej się zachowywali. A tak pozostanie Ci jak i innym narzekanie jaka to jest lipa na tej Wiśle bo ryb już nie ma. 

Pamiętaj jeszcze możesz się usprawiedliwić - ktoś inny mógł zadzwonić bo akurat Ty nie mogłeś :o

• Like 1

Człowieku, o co ty się do mnie przypierdalasz?

Kłusownika trzeba złapać na gorącym uczynku. Tego gościa za rękę nie złapałem.

Wina nie do udowodnienia, brak dowodu, ogarniasz?

I co ty sobie wyobrażasz?! Że nasza policja czy straż zrobiłaby dochodzenie, żeby trafić do tego człowieka?!

Przypomnij sobie gdzie żyjesz i pomyśl jeszcze raz.

Ps.

W Wiśle ryba jest, i to nie mało.