Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie TERHI

robbox4

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No to szpadel. 

Widziałem w tym roku używane na olx/sprzedajemy. Czy ktoś z forumowiczów opływał może mniejsze modele 385/400?

Ponoć cicha jest na wodzie. 

Ma ktoś może namiary gdzie  szukać u nas tych sprzętów?

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Tak pływałem przez miesiąc w 2 osoby na jeziorze Bodeńskim na Theri 400 z silnikiem 10 KM . Łódź jest super i dla 2 osób jest w sam raz. Cena tej łodzi w Niemczech jest przystępna i w porównaniu do polskich znanych produktów nie jest zła. W tej chwili można ją kupić od ręki w zimowej cenie np. tutaj

https://www.wassersport-profi.de/Boote-Motoren/Festrumpfboote/Terhi-Boote/Terhi-400-Verde-Winterpreis.html

• Like 1

• 0

Jakiś czas temu miałem terhi 410, dwa płaszcze z konsolą. Łódka dość ciężką jak na swoje rozmiary, solidna, bardzo stabilna. Pływałem nią po cieśninie sund z silnikiem Merkury 15 koni. Z dwiema osobami razem około 200kg plus spory szpej, wchodziła w ślizg i pływała 20-25 km/h w zależności od warunków.

• 0

Dzięki panowie. Celuję raczej w 385- na wodzie solista jestem i potrzebuję mobilności do wodowania, slipów normalnych u mnie brak. 

Ideałem byłby egzeplarz używany... 

Swoją drogą to widziałe ichniejsze łodzie typu Saiman- rakieta na elektryku pewnie to by była. U mnie strefa ciszy, niestety. 

• 0

mam 6020c od jakis 18 miesiecy? faktycznie sterowke bym wyrzucil. Na pewno chcialbym zachowac relingi (przydatne zwlaszcza jak duza fala albo jak sie drzemnac chcesz - jest o co glowe oprzec ;)

Jestem troszke zawiedziony jesli chodzi o wybor silnikow - tzn mam 20 km i jest ok do okolo 200-220 kg obciazenia. Maxymalny silnik to 30 hp. podejrzewam, ze raczej dupy nie urywa przy maksymalnej obsadzie (niby 5 osob) i betach. zreszta juz w 3 osoby i tak sie robi ciasnawo (nawet po wyrzuceniu konsoli sa naprawde tylko 3 lawki z czego 2 bardzo blisko siebie. Na morzu jeszcze jako tako mozna polowic w 4 osoby, ale 5 nie widze wcale. chyba, ze tylko siedziec i 2 z nich to dzieci ;)

• 0

tak sie zlozylo, ze ktos na innym forum chcial sprzedac 6020 (z konsola, ale dolozona do "zwyklej" 6020 - rozni sie od 6020c brakiem relingow) i silnikiem 30hp,. Zagadalem z inm bo myslalem sobie silnik zmienic i ponoc w 2 osoby leci do 35 wezlow.

Kolego 35kn? Nie pomyliłeś jednostek? Co jeszcze robi ta łódka?