rapia Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Pierwszy majowy weekend spędzę w Toruniu.Oczywiście będzie to weekend wędkarski.Chciałbym się dowiedzieć czego można się spodziewać łowiąc na początku maja w okolicach miasta(jestem niezmotoryzowany).Próbować będę na spining i myślę o boleniach,jaziach i kleniach.Może ktoś będzie chętny podzielić się swoją wiedzą i coś podpowie.Będę bardzo wdzięczny i chętnie się odwdzięczę. PZDR. Piotrek Edytowane 1 Lutego 2015 przez rapia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Niestety wędkarski maj zacznie się dla mnie 12.05 więc jakbyś przypadkiem jeszcze był w Toruniu to na klenio jazie z chęci Cię zabiorę . W jakim rejonie będziesz przebywał to coś więcej pomogę odnośnie miejscówek lub podam numer autobusu, któym dojedziesz w konkretne miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Szkoda znajomość wody by się przydała. Będę mieszkał na ul.Kujawskiej 14 na przeciwnym brzegu wisły od starówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Kolega do trampa jedzie . Proponuję napisać wiadomość do siwypike to jego strona Wisły i zapewne jakąś poradą poratuje ! Jak będzie bliżej maja to i ja się rozeznam jak z rybkami w tym roku po drugiej stronie . W razie jakiś pytań to z chęcią pomogę w teori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 W maju jest różnie zależy jak woda na Wisełce będzie ?? Ale bolki na 100% aktywne będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Kolega wyjec zgadł.To chyba dobra lokalizacja do wypadów na Wisełkę. Kolego KLANAD to bardzo dobrze.Kojarzysz może tamtą stronę rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Tak super miejsca tylko ciekawe jaki stan Wisełki zastaniesz w maju jest różnie ale zapewniam że jak się troszkę postarasz to bolki zlokalizujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Jak stan wody będzie podobny do obecnego to byłoby perfekcyjnie Edytowane 1 Lutego 2015 przez leepek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Oj Lepiej żeby w maju woda była wysoka to rapy bedą wszędzie natomiast przy niskiej klenie . Strona Wisły na jakiej bedziesz przebywał jest idealna pod oba gatunki wystarczy troszkę cierpliwośc Edytowane 1 Lutego 2015 przez wyjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Na rybki w maju to proponuje umawiać się w połowie kwietnia. Nikt przy zdrowych zmysłach nie podpowie gdzie, co i na co będzie można połowić. Bynajmniej ja nie potrafię a i sam na 100% rybki bym się umówił. Napiszę pod koniec kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Wiem, że to wczesnie ale czas tak szybko leci i mam nadzieję, że pogoda dopisze i coś z tego będzie. Pod koniec kwietnia się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 WitamCzy ktoś z kolegów łowi na toruńskim bulwarze na spinning? Chciałbym się wybrać, ale nie wiem czy bardziej na klenia czy sandacza. Z góry dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Temat pasuje raczej do działu Street Fishing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/52496-wis%C5%82a-w-toruniu/ Edytowane 22 Listopada 2016 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 To proszę admina o przeniesienie wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Uuu jaka tu cisza co Tomku -)) rapia jak połowiłeś w Toruniu ? Podziel sie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Łódek w pewnym, łatwym do zaobserwowania miejscu zazwyczaj sporo wiec łowią. Ale czy klenie to nie sądzę Z brzegu też coś siada. Ostatnio widziałem 'wędkarza' z metrem szczupaka, w bagażniku..."Strasznie głęboko zażarł" usłyszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Łódek w pewnym, łatwym do zaobserwowania miejscu zazwyczaj sporo wiec łowią. Ale czy klenie to nie sądzę Z brzegu też coś siada. Ostatnio widziałem 'wędkarza' z metrem szczupaka, w bagażniku..."Strasznie głęboko zażarł" usłyszałem...Widziałeś było reagować. Taki szczupak ma u nas wymiar ochronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Widziałeś było reagować. Taki szczupak ma u nas wymiar ochronnyWiem, że ma.Jakbym zobaczył jak tego szczupaka wyciąga to nie odszedłbym zanim nie wróciłby do wody.My rybę widzieliśmy już u gościa w bagażniku więc żadna reakcja nie wróciła by jej wolności..Rozmowa z gościem nie miała sensu najmniejszego, o jego tłumaczeniu już pisałem."pan wędkarz" był strasznie zniesmaczony faktem, że to nie sandacz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jopek1971 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Wiem, że ma.Jakbym zobaczył jak tego szczupaka wyciąga to nie odszedłbym zanim nie wróciłby do wody.My rybę widzieliśmy już u gościa w bagażniku więc żadna reakcja nie wróciła by jej wolności..Rozmowa z gościem nie miała sensu najmniejszego, o jego tłumaczeniu już pisałem."pan wędkarz" był strasznie zniesmaczony faktem, że to nie sandacz.. Wolności raczej nie,ale być może ukarano by tego gościa,piszę być może bo nie jestem pewny reakcji służb na zgłoszenie tego faktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Wolności raczej nie,ale być może ukarano by tego gościa,piszę być może bo nie jestem pewny reakcji służb na zgłoszenie tego faktu. Właśnie, być może..A siłą przecież bym go nie zatrzymał do przyjazdu służb (jakichkolwiek).Kontrolę nad Wisłą to ja raz w życiu miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jopek1971 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Właśnie, być może..A siłą przecież bym go nie zatrzymał do przyjazdu służb (jakichkolwiek).Kontrolę nad Wisłą to ja raz w życiu miałem. Możesz się cieszyć że byłeś tego świadkiem,to rzadkość,wielu łowiących na odludziu jest po za zasięgiem wzroku przypadkowych gapiów,łowią sobie w spokoju i mają gdzieś jakieś widełki,okresy,limity itd.Nie wiem po co ktoś ciśnie o zmiany w regulaminach jak to jak widać nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Właśnie, być może..A siłą przecież bym go nie zatrzymał do przyjazdu służb (jakichkolwiek).Kontrolę nad Wisłą to ja raz w życiu miałem.Właśnie przez takie tłumaczenia kłusole są bezkarni. Skoro widziałeś rybę w bagażniku to trzeba było zadzwonić na policje i straż. Numer samochodu przecież mogłeś spisać. A tak na gadaniu się skończyło. Bez żadnych konsekwencji do takiego kłusola nic nie trafi On już by przekazał co go spotkało to i koledzy może by inaczej się zachowywali. A tak pozostanie Ci jak i innym narzekanie jaka to jest lipa na tej Wiśle bo ryb już nie ma. Pamiętaj jeszcze możesz się usprawiedliwić - ktoś inny mógł zadzwonić bo akurat Ty nie mogłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Człowieku, o co ty się do mnie przypierdalasz?Kłusownika trzeba złapać na gorącym uczynku. Tego gościa za rękę nie złapałem.Wina nie do udowodnienia, brak dowodu, ogarniasz? I co ty sobie wyobrażasz?! Że nasza policja czy straż zrobiłaby dochodzenie, żeby trafić do tego człowieka?! Przypomnij sobie gdzie żyjesz i pomyśl jeszcze raz. Ps.W Wiśle ryba jest, i to nie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi